همشهری آنلاین: طرز پخت دلمه ارمنی به دلمه ایرانی شباهتهای زیادی دارد. بیشتر تفاوتهایش در انتخاب سبزی دلمه است. در ارمنستان طعم تره، جعفری، شوید، پیازچه، گشنیز، ترخون و مرزه حتما باید محسوس باشد. همچنین در اکثر اوقات از لپه استفاده نمیشود و این در صورتی است که ایرانیها اصولا از لپه استفاده میکنند.
- برای پخت این دلمه گوشت چرخ کرده را همراه با سبزیهای خرد شده، برنج خام، رب گوجهفرنگی، نمک و همچنین ادویهجات مخلوط میکنیم. سپس پیاز رنده شده را به مواد اضافه کرده و داخل برگ مو میپیچیم. دلمههای آماده شده را در قابلمه گذاشته روی آن آب ریخته و بشقابی چینی را روی دلمهها میگذاریم تا دلمهها وا نروند. یادتان باشد این غذا با شعله کم پخته میشود.
- پس از پخت دلمهها آنها را در ظرف تزیین میکنیم و سر میز میآوریم. توجه داشته باشید ارمنیها روی تزیین غذا بسیار حساس هستند. اگر مهمان ارمنی دارید بیشترین تلاشتان را برای تزیین غذا و میز کنید.
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
یک کیلوگرم برگ مو
۵۰۰ گرم سبزی دلمه
یک فنجان برنج
۳ ق غ روغن
۲ ق غ رب گوجهفرنگی
یک عدد پیاز(رنده شده)
یک ادویهجات به میزان لازم
نمک به میزان لازم
نظر شما