همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: اربعین با زدودن بعضی پیرایههای آن، لازم است که بماند و روشن است که نوع حضور مردم در منطقه تأثیرات مثبتی در ژئوپولتیک شیعه دارد.
اربعین فرصت مهمی برای ایجاد یک سرمایه اجتماعی و اعتمادسازی پیش میآورد. در حالی که دشمنان سعی کردهاند به شکلهای مختلف و با فعال کردن گسلهای قومی و فرقهای باعث تفرقه بین شیعیان شوند، اربعین باعث شده شیعیان و بلکه فراتر از شیعه، محبان اهلبیت، کنار هم قرار بگیرند. این ویژگی ممتاز فرصتی برای زمینهسازی تمدن نوین اسلامی ایجاد میکند؛ زیرا تمدن نوین اسلامی نیازمند شکلگیری امت اسلامی و سپس دولت اسلامی است.
امت اسلامی زمانی شکل میگیرد که بر اساس تعریف منافع جدید، هویتی شکل بگیرد که بتوانیم زمینه تشکیل تمدن نوین اسلامی را بر اساس ارزشهای اسلامی و دانش و معارف اسلامی، شکل بدهیم. اربعین مقدمه مطلوبی برای این امر است و از این رو، بر صیانت و ارتقای جنبه معرفتی آن تاکید میشود تا همگرایی ایجاد شود، بر عکس برخی تحرکات تفرقهافکن.
زائران ایرانی باید توجه داشته باشند که آنها در کشور عراق سفیران یک نهضت بزرگ هستند و چشم دیگر ملتها به رفتار و حرکات آنها دوخته شده است. در این حماسه که در مرزهای مشترک ایران و عراق اتفاقات میافتد و موکبهای بسیاری مستقر میشوند، ضرورت دارد عکاسان خبری به نحو شایسته این صحنهها را انعکاس دهند و اهالی رسانه به ماهیت خدمترسانی عراقیها بپردازند.
برخی اقدامات معنای خاصی برای عراقیها دارد. بهعنوان مثال، گذاشتن غذا بر سر خادمان، به این دلیل است که آنان معتقدند زائر سیدالشهدا(ع) نباید خم شود و این از عمق ارادت عراقیها نسبت به زائران اباعبداللهالحسین(ع) حکایت میکند. شاهد بودهایم که رسانههای خارجی تلاش کردهاند واقعیت حماسه بزرگ اربعین را کتمان کنند که با تلاش عکاسان، خبرنگاران و اهالی رسانه این امر محقق نشده و امروز اربعین حسینی به پدیدهای شناختهشده در جهان تبدیل شده است.
اربعین امسال بهتر از سال گذشته برگزار خواهد شد، چرا که عراق در یک سال اخیر آرامش سیاسی و رونق اقتصاد بیشتری را تجربه کرده است. امیدواریم این بار نیز شاهد برگزاری باشکوه مراسم پیادهروی اربعین حسینی باشیم.
نظر شما