بعضی افراد بر این باورند که سویا به‌دلیل داشتن حجم بالایی از استروژن‌های گیاهی که تحت عنوان فیتواستروژن شناخته می‌شوند، می‌تواند مشکلاتی را در باروری زنان به‌وجود بیاورد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف حجم خیلی بالایی از سویا به‌صورت روزانه می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تخمدان‌ها شود.

سويا

به گزارش همشهری آنلاین، تحقیقات نشان می‌دهند که اگر سویا بخواهد تاثیری منفی بر عملکرد تخمدان‌ها داشته باشد باید در حجمی غیرقابل‌قبول مصرف شود. این درحالی است که مصرف ۶ تا ۴۰ گرم سویا در طول روز نه‌تنها نمی‌تواند مشکلی برای بارداری یا عملکرد تخمدان‌ها ایجاد کند بلکه می‌تواند تاثیر مطلوبی بر باروری خانم‌ها داشته باشد. مصرف متعادل سویا به‌هیچ‌وجه باعث اختلال در تعادل هورمون‌های مرتبط با باروری در خانم‌ها نمی‌شود. با این مقدمه، در ادامه به سایر باورهای رایج و نادرست درباره سویا اشاره می‌کنیم.

باور نادرست اول: سویا یک پروتئین باکیفیت نیست

بعضی افراد تصور می‌کنند که سویا نمی‌تواند یکی از منابع غذایی برای دریافت پروتئین‌های باکیفیت باشد و از این‌رو آن را از رژیم غذایی خودشان حذف می‌کنند. این درحالی است که پروتئین موجود در سویا، در گروه پروتئین‌های باکیفیت طبقه‌بندی می‌شود و می‌تواند اسیدهای آمینه ضروری را برای عضله‌سازی در بدن، ترمیم بافت‌ها و جذب و انتقال مواد مغذی حیاتی تامین کند.

 باور نادرست دوم: مصرف سویا باعث زوال عقل می‌شود

یکی از باورهای نادرست دیگری که در مورد مصرف سویا وجود دارد، این است که استفاده مداوم از سویا می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به اختلال شناختی یا زوال عقل در دوران سالمندی شود. با این‌حال، تحقیقات محدودی که در سال‌های اخیر روی این موضوع خاص انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که نه‌تنها هیچ رابطه مستقیم و اثبات‌شده‌ای بین مصرف سویا و فراورده‌های حاوی سویا با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل وجود ندارد بلکه آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در سویا می‌توانند تاثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشند.

باور نادرست سوم: سویا مانع از جذب ریزمغذی‌ها در بدن شود

اگر به مطالب مرتبط با تغذیه و صنایع غذایی علاقه‌مند باشید، حتما اصطلاحی با نام ضدمغذی‌ها را شنیده‌اید. ضدمغذی‌ها حاوی ترکیباتی هستند که می‌توانند باعث جلوگیری از جذب ریزمغذی‌های مفید در بدن شوند. بعضی از مخالفان سویا بر این باورند که سویا حاوی فیتات، اگزالات و لکتین است و به همین دلیل مصرف آن می‌تواند باعث کاهش جذب آهن، کلسیم و روی (زینک) در بدن شود. با این‌حال، هیچ کدام از تحقیقات علمی تاکنون چنین چیزی را ثابت نکرده‌اند و حتی محققان بر این باورند که تاکنون هیچ گزارش میدانی‌ مبنی بر کمبود کلسیم، آهن یا روی (زینک) در افراد علاقه‌مند به محصولات حاوی سویا دریافت نکرده‌اند.

منبع: سلامت

کد خبر 710875

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha