تایید قطعی بارداری با آزمایش هورمونی انجام می‌شود، اما ممکن است حتی پیش از قطع شدن قاعدگی‌تان نشانه‌ها و علائمی داشته باشید که احتمال باردار شدن شما را مطرح کنند.

pregnancy

قطع شدن قاعدگی در زنانی که در سن باروری قرار دارند، می‌تواند نشانه‌ای از باردار شدن باشد. اگر یک هفته یا بیشتر از موعد شروع خونریزی قاعدگی‌تان گذشته است، و خونریزی رخ نداده است، ممکن است باردار باشید. اما چرخه‌های قاعدگی نامنظم داشته باشید، این نشانه می‌تواند گمراه‌کننده باشد.

از طرف دیگر ممکن است هنگام کاشته شدن رویان در رحم هم اندکی خونریزی رخ دهد که از چند ساعت تا دو روز به طول بینجامد. این خونریزی در زنانی که قاعدگی منظم دارند، ممکن است ۷ تا ۱۰ روز پیش از هنگام شروع قاعدگی مورد انتظار رخ دهد. در این مورد هم اگر چرخه قاعدگی نامنظم باشد، این خونریزی هنگام کاشته شدن رویان ممکن است با خونریزی قاعدگی اشتباه شود و زن متوجه باردار شدنش نشود.

حساسیت و دردناکی پستان‌ها

تغییرات هورمونی در ابتدای بارداری ممکن است باعث حساس و دردناک شدن پستان‌های زن شود. این احساس ناراحتی معمولا پس از چند هفته به دنبال تطبیق بدن شما با این تغییرات بارداری برطرف می‌شود.

تهوع با یا بدون استفراغ

تهوع صبحگاهی یک علامت شناخته‌شده بارداری است، اما بر خلاف نامش ممکن است در هر زمانی در روز یا شب در زنان در ابتدای بارداری رخ دهد. این تهوع اغلب یک تا دو ماه پس از باردار شدن رخ می‌دهد. اما برخی از زنان ممکن است زودتر این تهوع را احساس کنند و برخی دیگر اصلا چنین تهوعی را نارند.  با اینکه علت دقیق این احساس تهوع در حین بارداری روشن نیست، هورمون‌های بارداری ممکن است نقشی در ایجاد آن داشته باشند.

ممکن است به علت این احساس تهوع خوردن غذا برایتان مشکل شود یا برخی از بوها برایتان به شدت آزارنده شوند.

در اغلب زنان در هفته ۱۲ تا ۱۴ بارداری این احساس تهوع برطرف می‌شود.

تکرر ادرار

ممکن است متوجه شوید که شمار موارد ادرارکردنتان افزایش یافته است. علت این به اصطلاح تکرر ادرار در بارداری افزایش میزان خون در بدن است که باعث می‌شود کلیه‌ها مجبور شوند مقدار بیشتری مایع را تصفیه کنند و نهایتا ادرار بیشتری به مثانه وارد می‌شود.

خستگی

خستگی و خواب‌آلودگی نیز جزء علائم شایع بارداری است. علت این خستگی و خواب‌آلودگی در سه‌ماهه اول بارداری نیز دقیقا معلوم نیست. اما افزایش سریع میزان هورمون پروژسترون در ابتدای بارداری ممکن است در ایجاد این خستگی نقش داشته باشد.

نشانه‌های و علائم دیگر

ممکن است شما نشانه‌ها و علائم کمتر آشکار دیگری را در سه‌ماهه اول بارداری‌تان داشته باشید، از جمله:

نوسان خلق: افزایش ناگهاین هورمون‌ها در ابتدای بارداری ممکن است باعث شود که بیش از حد عاطفی شوید و زودتر گریه‌تان بگیرد. همچنین ممکن است نوسان خلقی را تجربه کنید.

نفخ و آروغ زدن: تغییرات هورمونی در ابتدای بارداری همچنین می‌تواند باعث احساس نفخ و آروغ زدن شود که شبیه احساس نفخی است که ممکن است شروع قاعدگی هم حس کرده باشید.

لکه‌بینی خفیف: لکه بینی خفیف ممکن است یکی از نخستین نشانه‌های بارداری باشد که به خونریزی ناشی از کاشته شدن رویان مربوط است که ۱۰ تا ۱۴ روز پس از لقاح تخمک روی می‌دهد و همانطور که گفته شد ممکن است با خونریزی قاعدگی اشتباه شود. این خونریزی در همه زنان رخ نمی‌دهد.

دل‌پیچه: برخی از زنان ممکن است در ابتدای بارداری دل‌پیچه خفیف مربوط با انقباضات رحمی را داشته باشند.

یبوست:  تغییرات هورمونی بارداری باعث کند شدن دستگاه گوارش شما می‌شود و ممکن است یبوست ایجاد کند.

تغییرات چشایی و تمایل به غذاها: ممکن است در ابتدای بارداری به برخی از بوها حساس شوید یا حس چشایی‌تان تغییر کند. این علائم هم به تغییرات هورمونی باردرای مربوط شده‌اند.

گرفتگی بینی: افزایش میزان هورمون‌ها و تولید خون ممکن است باعث شود پرده‌های مخاطی در بینی‌ شما متورم و خشک شوند و به راحتی خونریزی کنند. این تورم مخاطی می‌تواند به گرفتگی و آبریزش بینی  بینجامد.

آیا واقعا باردار هستید؟

بسیاری از نشانه‌ها و علائمی که ذکر شد، منحصر به بارداری نیستند و ممکن است در شروع یک دوره قاعدگی معمول هم رخ دهند یا ناشی از بیماری‌ها باشند. از طرف دیگر ممکن است باردار باشید، بدون اینکه بسیاری از این علائم را تجربه کنید.

بنابراین اگر خونریزی قاعدگی‌تان قطع شده است یا متوجه یکی از این نشانه‌ها و علائم شده‌اید، باید آزمایش خانگی بارداری بدهید یا به پزشک مراجعه کنید. اگر ازمایش خانگی بارداری‌تان مثبت برای مراجعه به دکتر وقت بگیرید. هر چه زودتر بارداری‌ شما تایید شود، مراقبت‌های پیش از بارداری برای شما می‌تواند زودتر شروع شود.

اگر از قبل قصد باردار شدن داشته‌اید یا تازه باردار شده‌اید، مصرف روزانه ویتامین را شروع کنید. ویتامین‌هایی که در مراقبت‌های پیش از بارداری تجویز می‌شوند، حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی مانند اسید فولیک و آهن هستند که برای رشد و نمو جنین اهمیت دارند.

کد خبر 738854

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha