به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مدیکال اکسپرس البته پزشکان از گفتن اینکه این مرد از اچآیوی «علاجیافته» است، خودداری کردند و این احتیاط را ابراز کردند که هنوز ممکن است عفونت ویروس ایدز در او بازگردد.
تا به حال پنج نفر علاجیافته از اچآیوی یا ویروس ایدز اعلام شدهاند که به آنها بیماران برلین، لندن، دوسلدورف، نیویورک و شهر هوپ کالیفرنیا میگویند.
همه این بیماران برای درمان سرطانهای خونی وخیمشان با پیوند مغز استخوان درمان شده بودند و به طور اتفاقی سلولهای بنیادی مغز استخوان را از اهداکنندههای دریافت کرده بودند که دارای جهش ژنتیکی در ژن CCR5 بودند. این جهش ورود اچآیوی یا ویروس ایدز را به سلولهای بدن مهار میکند.
بیمار ژنو در سال ۲۰۱۸ به طور مشابهی پیوند سلول بنیادی برای درمان از یک شکل به شدت مهاجم سرطان خون یا لوسمی دریافت کرده بود.
اما به گفته پژوهشگران فرانسوی و سوئیسی در یک کنفرانس ایدز در شهر بریزبین در استرالیا این بار پیوند از اهداکنندهای صورت گرفته بود که حامل جهش در ژن CCR5 نبود. به این ترتیب ویروس هنوز میتواند وارد سلولهای بیمار بشود.
اما ۲۰ ماه پس از اینکه این مرد مصرف داروهای ضد ویروس ایدز (ضد رتروویروس) را متوقف کرد- داروهایی که میزان ویروس ایدز را در خون کاهش میدهند- پزشکان در بیمارستانهای دانشگاهی ژنو دیگر ردی از ویروس در بدن او پیدا نکردند.
پژوهشگران میگویند با اینکه نمیتوان بازگشت آینده اچآیوی در این مرد را به کلی رد کرد، اما آنها او را وضعیت فروکش درازمدت عفونت محسوب میکنند.
دو بیمار دیگر اچآیوی مثبت که به بیماران بوستون معروفند نیز در حین پیوند مغز استخوان سلولهای بنیادی به اصطلاح طبیعی یا بدون جهش دریافت کردند، اما در هر دو مورد، اچآیوی چند ماه بعد پس از متوقف کردن داروهای ضد رتروویروسی بازگشت پیدا کرد.
پژوهشگران علت اینکه در این بیمار پس از پیوند مغز استخوان عفونت ویروسی دیگر بازنگشته است، ممکن است این باشد که همه سلولهای آلوده بدون نیاز به آن جهش معروف از بین رفتهاند یا اینکه داروهای مهارکننده ایمنی که پس از پیوند مصرف میشوند، نقشی در این مورد داشتهاند.
نظر شما