همشهری آنلاین – حسن حسنزاده: «جیران چوپانی» بانوی کارآفرین محله گلابدره ثابت کرد هیچوقت برای یادگیری یک هنر و آموزش آن به دیگران دیر نیست.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
او در میانه دهه چهارم زندگیاش بود که یک روز تصمیم گرفت برای اشتغالزایی در محلهاش آستین همت بالا بزند و اکنون که یک دهه از آن روز میگذرد، هیچ بانویی در محله گلابدره نیست که نام او را نشنیده باشد. «رضا ترابی گودرزی» مدیر محله گلابدره درباره قدم بزرگ این بانوی کارآفرین برای بانوان سرپرست خانوار این محله میگوید: «سال ۱۳۹۱ بود که یک دوره آموزش قالیبافی در سرای محله گلابدره برگزار کردیم. همان موقع خانم چوپانی عزم خودش را برای یادگیری این هنر و آموزش آن به بانوان سرپرست خانوار گلابدره جزم کرده بود. باورش سخت بود، اما هدف والای او کمک حالش شد و توانست خیلی زود مدرک فنی و حرفهای این هنر را هم بگیرد. همان روزها کارگاه کوچکش را هم راهاندازی کرد و حالا بعد از یک دهه برای دهها بانوی سرپرست خانوار گلابدره اشتغالزایی کرده است.»
خانه امید بانوان سرپرست خانوار گلابدره اینجاست
چوپانی نام کارگاه کوچکش را کارگاه دستآفرین گلابدره گذاشته است. کارگاهی کوچک که البته خانه امید بانوان سرپرست خانوار گلابدره، بانوان خودسرپرست و حتی دانشآموزان و جوانان جویای کار این ملحه است. کارگاه دستآفرین، نماد همدلی اهالی هنرمند محله است. چرا که در این کارگاه، چند بانوی هنرمند نیز دیگر هنرهای دستی را به صورت رایگان به بانوان محله آموزش میدهند. چوپانی میگوید: «در کارگاه دستآفرین گلابدره، ۴ مربی در رشتههای خیاطی، فرشبافی، نگینکاری، چرمدوزی و... داریم که همگی برای آموزش رایگان به بانوان و دختران خودسرپرست و بیسرپرست مشارکت دارند.» چوپانی از انگیزهاش برای اداره این کارگاه میگوید: «از نوجوانی به گلدوزی علاقه داشتم اما همه چیز از یادگیری قالیبافی شروع شد. هدفم این بود قدمی برای بانوان محله بردارم و خوشبختانه تعدادی از بانوانی که در کلاسهای آموزشی کارگاه شرکت کردهاند حالا خودشان به کارآفرین موفق تبدیل شدهاند.»
یک خاطره شیرین
حدود ۱۰ سال از راهاندازی کارگاه دستآفرین گلابدره میگذرد و چوپانی در این سالها خاطرات شیرین بسیاری از کارآفرینی و اشتغالزایی برای بانوان سرپرست خانوار محلهاش دارد. او یکی از شیرینترین خاطراتش را برایمان تعریف میکند: «سه دختر دانشآموز داشت. وقتی به کارگاه مراجعه کرد امیدوار نبود در کوتاه به درآمدزایی برسد. وقتی از شرایط نابسامان اقتصادیشان باخبر شدم، کلاسهای آموزشی را به صورت فشرده برای او برگزار کردم. استعداد خوبی داشت و زودتر از معمول فوت و فن قالیبافی را یاد گرفت. اولین کارش خیلی زود به فروش رفت و سفارشها یکی پس از دیگری از راه رسیدند. او هنوز هم با کمک ۳ دخترش در کارگاه خانگیشان با قالیبافی مخارج زندگی را تامین میکند و دخترانش هم از شاگردان نمونه مدرسه هستند.»
مادر مهربان دختران محله
«رضا ترابی گودرزی» مدیر محله گلابدره درباره فعالیت های کارگاه دست آفرین می گوید:«یکی از بخشهای کارگاه دستآفرین گلابدره، آموزش نگینکاری، چرمدوزی و ساخت تاج عروس است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه دختران جوان محله قرار گرفته است. شب عید سال گذشته، تعدادی از دختران جوان محله ما با یادگیری چرمدوزی و نگینکاری توانستند هزینههای خرید لباس شب عید خود را تامین کنند. این کار با همکاری یکی از کسبه دلسوز محله انجام شد که فروش محصولات کارگاه را برعهده گرفت.»
- ۴۰۰ بانوی سرپرست خانوار در محله گلابدره زندگی میکنند که جیران چوپانی در طول ۱۰ سال گذشته به ۳۰۰نفر از آنها قالیبافی، چرم دوزی و... آموزش داده است.
- ۳۰ نفر از بانوان محله گلابدره که شماری از آنها از بانوان سرپرست خانوار هستند، با یادگیری هنرهای دستی در کارگاه جیران چوپانی، کارگاه خانگی راهاندازی کرده و به مرحله کارآفرینی برای دیگر بانوان رسیدهاند.
نظر شما