شاید خیلی‌ها با دیدن ساتور قصابی بند دلشان پاره شود و به همین دلیل وقتی داخل قصابی ایستاده‌اند سعی می‌کنند نگاهشان کمتر به گوشت‌های زیر ساتور رفته بیفتد.

قصاب خوش ذوق

به گزارش همشهری آنلاین، خبرنگار همشهری سرنخ سال ۱۳۸۸ سراغ سوژه‌ای بسیار عجیب در اهواز رفته بود:

این روزها در منطقه کیانپارس اهواز قصابی‌ای باز شده که اهالی محل حتی اگر قصد خرید گوشت هم نداشته باشند، به عمد از جلوی این قصابی رد می‌شوند. البته به خاطر اینکه آقای قصاب خوش‌ذوق، هر روز کلی هنرنمایی می‌کند و روی گوشت‌های ‌تر و تازه و پرچربی طرح گل، شکلک، غروب خورشید، کاریکاتور و... پیاده می‌کند.
 

«برای اولین‌بار این کار را دو سال پیش انجام دادم. آن موقع خودم مغازه قصابی نداشتم و در مغازه مردم کار می‌کردم»؛ این‌ها را مسعود طاهری می‌گوید؛ کسی که از همان سنین نوجوانی به کارهای هنری و طراحی علاقه داشت. «من در مدرسه هنر خوانده بودم و همین کمکم کرد که کارهای دیگری هم انجام بدهم».

حالا مسعود طاهری چه در خانه، چه در مغازه و چه در میان اقوام و فامیلش به عنوان یک طراح درست و حسابی شناخته می‌شود؛ به طوری‌که هرکس بخواهد مهمانی بگیرد از هنر طراحی و چیدمان آقا مسعود استفاده می‌کند. «بیشتر وسایل تزئینی خانه ما کار خودم است. مهمانی هم که داشته باشیم خانمم خیالش راحت است که کار تزئین میز شام و ناهار یا میوه‌ها را یکی هست که انجام دهد». آقای قصاب با همین پیش زمینه آن‌قدر جلو رفت که بالاخره توانست حدود دو سال پیش به شکل اعجاب‌انگیزی با شغل قصابی ارتباط برقرار کند.

البته حدود ۲۵ سال است که اطرافیان مسعود طاهری او را به عنوان یک قصاب حرفه‌ای می‌شناسند و حالا او بعد از این همه سال، شش ماه است که یک سوپر گوشت برای خودش راه انداخته که اهالی محل هر روز با تعجب زیاد از مقابل ویترین پر از گوشت آن عبور می‌کنند.

طراحی روی چربی!

«بچه‌تر که بودم، در مغازه قصابی دایی‌ام کار می‌کردم. صبح‌ها به مدرسه می‌رفتم و بعدازظهرها و اوقات بیکاری در مغازه دایی مشغول به کار می‌شدم» و این‌طوری بود که آقا مسعود سر از قصابی و شقه‌شقه کردن گوشت‌ها درآورد. اما آقای قصاب طراحی روی گوشت را دو سال است که با جدیت زیاد دنبال می‌کند.

البته زمانی که مسعود طاهری برای اولین بار وقت گذاشت و خلاقیت‌هایش را روی گوشت پیاده کرد، با استقبال خوبی از طرف صاحب مغازه و دیگران روبه‌رو نشد». وقتی برای اولین بار این کار را کردم، صاحب مغازه گفت: «ببین چقدر بیکار بوده‌ای که گوشت بیچاره را به این روز درآورده‌ای». این حرف صاحب مغازه می‌توانست همان‌جا ذوق مسعود را کور کند. اما او همان لحظه تصمیم گرفت زمانی که خودش صاحب یک مغازه قصابی شد، همان کاری را که دلش می‌خواست با گوشت‌ها انجام بدهد. «الان طوری شده که صبح گوشت می‌آورم تا آخر شب تمام می‌شود. مردم عاشق گوشت‌های پشت ویترین من هستند و دوست دارند از آن قسمتی که طراحی شده گوشت به‌شان بدهم».

حالا مسعود هر وقت که فرصت کند با یک چاقوی تیز به جان گوشت‌های تازه می‌افتد. «روی هر گوشتی نمی‌شود طراحی کرد. اولا گوشت باید تازه باشد و دوم اینکه این اتفاق روی گوشتی صورت می‌گیرد که حتما یک لایه چربی روی آن را پوشانده. به همین خاطر وقتی طرحم را روی چربی می‌کشم و قسمت‌های زائد را درمی‌آورم، قسمت‌های قرمز گوشت می‌زند بیرون و طرحم جلوه پیدا می‌کند».

نقاشی‌های ترسناک قصاب اهوازی روی گوشت‌های تر و تازه مغازه
مسعود طاهری طرح‌هایش را روی گوشتی می‌کشد که حتما یک لایه چربی ضخیم روی آن باشد

یک دلقک روی ران گوساله

 آقای قصاب بیشتر طرح‌هایش را روی ران گوساله عملی می‌کند. البته او برای زیباتر شدن گوشت‌های طراحی شده پشت ویترین مغازه‌اش دست به ابتکار دیگری هم زده که بهتر است آن را از زبان خودش بخوانید. «من از چشم گاو برای زیباتر شدن طرح‌هایم استفاده می‌کنم.

گرچه چشم گاو در نظر اول چندش‌آور است اما آن را به شکلی لابه‌لای طرح جاسازی می‌کنم که ظاهر خوبی پیدا می‌کند.» و حالا طوری شده که مشتری ها وقتی پا به سوپرگوشت طاهری می‌گذارند به شوخی به آقای قصاب می‌گویند: «لطفا از قسمت چشمش به ما بدهید!». گل پنج‌پر، گل داوودی دیگر گل‌های ریز و درشت، شکل‌دلقک و... طرح‌هایی بوده‌اند که مسعود با حوصله روی گوشت‌های مغازه‌اش کشیده است.

در حقیقت یکی از دلایل رفت و آمد زیاد مشتری ها به مغازه او همین خلاقیت آقای قصاب است. اما یکی از زیباترین طرح‌هایی که مسعود طاهری روی گوشت‌ها درآورده و حسابی هم مشتری جذب کرده طرحی است که خودش می‌گوید: «این طرح روی سه راسته گوشت بود.

روی راسته گوشتی که در وسط ویترین بود، چهره خندان یک دلقک را کشیدم و روی راسته گوشت‌های کناری‌اش هم طرح گل و آن روز محال ممکن بود اهالی از جلوی مغازه‌ام رد شوند و چند لحظه مقابل ویترین به تماشا نایستند! حالا آقای قصاب با استقبال مشتری‌هایش سر ذوق آمده تا طرح‌های زیباتر و بهتری را روی گوشت‌های مغازه‌اش پیاده کند. نگران نباشید! در طرح‌های جدید او خبری از زبان گاو و گوساله نیست! آقای قصاب خودش در این‌باره می‌گوید: «چیزهای چندش‌آور باعث می‌شود مشتری‌ها دلزده شوند. به خاطر همین، فعلا چشم گاو و گوساله را به طرح‌هایم اضافه کرده‌ام و نه چیز دیگر».

به هر حال اگر دلتان هوای غروب خورشید کرد یا خواستید تصویر گل و دلقک را کنار هم ببینید، بی‌خیال بوم نقاشی و نمایشگاه‌ها و... بشوید و اگر گذرتان به محله‌ کیانپارس اهواز افتاد، سری هم به مغازه این قصاب هنرمند بزنید! قطعا دست خالی برنخواهیدگشت!

کد خبر 766866
منبع: همشهری سرنخ

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 110
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۰۶:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    تمام سر میدان ها تریلی با کانتینر یخچال قرار بیاد. مرغ کیلو ۵ تومن گوشت ۲۰ تومن.تمام شد دلال بازی وبدلار فروختن..
    • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
      66 12
      پاشوپاشو رسیدیم هومن دل ای جان
  • یوسف IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    هنر نزد ایرانیان است و بس.
  • ماو IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    امان از بیکاری😆
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    چه وحشتناک. یاد تِد باندی و قاتل های زنجیره ای آمریکا افتادم.
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    حیف گوشت نباش اینطوری خرابش کرده
  • مجید محاوی IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    پس اداره بهداشت کجاست مگر گوشت برای بازیه بعد این نقاشیهای ادم خوار چیه
  • سرزمین مادری IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    اداره ی بهداشت رفته گل بچینه
  • ناشناس IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    با این کار چربی ها رو به مشتری ها غالب میکنه!
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    عالی من واقعا درکت می کنم.بعظیا اصلا درکی از هنر ندارن.من دلم می خواد.دیوار خونمون نقاشی کنم.ولی بخاطر بوی رنگ نمی گذارن.
  • دنياي بهتر IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    اين مريض رواني رو اعدام كنيد
  • IR ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    من ک حالم بهم خورد آخه این چ کاریه. بعد تازه بهش افتخار هم می‌کنن
  • محمدرضا IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    اصلا جالب نیست این چه کاریه آخه گوشت اگر خوب باشه مطمین باش روی دست قصاب نمی مونه
  • ناشناس IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
    اصلا هم ترسناک نبود تازه گوشت رو هم حیف کرد