ارمنستان روز دوشنبه به قضات دیوان بین‌المللی دادگستری در شهر هیگ هلند گفت محاصره منطقه مورد نزاع ناگورونو-قره‌باغ بوسیله دولت همسایه آذربایجان به قصد «پاکسازی قومی» است، اتهامی که باکو آن را رد می‌کند.

ICJ

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز  گذرگاه لاچین تنها مسیری است که ارمنستان می‌تواند از طریق آن غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ناگورونو-قره‌باغ برساند، منطقه‌ای که از لحاظ بین‌المللی بخشی از آذربایجان شمرده می‌شود، اما حدود ۱۲۰۰۰۰ نفر ارمنی ساکن آن هستند.

این گذرگاه از ۱۲ دسامبر هنگامی بسته شد که معترضانی که مدعی بودند کنشگران زیست‌محیطی هستند با برپاکردن چادر حمل‌ونقل را در آن متوقف کردند. آذربایجان هر نوع محاصره‌ای را انکار می‌کند و می‌گوید این کنشگران یک اعتراض مشروع بر ضد فعالیت‌های معدنکاری غیرقانونی ترتیب داده‌اند.

ارمنستان در «دادگاه جهانی» آذربایجان را به «پاکسازی قومی» متهم می‌کند

جلسه استماع «دادگاه بین‌المللی دادگستری» (ICJ) (رکن قضایی سازمان ملل) که «دادگاه جهانی» هم نامیده می‌شود، در پاسخ به تقاضای ارمنستان برای دستور دادگاه به آذربایجان برای رفع این انسداد تشکیل شد.

نماینده ارمنستان در دادگاه گفت این انسداد به سهمیه‌بندی غذا و کمبود ملزومات دارویی در نگورونو-قره‌باغ منجر شده است، اما مقامات آذبایجان می‌گویند ساکنان ارمنی آزاد هستند که این منطقه را ترک کنند.

نماینده ارمنستان حکم دادگاه در این باره را آخرین امید برای ارمنیان ساکن ناگورونو-قره‌باغ در برابر پاکسازی قومی خواند.

کنسانتینوس سالونیدیس، وکیل ارمنستان نیز به دادگاه گفت:‌«هچ چیز به جز رفع کامل محاصره و برقراری بدون مانع تدارک کالاهای عمومی باعث آسودگی قربانیان این محاصره وحشیانه و غیر ضروری نمی‌شود.»

از طرف دیگر، النور ممدوف معاون وزیر خارجه آذربایجان به دادگاه گفت گزارش‌ها درباره محاصر «کاملا دروغ» است و افرود که رفت‌وآمد وسائل نقلیه در کنار این اعتراض جریان دارد.

ممدوف همچنین گفت که ادعاهای ارمنستان درباره پاکسازی قومی «عامدانه واقعیت را تحریف می‌کند» و «به شعله‌های منازعه دامن می‌زند.»

ناگورونو-قره‌باغ برای دهه‌ها یک کانون نزاع میان کشورهای همسایه در قفقاز جنوبی بوده است.

این جلسه ICJ  بخشی از شکایت بزرگتر ارمنستان است که در سال ۲۰۲۰ تسلیم دادگاه شد و در آن ادعا شده است که آذربایجان یک پیمان بر ضد تبعیض نژادی را زیر پا گذاشته است. باکو نیز در شکایتی متقابل ارمنستان را متهم کرده است که پیمان ضد تبعیض نژادی را نقض کرده است.

دادگاه بین‌المللی دادگستری روز سه‌شنبه درخواست متقابل آذربایجان را خواهد شنید که خواستار صدور دستور دادگاه برای جلوگیری از اقدام ارمنستان در کاشتن مین‌های زمینی در قلمروهایی است که زمانی در اشغال داشته است.

گ

کد خبر 738601

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha