دیدن موجوداتی مانند ارواح، شیاطین و بیگانگان فضایی در شب‌ها شایع‌تر است و یک بررسی جدید نشان می‌دهد افرادی که این موجودات را می‌بینند یک خصوصیت مشترک دارند: دچار بودن به انواع اختلال خواب.

SLEEP

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیزنس اینسایدر بتول رائوف، دانشجوی دکترا در آزمایشگاه خواب دانشگاه گلداسمیت در آمریکا که سرپرست این بررسی بوده است، گفت: «افراد ظاهرا این تجربه‌های فراطبیعی را در شب گزارش می‌کنند. برای برخی از افراد، این تجربیات که ممکن است به افزایش اضطراب منجر شود، می‌تواند هولناک باشد. و این اضطراب به نوبه خود می‌تواند مشکلات موجود خواب را بدتر کند. به نظر ما این وضعیت می‌تواند چرخه معیوبی ایجاد کند.

رائوف و سایر پژوهشگران به این علت به دنبال بررسی رابطه میان باور به تجربه‌ای فراطبیعی و کیفیت خواب گشتند تا «توضیحی جایگزین» برای این برداشت افراد پیدا کنند که فکر می‌کنند اشباح یا شیاطین را دیده‌اند. این پژوهشگران به بررسی ۸۸۳۵ شرکت‌کننده که سن و جنس، اختلالات خواب و باورهای فراطبیعی‌شان را گزارش کرده بودند، پرداختند.

تجربه اختلال‌های خواب و دیدن موجودات فراطبیعی

آنها دریافتند که افرادی که تجربه اختلالات خواب مانند بیخوابی و فلج خواب یا بختک را دارند، با احتمال بیشتری ممکن است باورهایی مانند توانایی برخی از افراد در ارتباط با مردگان و وجود اشباح و شیاطین داشته باشند.

به خصوص دچار بودند به دوره‌های فلج خواب و «نشانگان انفجار سر»- که در آن فرد در میانه شب هنگامی که دارد به خواب می‌رود، صدای کوبشی انفجاری درون سرش حس می‌کند – با باور آمدن بیگانگان فضایی به کره زمین ارتباط داشت. فلج خواب همچنین به شدت با عقیده به اینکه «تجربه نزدیک به مرگ» شاهدی از زندگی پس از مرگ است، ارتباط داشت.

رائوف گفت: «مهم است که تاکید کنیم که ما فقط یک همبستگی میان دو متغیر را گزارش می‌کنیم و این نتایج در پژوهش‌های دیگر هم تکرار شود تا بتوان نتیجه‌گیری قاطعی از آنها کرد.» به گفته او یک بررسی افقی در این مورد ممکن است به اثبات یافته‌های او کمک کند.

او گفت:‌«گرچه ما یافته‌ها ما مستقیما شاهدی درباره جهت رابطه اثرات میان این متغیرها به دست نمی‌دهد. اما یک احتمال می‌تواند این باشد که برخی از جنبه‌های خواب ممکن است به توضیح علت برخی از این پدیده‌ها کمک کند. در هر حال پژوهش‌های بیشتری باید پیش از نتیجه‌گیری واضح باید انجام شود.»

به گفته رائوف، اگر این یافته‌ها تکرار شوند، ممکن است به طور بالقوه اطلاعات مهمی را در اختیار پزشکانی قرار دهند که با بیمارانی که تجربه پدیده‌های فراطبیعی را گزارش می‌کنند، روبرو می‌شوند.

گزارش‌ها درباره فعالیت‌های غیرطبیعی یا باورهای عجیب ممکن است به عنوان شاهدی از اختلالاتی شدیدتر مانند اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت «اسکیزوتایپال» یا افسردگی با ویژگی‌های روانپریشانه تلقی شوند، اما این یافته‌ها درمانگران را تشویق می‌کند که وجود اختلالات خواب را هم در تشخیص افتراقی خود در نظر داتشته باشند

اختلال‌های خواب در فرهنگ‌های متفاوت

روزنامه یواس‌تودی گزارش کرده است که از هر پنج آمریکایی ۲ نفر یعنی حدود ۴۰ درصد معتقدند که اشباح واقعی هستند و ۲۰ درصدشان می‌گویند خودشان یکی را دیده است. حدود ۴۰ درصد جمعیت امریکا به وجود شیاطین باور دارند. باور به وجود  بیگانگان فضایی حتی شایع‌تر است و دوسوم آمریکاییان می‌گویند حیات هوشمندی در سیارات دیگر وجود دارد.

فرهنگ‌های متفاوت اختلال‌های خواب را با طیفی از علل از علمی گرفته تا فراطبیعی توجیه می‌کنند. در مصر بختک را ناشی از جن‌ها می‌دانند، در حالیکه در ترکیه «کارباسان»- ارواحی مرموز- را عامل منجمد شدن افراد در بسترشان در شب می‌شمارند و بومیان آفریقای جنوبی اعتقاد دارند که چنین اختلالات خابی ناشی از جادوی سیاهی است که کوتوله‌هایی به نام «توکولوش» ایجاد می‌کنند.

کد خبر 736418

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha