مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۴
۰ نفر

این آش در شهرستان جلفا برای مراسم حنابندان توسط خانواده عروس پخته می‌شود.

قوروت‌قیله

همشهری آنلاین: البته پخت آن فقط مختص به این مراسم نیست، در جشن‌های دیگر هم آن را درست می‌کنند اما دلتان نشکند، ان‌شاء‌اللـه به عروسی.

۱. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت را هم خرد کرده همراه پیاز تفت دهید. حالا ادویه را اضافه کنید و مقداری حرارت دهید تا عطر ادویه کاملا آزاد شود. آب را به مواد بیفزایید تا کاملا روی مواد را بگیرد. حالا اجازه دهید گوشت خوب پخته شود. نخودهای خیس خورده و بلغور را همراه دو پیمانه آب اضافه کنید تا نخودها آب کافی داشته باشند و خوب بپزند.

۲. بادمجان‌ها را ریز خرد کرده و داخل روغن تفت دهید و همراه آن سبزی و گوجه را به مواد بالا اضافه کنید. حرارت را هم کم کنید تا آش خوب جا بیفتد. در آخر کشک را اضافه کرده و شعله را خاموش می‌کنیم.

۳. برای تزئین این آش از پیاز داغ، کشک و سیر خام استفاده کنید. این آش را معمولا با سیر له شده در کنار ظرف آش سرو می‌کنند.

کشک مقدار زیادی فسفر و کلسیم دارد و برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.

جلفایی‌ها قوروت‌ قیله می‌خورند؛ شما چطور؟

مواد لازم (برای شش نفر)

 ۲۰۰  گرم بلغور گندم
۲۰۰  گرم گوشت مغز ران
 (گوسفند یا گوساله)
یک عدد پیاز بزرگ
۲ /۱ یک لیترآب
۱۵۰ گرم نخود
۴۰۰ گرم بادمجان 
خرد شده و سرخ شده
۵۰۰ گرم سبزی
(ریحان، جعفری، تره)
۲۰۰ گرم گوجه رنده شده
۲۰۰ گرم کشک 
یک بوته سیر
نمک وفلفل و زرد چوبه
 به میزان لازم
روغن به میزان لازم

کد خبر 758455
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha