این جملهها را معاصران تو گفتهاند؛ ولی بعد از 13 قرن، هنوز هم دانشمندان به تو که میرسند، ناگزیر فروتن میشوند تا حرفهای تو را بشنوند و از تو درس بگیرند.
عجیب نیست که چشمان کودکانهات، ناظر وقایع آن روز و روزهای بعد میشود؛ چرا که قرار است تو در متن این وقایع بزرگ شوی.
ناظر کودک واقعه عاشورایی و در متن عبادتها و دعاهای امام سجادع بزرگ میشوی و میراثدار دانش پیامبر خدایی که نه از قدرتمندان دنیایی میهراسی و نه در برابر دانشمندان زمینی کم میآوری.
* * *
بارها خواندهام و شنیدهام که پیامبر خداص به جابر بن عبدالله انصاری خبر داده که تو را میبیند و به او گفته که وقتی تو را میبیند، سلام رسول خداص را به تو برساند. خواندهام و شنیدهام که جابر بارها این را نقل کرده و هر وقت تو را میدیده، به یاد گفته پیامبر خداص میافتاده و احساس میکرده که باید سلام آن حضرت را به تو برساند فکر میکنم که پیامبرص میخواسته این نکته زبان به زبان بچرخد و همه آن را برای یکدیگر نقل کنند تا در تاریخ بماند و فراموش نشود.
فکر میکنم دنبال رابطه و نزدیکی تو با پیامبر خداص بگردم. تو اولین نواده آن حضرتی که همنام او شدهای و اولین امامی که هم از طرف پدر و هم از طرف مادر به رسول خداص پیوند میخوری: مادرت فرزند امام حسنع بزرگترین فرزند حضرت زهراس و پدرت فرزند امام حسین ع فرزند دوم حضرت فاطمهس. فکر میکنم نزدیکی و رابطهات با پیامبر خداص باید بیشتر از اینها باشد. دنبال نامها و لقبهایت میگردم و میبینم یکی از لقبهایت را پیامبر خداص به تو داده، یکی دیگر از شباهت تو به او حکایت میکند و لقب سوم از القاب پیامبر است. رسول اکرمص وقتی از تو یاد کرده و به تو سلام رسانده؛ گفته است که تو شکافنده دانشها خواهی بود و همین، لقب اصلی تو شد: باقرالعلوم.
لقب دیگرت «شبیه» است که به خاطر شباهتت به رسول خداص این لقب را گرفتهای و لقب دیگرت «امین» است که از القاب قدیمی پیامبرص است.
* * *
و حالا در آستانه تولدت به رفتارت فکر میکنم و به حرفهایت. هم رفتار تو از دانش و تلاش حکایت میکند و هم حرفهایت آدم را از تنبلی و کسلی برحذر میدارد. میبینم تو هم درس میدادی و به سؤالهای علمی افراد گوناگون، جواب میدادی و هم از بحث و مناظره با دانشمندان نمیگریختی و هم اهل کار بودی و از کار و تلاش برای زندگی دوری نمیکردی و اگر زمین کشاورزی داشتی، خودت سر زمین میرفتی و کار میکردی.به حرف هایت هم که می رسم، می خوانم که دانشمندی را که مردم از دانش او بهره مند شوند ، ارج می نهی و سفارش میکنی که از تنبلی و کمحوصلگی دور شویم که اینها کلید همه شرهایند. سلام بر تو که یادآور پیامبر خدایی.