یک بررسی جدید نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از نمونه‌های آب شیر در آمریکا حاوی «مواد شیمیایی ماندگار یا ابدی» (forever chemicals) هستند که در اقلام خانگی از مواد پاک‌کننده گرفته تا جعبه‌های پیترا هم به کار می‌روند و می‌توانند خطرات بهداشتی وخیمی ایجاد کنند.

water

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز در بررسی «سازمان زمین‌شناسی آمریکا» نمونه‌های آب شیر از ۷۰۰ محل مسکونی، تجاری و محل‌های تصفیه آب آشامیدنی در سراسر این کشور گرفته شده است، از لحاظ وجود مواد شیمیایی پرفلوروآلکیل یا پلی‌فلوروآلکیل به نام PFAS بررسی شدند.

دست کم یکی از چنین مواد شیمیایی مصنوعی در ۴۵ درصد از نمونه‌های گرفته‌شده در سطوحی فراتر از معیارها و مقررات پیشنهادشده در آمریکا وجود دارند.

PFAS مقاوم به آب هستند، به این معنا که در محیط تجزیه نمی‌شوند و برای سال‌ها در بدن انسان‌ها باقی می‌مانند. این مواد شیمیایی در ده ۱۹۴۰ با تولید «تفلون»- پوشش نچسب ظروف پخت‌وپز- به وجود آمدند و امروز در هر چیزی از لباس گرفته تا فراورده‌های پلاستیکی یافت می‌شوند.

بررسی‌هی پیشین میزان PFAS را در آب زیرزمینی، مخازن آب و مکان‌های تصفیه آب اندازه گرفته‌اند. اما به گفته پژوهشگران تجزیه‌وتحلیل آب شیر امکان ارزیابی دقیق‌تر آبی را که مردم می‌نوشند، فراهم می‌کند.

قرارگیری در معرض مقادیر بالای PFAS باعث اختلال هورمون‌ها، مختل شدن کارکرد کبد، افزایش خطر سرطان کلیه و سرطان بیضه، کاهش وزن هنگام تولد نوزادان و به خطر افتادن سلامت زنان باردار می‌شود.

تست‌هایی برای شناسایی بخشی از ۱۲۰۰۰ نوع شناخته‌شده PFAS وجود دارند. نمونه‌های این بررسی که از مخازن آب عمومی و چاه‌های خصوصی در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۱ به دست آمده‌ بودند، از لحاظ ۳۲ نوع از این مواد شیمیایی آزمایش شدند.

این پژوهشگران می‌گویند تفاوتی ز لحاظ میزان PFAS میان مخان آب عمومی و چاه‌های خصوصی مشاهده نمی‌شد که از دید آنها تعجب‌برانگیز بود، چرا که مخازن آب عمومی تحت نظارت سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا قرار دارند.

این بررسی نشان داد افرادی که در مناطق شهری زندگی می‌کنند نسبت به افرادی که در مناطق روستایی سکونت دارند، در معرض خطر بالاتر قرارگیری در معرض PFAS  در آب آشامیدنی هستند.

سازمان محیط زیست آمریکا در ماه مارس امسال نخستین استاندارد ملی آب آشامیدنی از لحاظ وجود شش PFAS را اعلام کرد. بر اساس این استاندارد هنگامی که میزان PFAS از حدود مجاز آن بالاتر می‌رود، نظارت بر سیستم‌های آب عمومی و اعلام وضعیت به مردم ضروری می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 772001

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • AU ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
    14 0
    ای کاش گوشه چشمی به شرایط آب عزیزان در خوزستان ، سیستان ، یزد ، کرمان ، بوشهر و بندر عباس داشته باشید نیازی نیست راه دور بروید