به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی شرکت مدرنا که به خاطر ساختن واکسن کووید-۱۹ شهرت دارد و شرکت مرک که داروی ایمنیدرمانی سرطان به نام تجاری Keytruda (با نام ژنریک پمبرولیزوماب) را میسازد، اعلام کردند این ترکیب در یک بررسی کوچک در بیمارانی که تومور سرطانیشان با جراحی خارج شده بود، به خوبی عمل کرده است.
استفان بنسل، مدیر عامل شرکت مدرنا گفت واکسنهای از نوع mRNA که نقشی دگرگونکننده در پیشگیری کووید-۱۹ داشتند، اکنون برای نخستین بار در یک کارآزمایی بالینی تصادفیشده نقش بالقوهشان را در درمان سرطان پوستی ملانوم نشان دادهاند. به گفته او، بررسیهای بیشتری درباره استفاده از این نوع واکسنها برای ملانوم و سایر اشکال سرطان با هدف شروع کردن درمانهای واقعا فردیشده سرطان برای بیماران آغاز خواهد شد.
یافتههای این بررسی جدید نشان داد که افراد شرکتداده شده در این بررسی بهبودی قابلتوجه از لحاظ آماری از لحاظ میزان بقا را با تجویز ترکیبی از واکسن و داروی کیترودا تجربه کردند، پیش از آنکه سرطان در افراد دچار ملانوم پیشرفته عود کند.
مقامات شرکت مرک میگویند در طول شش سال گذشته با ترکیب مهارتشان در ایمنیدرمان سرطان با فناوری mRNA شرکت مدرنا بر بهبود پیامدهای بیماران مبتلا به سرطان متمرکز بودهاند.
این پژوهشگران پیامدهای درمانی ترکیب این واکسن با داروی کیترودا را با داروی کیترودا به تنهایی در یک کارآزمایی بالینی مرحله میانی شامل ۱۵۷ بیمار مقایسه کردند. نتایج نشان داد که ترکیب دارو واکسن به ۴۴ درصد کاهش در خطر مرگ ناشی از سرطان در مقایسه با تجویز دارو به تنهایی انجامیده است.
پژوهشگران این درمانها را برای یک سال به اعضای هر دو گروه تجویز کردند و فقط افراد دارای عوارض جانبی شدید یا عود بیماری مستثنی شدند.
نظر شما