به گزارش همشهری آنلاین، زائران اربعین قبل از سفر باید وارد سامانه سماح شوند و حق بیمه ۳۵ تا ۵۵ هزار تومانی را بپردازند و در مرحله بعد یک مرز زمینی را برای رسیدن به کربلا و نجف انتخاب کنند. بنا براین اگر قصد عزیمت به راهپیمایی اربعین را دارید باید شناخت دقیقی از ۶ مرز خروجی کشور به سمت عراق داشته باشید تا برای رسیدن به مقصد، کوتاهترین مسیر را انتخاب کنید. این شش مرز در پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و خوزستان واقع شدهاند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
مرز مهران
بیشتر زائرانی که قصد عزیمت به راهپیمایی اربعین را دارند، مرز مهران را برای خروج از کشور انتخاب میکنند. خروجی مهران از فعالترین مرزهای رسمی ایران به شمار میرود که نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق این مرز را به یکی از مهمترین کانونهای رفتوآمد زائران اربعین تبدیل کرده است. فاصله مرز مهران تا تهران ۷۶۶ کیلومتر، تا شهر ایلام ۸۷ کیلومتر، تا کربلا ۲۷۹ کیلومتر و تا نجف ۳۰۳ کیلومتر است. تردد از مرز مهران در اربعین حسینی بهصورت شبانهروزی است و پس از گذر از مرز مهران زائران باید از شهرهای بدره، کوت، نعمانیه، شوملی و دیوانیه عبور کنند تا به شهر نجف برسند. عبور زائران حسینی از مرز مهران در روزهای منتهی به روز اربعین شبانهروزی است و هیچگونه تعطیلی در مرز وجود ندارد. امسال حدود ۵۰۰ موکب محلی در مهران فعال میشوند و مردم مهران هم مثل سالهای قبل، از زائران اربعین پذیرایی میکنند. مهران، دو پارکینگ با ظرفیت پارک حداقل ۱۰۰ هزار خودرو دارد که وضعیت پارکینگها با نصب چراغ و خطکشی برای پارک خودروها در جای مناسب، نسبت به سالهای قبل بهتر شده است. هزینه پارکینگ، هر شب ۲۵ هزار تومان است.
مرز خسروی
فاصله کوتاه مسیر مرز خسروی تا بغداد برای زائرانی که قصد عزیمت به شهرهای سامرا و کاظمین را دارند یک مزیت ویژه است. مرز خسروی در قصرشیرین واقع شده و فاصله این مرز تا کرمانشاه ۱۹۶ کیلومتر، تا تهران ۶۹۳ کیلومتر، تا کربلا ۳۰۰ کیلومتر و تا نجف ۳۸۰ کیلومتر است. زائران میتوانند علاوه بر خودروهای شخصی و اتوبوس، از طریق خط آهن و فرودگاه بینالمللی کرمانشاه خودشان را به مرز خسروی برسانند. فاصله بین پایانهها تا نقطه صفر مرزی کمتر از ۲۰۰متر است که موجب تردد آسان و بدون معطلی زائران میشود. اگر میخواهید از مرز خسروی وارد عراق شوید اطمینان داشته باشید که بیش از ۲۰ هتل و مهمانپذیر مجهز در دسترس شما قرار دارد و رستورانهایی با قیمت و امکانات مناسب از زائران حسینی پذیرایی خواهند کرد. همجواری خط آهن مشهد تا کرمانشاه هم یکی دیگر از مزیتهای مرز خسروی است. زائران میتوانند با قطار خودشان را به کرمانشاه برسانند. زمان سفر اتوبوسی از کرمانشاه تا مرز خسروی ۲ ساعت است. مرز خسروی در مقایسه با دیگر مبادی ورود به خاک عراق، معمولاً با ترافیک کمتری مواجه است و میتواند انتخاب مناسبی برای زائران اربعین باشد. با خروج از مرز خسروی باید از شهرهای خانقین، مقدادیه، بعقوبه، بغداد، کاظمین و کربلا عبور کنید تا به شهر نجف برسید.
مرز چذابه
تنگه چذابه در ۱۷ کیلومتری شمال غربی شهر بستان قرار دارد. فاصله مرز چذابه تا تهران ۷۶۶ کیلومتر، تا شهر ایلام ۸۷ کیلومتر، تا کربلا ۲۷۹ کیلومتر و تا نجف ۳۰۳ کیلومتر است. زائران پس عبور از منطقه چذابه باید شهرهای شیب، مشرح، العماره، فجر و منطقه عفک، دیوانیه، شافعیه، شامیه را پشت سر بگذارند و پس از بازرسی ابوصخیر با طی کردن ۳۷۲ کیلومتر وارد نجف شوند. مرز چذابه نسبت به مهران و شلمچه با شلوغی و تردد کمتری مواجه است و میتواند گزینه خوبی برای خروج زائران از مرزهای کشور باشد. با توجه به گرمی هوا برخی زائران ایرانی ترجیح میدهند از شیب(نقطه صفر مرزی) سوار خودرو شده و مستقیم راهی عتبات شوند و از ورود به شهر و رفتن به ترمینال اجتناب میکنند که نرخ کرایه هر نفر ۲۵ هزار دینار عراق یعنی حدود ۵۷۰ هزار تومان است. البته بسیاری از مردم مهماننواز عراق، زائران ایرانی را رایگان به مقصد میرسانند و حتی از آنها پذیرایی میکنند. طبق اعلام مسئولان ستاد مرکزی اربعین، همه امکانات رفاهی مثل سایهبانهای موقت و مهپاش در مسیر مرز چذابه تا کربلا و نجف در نظر گرفته شده و ۳۵۰ موکب در مسیرهای رفت و برگشت این مرز مستقر خواهند بود تا از زائران حسینی پذیرایی کنند.
مرز شلمچه
این منطقه در غرب خرمشهر و نزدیکترین نقطه مرزی به شهر بصره است. مرز شلمچه جنوبیترین مرز زمینی ایران و عراق به شمار میرود و فاصله آن تا خرمشهر ۱۵ کیلومتر و تا بصره ۲۰ کیلومتر تخمین زده میشود. زائرانی که میخواهند از مرز شلمچه وارد عراق شوند باید با عبور از منطقه شلمچه و تنومه وارد شهر بصره شده تا به سماوه و نجف برسند. طول مسیر از شلمچه تا نجف تقریباً ۴۶۰ کیلومتر است.
مرز شلمچه نسبت به مهران در ایام منتهی به اربعین با ازدحام جمعیت کمتری مواجه است. این مرز در استان خوزستان، شهرستان خرمشهر واقع شده و فاصله آن تا تهران ۹۲۰ کیلومتر، تا خرمشهر ۱۷ کیلومتر، تا کربلا ۵۴۹ کیلومتر و تا نجف ۴۶۰ کیلومتر است. امسال تردد زائران اربعین از مرز شلمچه بهصورت شبانهروزی است. در اربعین امسال اتباع خارجی فقط از مرز شلمچه امکان تشرف به عراق را دارند. نکته مهم برای انتخاب یکی از ۶ مرز زمینی این است که قبل از حرکت به سوی مرز، از باز بودن پایانه مرزی و امکان خروج از مرزی که انتخاب کردهاید اطمینان پیدا کنید، چون ممکن است برخی از پایانهها در ایام اربعین فعال نباشند.
مرز تمرچین
مسیر تمرچین از نظر آبوهوایی، تفاوت زیادی با دیگر مسیرها دارد و با توجه به معتدل بودن این مسیر در فصل تابستان، گزینه بسیاری از زائران ایرانی برای رسیدن به کربلا و نجف است. فاصله مرز تمرچین تا ارومیه ۱۳۳ کیلومتر، تا تهران ۷۴۷ کیلومتر، تا کربلا ۶۴۵ کیلومتر و تا نجف ۷۱۰ کیلومتر است و در استان آذربایجان غربی، شهرستان پیرانشهر قرار دارد. تردد از مرز تمرچین در اربعین امسال شبانهروزی است. پس از گذر از مرز تمرچین باید از شهرهای حاج عمران، چومان، سوران، اربیل، سامرا، بغداد و کربلا عبور کرد تا به شهر نجف رسید. استقرار موکبها و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این مسیر افزایش چشمگیری داشته و به همین دلیل، مرز تمرچین میتواند انتخاب مناسبی برای عبور زائران امسال باشد.
مرز باشماق
مرز باشماق یکی از گذرگاههای رسمی ایران با عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق به شمار میرود که در فاصله ۱۸ کیلومتری غرب شهر مریوان و در جوار روستای باشماق قرار گرفته است. تنها مسیر دسترسی به مرز باشماق از شهر مریوان است که با اتوبوس و مینیبوس شهری از داخل شهر به سمت مرز و در مسیر ۱۸ کیلومتر امکانپذیر خواهد بود. زائران بهصورت فردی، خانوادگی و گروهی میتوانند عازم مریوان شوند و از آنجا به مرز باشماق برسند. در اربعین امسال تردد از مرز باشماق از ساعت ۴:۳۰ تا ۱۷ امکانپذیر است. پس از عبور از مرز باشماق باید از شهرهای پنجوین، سلیمانیه، چمچمال، کرکوک، طوزخورماتو، منطقه حسینیه، بغداد و کربلا عبور کنید تا به شهر نجف برسید.
نظر شما