به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وبسایت ناسا، مریخنورد کنجکاوی ناسا پس از سفر در تابستان امسال از طریق یک گذرگاه باریک و ماسهای، اخیراً به «واحد سولفاتدار» رسید؛ منطقهای که مدتها به دنبال رسیدن به آن بود؛ کوه شارپ که غنی شده با مواد معدنی نمکی است.
دانشمندان فرض میکنند که میلیاردها سال پیش، نهرها و برکهها با خشک شدن آب، مواد معدنی را از خود بر جای گذاشتهاند. با فرض صحت این فرضیه، این کانیها سرنخهای وسوسهانگیزی در مورد چگونگی و چرایی تغییر آب و هوای سیاره سرخ از بیشتر شبیه به زمین به بیابان یخزده امروزی ارائه میدهند.
این مواد معدنی سالها قبل از فرود کنجکاوی در سال ۲۰۱۲ توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا مشاهده شد، بنابراین دانشمندان مدت زیادی منتظر دیدن این زمین از نزدیک بودند. بلافاصله پس از رسیدن، مریخنورد مجموعه متنوعی از انواع سنگها و نشانههایی از آب گذشته را کشف کرد، از جمله گرههایی با بافت پاپ کورنی و مواد معدنی نمکی مانند سولفات منیزیم، سولفات کلسیم (از جمله گچ) و کلرید سدیم (نمک معمولی خوراکی).
آنها سنگی به نام «کانایما» را برای سی و ششمین نمونه مأموریت انتخاب کردند که انتخاب آن کار آسانی نبود. در کنار ملاحظات علمی، تیم باید سختافزار مریخنورد را نیز در نظر میگرفت.
بیشتر بخوانید:
کنجکاوی در انتهای بازوی ۲ متری خود از یک مته کوبشی یا چکشی چرخشی استفاده میکند تا نمونههای سنگ را برای تجزیه و تحلیل پودر کند. ترمزهای فرسوده روی بازو اخیراً تیم را به این نتیجه رساند که برخی از سنگهای سختتر ممکن است برای حفاری ایمن نیاز به چکش بیش از حد داشته باشند.
دانشمندان این ماموریت مشتاقانه منتظر تجزیه و تحلیل بخشهایی از نمونه با ابزار شیمیایی و کانیشناسی (CheMin) و ابزار آنالیز نمونه در مریخ هستند.
صفحه مریخنورد کنجکاوی در توییتر نیز در این باره نوشت:
من رسیدم!
پس از طی مسیری از طریق گذرگاه شنی، سرانجام در بخشی از کوه شارپ هستم که با مواد معدنی نمک غنی شده است. من قبلاً طعم این منطقه نمکی را که دانشمندان تیم من معتقدند ممکن است با خشک شدن آب و هوای مریخ شکل گرفته باشد، چشیدهام.
نظر شما