به گزارش همشهری آنلاین، اگر شما هم گیاهخوار هستید، گراتن سبزیجات زمستانی را امتحان کنید؛ البته به شرط آنکه در رژیم شما مصرف لبنیات مشکلی نداشته باشد.
گراتن سبزیجات
۱. اسفناج را خرد کرده و آبپز کنید. گلکلم، هویج و کلم بروکلی را هم بعد از خردکردن بخارپز کنید، البته مراقب باشید زیاد نپزند چون در پخت بعدی وا میروند.
۲. سیبزمینیها را هم پوست کنده و حلقه حلقه کنید. یک ظرف پیرکس یا سرامیکی انتخاب کرده و بعد از چربکردن کف آن، سیبزمینیهای حلقه حلقه شده را روی هم بچینید. لایه بعدی اسفناج است. اسفناج را با پشت قاشق صاف کرده و سپس روی آن را با مخلوط گلکلم، هویج و کلمبروکلی بخارپز شده بپوشانید.
۳. حالا نوبت به سس میرسد. برای درست کردن سس ابتدا شیر را در قابلمه بریزید، سپس آرد را به آن اضافه کنید و همبزنید. پس از آن، کره را افزوده و روی حرارت ملایم اجاقگاز قرار دهید و مدام هم بزنید. البته اضافه کردن نمک و فلفل را هم فراموش نکنید. فقط مراقب باشید سس نجوشد، اولین حبابی که روی سطح سس ایجاد شد، شعله را خاموش کنید.
۴. بعد از اینکه سس سفید را آماده کردید آن را روی مواد ریخته و مقداری هم پنیر پیتزا روی آن بریزید حالا گراتن را مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید.
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر
یک عدد متوسط گل کلم
۳ عدد متوسط هویج
یک عدد بزرگ کلمبروکلی
۲ عدد بزرگ سیبزمینی
یک دسته متوسط اسفناج
به مقدار لازم پنیز پیتزا
فوتوفن
برای بخارپز کردن مواد، اگر دستگاه بخارپز داشته باشید که چه بهتر، در غیر این صورت کافی است روی قابلمهای که تا نیمه از آب پر کردهاید سبدی فلزی حاوی کلمها و هویج ریخته و با در بسته روی قابلمه قرار دهید و آن را حرارت داده تا بپزند.
سس سفید
۲/۱ لیتر شیر
۲ ق س آرد گندم
۱۰۰ گرم کره
به مقدار لازم نمک و فلفل
فوتوفن
اسفناج پخته را بدون آب روی ورقههای سیبزمینی بریزید زیرا باعث له شدن و چسبیدن مواد به کف ظرف میشود.
نظر شما