مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۶
۰ نفر

اگر از افرادی که در خانه مشغول کار هستند درباره‌ اصلی‌ترین ابزار کارشان هنگام ظرف شستن بپرسید، قطعا به شما خواهند گفت که اسکاچ ظرفشویی، همراه همیشگی کارشان است.

اسكاچ

به گزارش همشهری آنلاین، همراهی که با دو قطره مایع ظرفشویی به شما کمک خواهد کرد ظرف‌های کثیف خود را در کسری از ثانیه بشویید. «مرتضی پورصادق» با تجربه‌ای ۱۵ ساله در این حرفه، مسیر تولید تا رسیدن این اسکاچ‌ها به آشپزخانه‌ی شما را توضیح می‌دهد.

یک کسب و کار خانگی

راه انداختن مشاغلی که به شما این امکان را می‌دهند تا کارتان را از خانه شروع کنید، چند قدم بزرگ شما را به هدف نزدیک‌تر می‌کند.  

کم‌ کردن هزینه‌ها برای شروع و دریافت سریع سود کار، دو عامل مهم در انتخاب شغل است. «یکی از اصلی‌ترین دلایلم برای شروع این کار استفاده از فضای منزل‌مان بود. می‌توانستم بدون پرداخت اجاره‌بها از فضای خانه استفاده کنم و خرج اضافه و سنگینی برای تهیه‌ی کارگاه نداشته باشم. در ابتدا با یک نفر، کار را شروع کردیم، در این کار برای شروع به تعداد زیادی نیرو احتیاج ندارید، حداقل تا زمانی که از بازار فروش خود اطمینان پیدا نکرده‌اید.

شما به عنوان یک کارآفرین، همیشه باید به دنبال استفاده از مهارت افراد در هر کاری باشید. ما هم با استخدام افراد نسبتا ماهر کارمان را سریع‌تر راه‌اندازی کرده و گسترش دادیم. به مرور زمان با افزایش تعداد دستگاه‌ها، نیروی بیشتری جذب کردیم و کار را گسترش دادیم و در حال حاضر با پنج نفر همکاری داریم. یکی از مهم‌ترین معیارهای من برای استخدام یک فرد،  داشتن اطلاعات در کار خیاطی است.  

افرادی که تمایل به همکاری در این کار دارند باید دو مهارت اساسی داشته باشند؛ خیاطی و کارهای فنی. منظور از فنی بودن در این کار داشتن اطلاعات لازم برای تعمیر دستگاه‌ها است. در حال حاضر خانم‌هایی که ما با آن‌ها همکاری می‌کنیم دوخت و دوز بلد هستند اما کارهای فنی برعهده‌ی من است.»

حساب حسابه، کاکا برادر

یکی از مهم‌ترین کارها، پرداخت به موقع و سر وقت دستمزد افرادی است که با شما کار می‌کنند، شما هم وظیفه دارید پس از کسب درآمد بخشی از آن را به عنوان حقوق کنار بگذارید.

«افرادی که در این زمینه کار می‌کنند به دودسته تقسیم ‌می‌شوند. کسانی که اسکاچ گرد می‌زنند و دستمزدشان با توجه به سختی این کار بیشتر از سایر افراد است.  

دسته دوم شامل کسانی است که کار پرس را انجام می‌دهند و برای این‌که  درآمدشان بیشتر شود کار بسته‌بندی را هم برعهده می‌گیرند. به صورت میانگین حقوق کارمندان از ۴۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان متغیر است. کارمندان ما هر روز چیزی در حدود هشت ساعت کار می‌کنند. البته توانایی دستگاه‌ها به قدری است که می‌توان با آن‌ها تا ۱۵ ساعت هم کار کرد.

البته این مقدار با توجه به میزان اضافه‌کاری در ماه می‌تواند بیشتر شود. اما چیزی که مهم است، این است که افرادی که در کسب و کارهای نسبتا کوچک خانگی فعالیت می‌کنند، درآمدشان عمدتا صرف خرج و مخارج و امور زندگی می‌شود، ‌ به همین دلیل بسیار مهم است که کارفرمای خوش قول و متعهدی باشید و سر ماه دستمزد افرادی را که پیش شما کار می‌کنند پرداخت کنید.»

ابزارها، الفبای کار

دستگاه‌های این کار مانند خیلی از کارهای دیگر تخصصی است و قبل از نشستن پشت آن‌ها باید با عملکرد آن‌ها آشنا باشید.

«اولین دستگاه، دستگاه چرخ تک پایه است. این چرخ با  کیفیت‌های متفاوت در بازار موجود است. قیمت آن بین یک تا دو میلیون متغیر است. چرخ دو پایه، ابزار بعدی است.  

برای تهیه‌ی آن مبلغی در حدود یک و نیم تا چهار میلیون تومان باید بپردازید. بعد از آن نوبت به دستگاه بافت می‌رسد؛ دو تا هفت میلیون تومان از سرمایه اولیه‌ی خود را باید برای خرید دستگاه بافت خرج کنید.  

البته این را هم به عنوان یک نکته در نظر بگیرید که هر چقدر دستگاه‌های با قیمت پایین‌تر خریداری کنید، بیشتر نیازمند سرویس و مراقبت و نگهداری هستند و احتمالا طول عمر کوتاه‌تری هم دارند به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم در خرید دستگاه‌ها دقت بیشتری به خرج بدهید و تا جایی که می‌توانید برای آن هزینه کنید. دستگاهی که دو میلیون تومان برای آن می‌پردازید نیازمند سرویس و مراقبت بیشتری است. درصورتی که دستگاه‌های بالای پنج میلیون تومان این مشکلات را ندارند و حتی افراد غیرفنی هم می‌توانند با آن‌ها کار کنند.  

مورد آخر، دستگاه پرس است. این دستگاه به سه دسته‌ی پدالی به قیمت ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان، هیدرولیک به قیمت پنج تا ۱۲ میلیون و پنوماتیک با قیمت سه تا هفت میلیون تقسیم می‌شود.  

تهیه و تولید ساده‌ترین و در عین حال کاربردی‌ترین وسیله در خانه

هزینه‌ی دیگری که شما باید در نظر بگیرید هزینه‌ی سرویس دستگاه‌هاست. هزینه‌ی سرویس هر دستگاه حداقل ۵۰۰ هزار تومان است. اگر شما و همکاران‌تان دقت کافی در نگهداری ماشین‌ها داشته باشید، هر سه تا چهار سال یک بار نیاز به سرویس ماشین‌ها دارید.

برای بافت اسکاچ نیاز به نخ است. نخی که به آن «نخ اولیه» می‌گویند و در بازار به نخ نمره‌ی ۱۵۰ معروف است برای تولید اسکاچ تخصصی (اسکاچ‌های دو طرفه) با قیمت کیلویی ۸۵۰۰ تومان تا ۱۵ هزار تومان استفاده می‌شود. نخ‌های زری با قیمت کیلویی ۲۴ تا ۳۲ هزار تومان به فروش می‌رسد. این نخ‌ها در همه نوع اسکاچی استفاده می‌شود به جز اسکاچ‌های سیمی و سیم ظرفشویی.

برای تولید اسکاچ‌های سیمی و سیم ظرفشویی از مفتول تفلون هم استفاده می‌شود. قیمت این مفتول‌ها پیش از افزایش قیمت دلار کیلویی ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بود ولی در حال حاضر به ۱۵ هزار تومان رسیده است. همچنین مفتول مرغوب‌تری به قیمت هر کیلو ۱۵ هزار تومان برای تولید سیم ظرفشویی استفاده می‌شود. این افزایش قیمت در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی ماست که شامل همه‌ی مواد اولیه می‌شود. وسایل بسته‌بندی هم مانند سایر وسایل، هزینه‌هایی دارند، به دلیل این‌که  ما برند داریم در ابتدا مبلغی حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان را برای چاپ برچسب برای وسایل بسته‌بندی با تیتراژ بالا پرداختیم. اما برخی از کارگاه‌ها برای کاهش هزینه‌هایشان از وسایل بسته‌بندی فله‌ای استفاده می‌کنند.  

ما برای تولید اسکاچ از ابرهایی استفاده می‌کنیم که در کارخانه‌ها به صورت گرد تهیه شده‌اند. این ابرها با توجه به چگالی‌ای که دارند قیمت‌شان تغییر می‌کند. قیمت‌ آن‌ها معمولا از ۱۱۰ تا ۲۳۰ تومان است. مورد آخر، هزینه‌ی کارگاه است. شما ابتدا به یک کارگاه کوچک نیاز دارید که می‌تواند قسمتی از منزل‌تان باشد. در این صورت یکی از هزینه‌هایتان حذف خواهد شد.»

پله پله جلو بروید

تولید هر محصولی راه و روشی دارد که با کسب تجربه و استفاده از مهارت‌هایی که به مرور به دست می‌آید رونق می‌گیرد. «برای شروع اگر هیچ آشنایی‌ای با این کار ندارید، ‌ بهتر است یا یک دوره ی کوتاه‌مدت پیش فردی با تجربه بگذرانید یا از حضور فردی که در این کار تجربه دارد استفاده کنید تا چم و خم کار دست‌تان بیاید. البته روال کار با استفاده از دستگاه‌های امروز ساده‌تر شده و شما می‌توانید به راحتی با گذاشتن یک نفر در کنار دستگاه‌ها کارتان را پیش ببرید.

اگر بخواهم خیلی ساده در مورد نحوه‌ی تولید اسکاچ‌ها بگویم تا آشنایی ذهنی در مورد آن داشته باشید به این صورت است؛ در مرحله‌ی نخست ابر وارد دستگاه برش می‌شود و بعد با چرخ دور آن‌ها را نوار می‌دوزیم، سپس ابرها وارد مرحله‌ی پرس می‌شوند. بعد از این مرحله با استفاده از چرخ تک‌پایه، دو سری که پرس شده‌اند مجددا دوخته می‌شوند. در آخر وارد مرحله‌ی بسته‌بندی می‌شویم. این مرحله توسط نیروی انسانی انجام می‌شود.»

برای راه اندازی کارگاه چه چیزهایی لازم است

ممکن است بتوانید بدون مجوز کاری را شروع کنید، اما بدون شک طولی نمی‌کشد یکی یکی سر و کله‌ی مشکلات پیدا می‌شود. پس بهتر است قبل از انجام هر کاری، سراغ گرفتن مجوزها بروید. «برای ثبت برند باید به  ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. این کار چیزی در حدود دو ماه زمان می‌برد و هزینه‌ای در حدود ۴۰۰ هزار تومان باید بپردازید. در این مرحله باید مدارک شناسایی و عدم سوء‌پیشینه را تحویل شرکت بدهید.  

مورد دیگر استاندارد کردن محصول است. استاندارد کردن به دو دسته‌ی داخلی و کشوری تقسیم می‌شود. در استاندارد داخلی باید هزینه‌ای در حدود ۱۰ میلیون تومان بپردازید. فرق استاندارد داخلی با کشوری در تعداد دستگاه‌ها، متراژ کارگاه و داشتن کارگاه در شهرک صنعتی است. برای داشتن استاندارد کشوری بیش از ۱۰۰ میلیون تومان باید هزینه کنید.

قدم بعدی دریافت کد بهداشتی از وزارت بهداشت است. این کار هزینه‌ای ندارد و حدود دو ماه زمان می‌برد. برای صدور کد بهداشتی، از کارگاه شما بازدید می‌شود. گزارشی از کارگاه شما تهیه می‌شود و اگر مشکلی وجود نداشته باشد فرم صدور کد بهداشتی را پر می‌کنید. پس از طی این مراحل، کد شما صادر می‌شود.

مرحله‌ی آخر پس از تلاش گروهی شما بازاریابی برای فروش اجناس‌تان است. اینترنت و بازاریابی در دنیای امروز چه در ایران و چه در خارج از ایران مواردی هستند که از هم جدا نمی‌شوند. یعنی باید بگوییم کسب و کارهایی موفق خواهند بود که از اینترنت بیشترین استفاده را بکنند. «۱۰۰ درصد فروش ما به صورت بازاریابی اینترنتی صورت می‌گیرد که برای کاهش هزینه‌ها این کار برعهده خود من است. البته در برخی موارد، واسطه‌ها ما را به خریداران معرفی می‌کنند.»

سود و زیان همیشه در کنار هم

مشاغلی که کسب درآمد آن به صورت فروش مستقیم به مردم است، سود و زیان ثابتی ندارد و همه چیز بستگی به میزان فروش در یک ماه دارد. به همین خاطر به طور کلی نمی‌توان یک عدد و رقم برای سود ماهیانه درنظر گرفت. «با توجه به این‌که  فروش‌مان به صورت دوره‌ای است اگر در یک دوره فروش مثلا ۲۰ میلیون تومان درآمد داشته باشیم ۱۵ میلیون تومان صرف مواد اولیه، یک میلیون تومان هزینه‌ی جانبی و دو میلیون تومان هزینه‌ی حقوق کارمندان می‌شود. در آخر هم دو میلیون تومان سود ما خواهد بود.»

منبع: سرنخ  هفته‌نامه‌حوادث‌وشگفتی‌ها - اسفند ۱۳۹۶

کد خبر 754412
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha