غذاهای دریایی منجمد یک راه راحت و خوشمزه برای پخت غذا و لذت بردن از خوبی‌های دریا در هر زمان است. اهمیت غذای دریایی منجمد به حفظ تازگی آن است چرا که غذاهای دریایی در صورت کهنه شدن و از دست دادن طراوت، طعم و کیفیت خود را از دست می‌دهند.

غذای دریایی

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: البته اطمینان از اینکه غذاهای دریایی منجمد شما تازه باقی می‌مانند و طعم و کیفیت خود را حفظ می‌کنند، نیاز به بررسی دقیق و به کارگیری یکسری ترفند خاص دارد. به گزارش تایمز اف ایندیا، پس از خرید غذاهای دریایی منجمد، مسئولیت تازه نگه داشتن آن‌ها به عهده مصرف کننده خانگی است و او باید با به کارگیری ترفندهایی مانع از کهنگی و فساد این غذاها شود. در این مطلب به چند ترفند درباره تازه نگه داشتن غذاهای دریایی اشاره کرده‌ایم.

دمای مناسب نگهداری

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

یکی از مهم‌ترین عوامل در حفظ تازگی غذاهای دریایی منجمد، حفظ دمای مناسب نگهداری است. در حالی که فرآیند زنجیره سرد شامل انجماد سریع در دماهای بسیار پایین‌تر است، یک یخچال خانگی در محدوده دمایی بالاتری کار می‌کند. برای تکرار اثرات زنجیره سرد، مطمئن شوید که دمای فریزر شما در حدود -۱۸ درجه سانتیگراد تنظیم شده است. نگهداری غذاهای دریایی در این دما باعث کاهش رشد باکتری‌ها و جلوگیری از فساد آن می‌شود.

نوسانات محدود دما

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

برای حفظ سرمای فریزر در حد ایده‌آل و محافظت از طعم اقلام خود، از وارد کردن غذاهای گرم یا دمای اتاق به طور مستقیم به فریزر خودداری کنید، دمای گرم می‌تواند فعالیت فریزر را مختل کند. باز شدن مکرر درها، چرخه‌های یخ زدایی و تغییرات دما (قرار گرفتن در معرض دمای گرم‌تر) می‌تواند منجر به تشکیل کریستال‌های یخ روی سطح غذاهای دریایی شود و بافت و طعم آن را به خطر بیندازد. با مرتب کردن فریزر خود برای دسترسی راحت به غذاهای دریایی، نوسانات دمایی را به حداقل برسانید. علاوه بر این، از قبل برنامه ریزی کنید و غذاهای دریایی را در یخچال یخ زدایی کنید تا از تغییرات ناگهانی دما جلوگیری کنید.

بسته بندی بدون هوا برای حفظ تازگی

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

با به حداقل رساندن تماس غذا با هوا، می‌توانید طعم‌های خاص و با طراوت و بافت‌های ظریفی که غذاهای دریایی را به یک تجربه آشپزی به یاد ماندنی تبدیل می‌کند، حفظ کنید. غذاهای دریایی خود را در ظروف دربسته یا کیسه‌های دربسته با خلأ نگهداری کنید تا کیفیت خود را حفظ کرده و از سوختن فریزر پیشگیری کنید.

گوشت‌های آب شده را دوباره فریز نکنید

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

هنگامی که غذاهای دریایی منجمد را از فروشگاه به خانه می‌آورید، این غذاها را در کیسه‌های حاوی یخ بگذارید تا در حین حمل و نقل دمای بیرون باعث آب شدن آن‌ها نشود و پس از انتقال این غذاها به خانه بلافاصله آن‌ها را فریز کنید تا تازه بمانند. برای مصرف بهینه، غذای دریایی را در حالی که یخ آن در حال آب شدن است، بپزید یا سرخ کنید. از فریز کردن دوباره گوشت‌های ذوب شده خودداری کنید، زیرا انجماد آهسته می‌تواند بافت آن‌ها را تغییر دهد. اگر از غذای دریایی مقداری باقی ماند آن را در ظرفی در یخچال قرار دهید و ظرف یک یا دو روز بعد استفاده کنید.

توصیه مهم آشپزی: یخ غذا را آهسته آب کنید

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

یخ غذاهای دریایی را نباید به سرعت آب کرد. غذای دریایی منجمد خود را یک روز قبل از پختن به یخچال منتقل کنید تا از روند یخ‌زدایی آهسته آن اطمینان حاصل کنید. این به حفظ طعم‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند و در نتیجه غذاهای دریایی خوشمزه‌ای میل خواهید کرد.

انجماد سریع در مقابل آب شدن آهسته

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

کیفیت غذاهای دریایی منجمد به روش استفاده شده و زمان صرف شده برای انجماد محصول بستگی دارد. انجماد سریع، که از طریق گردش هوای سرد قوی در دمای بین -۳۲ درجه سانتیگراد تا -۴۰ درجه سانتیگراد حاصل می شود، کریستال‌های کوچک یخ را در سلول‌های ماهی پرورش می‌دهد و باعث حفظ یکپارچگی مواد غذایی و تضمین کیفیت برتر هنگام آب شدن یخ‌های آن می‌شود. این فرآیند در فرآیند زنجیره سرد، قبل از اینکه محصول به دست مصرف کننده برسد، دنبال می‌شود. برعکس، انجماد آهسته در فریزرهای معمولی، که در دمای بین ۱۵- تا ۲۹- درجه سانتیگراد کار می کنند، منجر به بلورهای یخ حجیم در فضاهای خارج از سلول ماهی می‌شود که اغلب منجر به کاهش طعم و کیفیت غذای دریایی منجر می‌شود.

سخن پایانی

ترفندهایی برای تازه نگه داشتن غذاهای دریایی منجمد | بهترین روش یخ زدایی ماهی بدون تغییر مزه و کیفیت آن

حفظ طراوت غذاهای دریایی منجمد، هنری است که علم، فناوری و ظرافت آشپزی را در هم می‌آمیزد. با تسلط بر این تکنیک‌های ساده پیش گفته می‌توانید طراوت غذاهای دریایی منجمد خود را حفظ کنید و با هر وعده غذایی از طعم لذیذ دریا و اقیانوس لذت ببرید. به یاد داشته باشید، این گام‌های به ظاهر کوچک تفاوت بزرگی در حفظ طعم و کیفیت غذاهای دریایی منجمد مورد علاقه‌تان ایجاد می‌کند که در نهایت باعث خشنودی کام شما در زمان خوردن غذا می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 800801
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha