مرغ اناردون یا ناردون یکی از غذاهای خوشمزه در مازندران است که برخلاف تصور بسیاری از افراد دستور پخت آسانی دارد. در این مطلب با طرز تهیه مرغ ناردون به روش مازندرانی‌ها آشنا می‌شوید.

مرغ ناردون - مرغ ناردونی - مرغ ناردوني بدون گردو - مرغ ناردوني با انار

به گزارش همشهری آنلاین، بیشتر کسانی که به شمال به ویژه مازندران سفر می‌کنند غذاهای مختلف محلی را در رستوران‌ها امتحان می‌کنند. گاهی طعم یک غذای محلی آنقدر برایشان دلچسب است که دلشان می‌خواهد دوباره آن را امتحان کنند، اما تا سفر بعدی طول می‌کشد. این در حالی است که می‌توان همان غذا را در خانه هم تهیه کرد.

یکی از این غذاهای محبوب مازندرانی مرغ اناردون یا مرغ ناردون است که دستور پخت آسانی دارد. «ناردون» به‌ معنای دانه انار است و معمولا از دانه انار خشک شده یا تازه در این غذا استفاده می‌شود. به این غذا در زبان محلی «کِرکِ انار تیم پهلو» می‌گویند؛ کرک همان مرغ در زبان محلی است. این غذا با برنج کته سرو می‌شود و بسیار لذیذ و خوشمزه است.

در مازندران این خورش لذیذ را علاوه بر گوشت مرغ با غاز یا اردک نیز می‌پزند. معمولا برای مهمانی‌ها بیشتر از اردک استفاده می‌کنند.

برای تهیه این غذا به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای تهیه مرغ ناردون

چند تکه مرغ

چند قاشق دانه انار خشک یا تازه

۴ حبه سیر

۲ عدد پیاز خرد شده

۲ قاشق غذاخوری رب انار ملس یا ترش

یک فنجان آب انار یا آب

یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ ناردون ؛ غذای پاییزی خوشمزه و معروف مازندرانی‌ها

طرز تهیه مرغ ناردون

ابتدا باید مرغ را آماده کنید. بهتر است از قبل مرغ را مزه‌دار کنید تا طعم بهتری داشته باشد. برای این کار در ظرفی مناسب روی مرغ کمی نمک، زعفران دم‌کرده، فلفل سیاه و یک قاشق روغن زیتون بریزید. حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه‌دار شود.

سپس مرغ‌ها را کمی سرخ کنید در حدی که تفت بخورد و کمی تغییر رنگ دهد کافی است.

پیازهای ریز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. بعد از آن سیرهای رنده شده را به پیازها اضافه کنید و آن‌ها را نیز کمی تفت دهید.

در مرحله بعدی رب انار ملس یا ترش را بسته به ذائقه خودتان به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید. اگر رب انارتان ترش است و به غذای ترش علاقه ندارید می‌توانید یک قاشق شکر هم اضافه کنید.

بعد از تفت دادن رب انار تکه‌های مرغ‌ را نیز به آن‌ها اضافه کنید و آب انار یا آب را به مواد اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورش ناردون بعد از حدود یک ساعت کم‌کم جا بیفتد و بپزد.

در مرحله پایانی و ده دقیقه آخر پخت خورش دانه‌های انار را به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود رنگ دانه‌های انار تغییر نکند و شکل زیبایی به خورش بدهد.

نکته مهم در پخت این غذا این است که نباید این خورش آبدار باشد. می‌توانید آن را با برنج سرو کنید. نوش جان.

کد خبر 721476
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha