شاید شما از آن دسته افراد باشید که معتقدید همین که طرفین با هم تفاهم داشته باشند، کافی است. اما حقیقت این است که خانواده و روش‌های تربیتی و رفتاری‌شان بیش از آن که گمانش را بکنید، در زندگی متأهلی شما و به‌خصوص در شخصیت همسرتان مؤثر است.

ثبت ازدواج

به گزارش همشهری آنلاین، فردی که شما تازه با او آشنا شده‌اید، همه عمرش را در خانواده‌ای با شیوه فرزندپروری خاص رشد کرده و بی‌تردید تحت تأثیر استانداردهای پدر و مادر است. پس اگر در شرف ازدواج هستید، سعی کنید حتماً تعدادی از قرارهای ملاقات را خانوادگی برگزار کنید.

در صورت امکان این قرارها را در منزل بگذارید تا بتوانید با نکته‌سنجی و ریزبینی بیشتری خانواده همسر آینده‌تان را زیر نظر بگیرید. رفتار اعضا با یکدیگر، میزان تعاملشان در تقسیم کارها، میزان نزدیکی فیزیکی‌شان به هم، شکل صحبت کردنشان درباره یکدیگر، نحوه غذا خوردنشان و ... همگی حاوی اطلاعاتی هستند که تصمیم‌گیری را برایتان راحت‌تر خواهد کرد. بدیهی است که بیشتر خانواده‌ها در مقابل مهمان آن هم چنین مهمان ویژه‌ای سعی می‌کنند بیشتر مبادی آداب باشند، اما در نهایت نمی‌توانند خود واقعی‌شان را تغییر دهند.  

خانواده با درهای باز 

روانشناسان خانواده‌ها را به سه دسته تقسیم می‌کنند. «خانواده‌های با درهای باز» در مناسباتشان خیلی قاعده و سخت‌گیری خاصی ندارند و به‌اصطلاح حسابی قاطی هم هستند. لباس‌های هم را می‌پوشند، از ظرف هم غذا می‌خورند، بدون در زدن وارد اتاق هم می‌شوند و ... این خانواده‌ها وابستگی زیادی به هم دارند و در عوض استقلال کمتری. چندان اعتقادی به حریم شخصی ندارند و بلد هم نیستند از حریم خانواده‌شان در مقابل دیگران دفاع کنند. در وصلت با این خانواده‌ها، باید منتظر رفت‌وآمدهای فراوان، انتقال اخبار به دیگران و دریافت نظرات فراوان در موضوعات مختلف باشید که شاید برایتان حکم دخالت را داشته باشد.  

خانواده‌های با مرزهای بسته 

زندگی در این خانواده‌ها به زندگی در پادگان شبیه است. قوانین سفت و سخت و خشکی حاکم است و تخطی از این قوانین مستوجب عقوبت است. افراد کمتر با هم حرف می‌زنند، صمیمیت چندانی در رفتارشان با هم ندارند و نظم و انضباطشان مشهود است. فرزندان این خانواده معمولاً اعتماد به نفس پایینی دارند، کمتر با دیگران صمیمی می‌شوند و به همین دلیل حتی بین خودشان هم همدلی چندانی وجود ندارد. در ازدواج با این خانواده، اگر دچار مشکلی شوید، نمی‌توانید روی کمک آن‌ها حساب کنید. حضورتان در کنار هم راحت نخواهد بود و همیشه فاصله‌ای را با شما حفظ خواهند کرد.  

خانواده‌های منعطف 

این خانواده‌ها حد وسط دو خانواده بالا هستند و در عین صمیمیت به قواعد و قوانینی هم پایبندند. مرزها مشخص اما قابل جابجایی است. حریم‌ها رعایت می‌شود، اما امکان اعتراض هم وجود دارد. به طور کلی در این خانواده‌ها حد اعتدال رعایت می‌شود و اعضا از طرفین بوم نمی‌افتند. در این خانواده‌ها قوانین در شرایط ویژه قابل تغییر است و تعامل با آن‌ها برای شمایی که قصد ازدواج با فردی از این خانواده را دارید، راحت‌تر خواهد بود. با این اوصاف سعی کنید در رفت‌وآمدهای خانوادگی قبل از ازدواج، خانواده همسر آینده‌تان را ارزیابی کنید تا متوجه شوید آن‌ها جزء کدام دسته هستند. با این شناخت راحت‌تر می‌توانید برای ازدواج تصمیم بگیرید یا بعدها از پس مشکلات بر بیایید.  

منبع: همشهری خانواده - اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

کد خبر 760062
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha