به گزارش همشهری آنلاین،
یکی از تولیدکنندگان زیتون شمال، کاهش باردهی درختان زیتون را منوط به ویژگی خاص این درخت میداند و به همشهری میگوید: «درخت زیتون یک سال بارده است و سال بعد بارده نیست. امسال هم درختان زیتون بار چندانی ندارند و همین موضوع باعث افزایش تقاضا و افزایش قیمت شدهاست.»
جواد کاظمی قیمت زیتون تازه پای درخت را ۷۰ هزار تومان میداند و ادامه میدهد: «به نظر من قیمت روغن زیتون به لیتری ۵۰۰ هزار تومان هم میرسد. معمولا باغداران رودبار در سالی که درختان بارده هستند، بخشی از محصول را برای سال بعد ذخیره میکنند تا با کمبود محصول مواجه نشویم، اما امسال شاهد وفور زیتونهای شیراز و کرمانشاه در رودبار هستیم.»
او درباره ویژگی زیتون شیراز و کرمانشاه میگوید: «این محصول به دلیل رشد در محیط خشک و کم آب چندان کیفیت ندارد و از نظر طعم و مزه هم با زیتون رودبار قابل مقایسه نیست.»
سرزمین رودبار نخستین رستنگاه زیتون در ایران است. موقعیت کوهستانی رودبار باعث شده تا دوسوم باغات زیتون رودبار بهشکل سنتی اداره شود و خبری از تجهیزات مدرن کشاورزی نباشد.
به گفته صالح محمدی رئیس جهاد کشاورزی گیلان، ۲۲ هزار باغدار رودباری در حال برداشت زیتون از ۹۴۰۰ هکتار باغ هستند و پیشبینی میشود زیتونکاران رودباری امسال ۱۷ هزار تن زیتون برداشت کنند، در حالی که سال گذشته حدود ۳۰ هزار تن زیتون برداشت شد.
۱۰ کارخانه روغنکشی با ظرفیت ۲۴ هزار تن و ۱۰۰ واحد بستهبندی سنتی، مدرن و نیمه مدرن با ظرفیت ۱۲ هزار تن در شهرستان رودبار فعال است. رقمهای ماری، روغنی، شنگه، زرد، کنسروی و رقمهای خارجی آربکین، کراتینا، بلیدی، کرونایکی، کنسروالیا و مانزالینا از نمونههای زیتونهای تولیدی رودبار است.
گیلان با تولید سالانه ۱۷ هزار تن رتبه سوم تولید زیتون را بعد از زنجان و قزوین در کشور دارد. تامین آب پایدار برای باغهای زیتون، ساماندهی رودخانههای فصلی، رفع مشکلات پساب واحدهای فرآوری خانگی، احیای باغهای درجه ۲و ۳ میتواند به رفع موانع تولید با کیفیت زیتون بینجامد.
نظر شما