همشهری آنلاین _ ثریا روزبهانی: اگر بخواهیم دقیقتر توضیح دهیم، باید گفت نخستین اردوی ورزشی تهران در ورزشگاه منظریه برپا شد. ۸۸ مربی به مدت ۱۵ روز در خردادماه سال ۱۳۱۴ در این باغ حضور داشتند تا دوره مربیان پیشآهنگی را که در آن ۴۴ نفر از مربیان تهران و ۴۴ نفر از مربیان شهرستانها شرکت کرده بودند، بگذرانند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
برمبنای اسناد موجود، سال ۱۲۶۲ کامران میرزا، برادر ناصرالدینشاه، آبادی منظریه را از حسامالسلطنه خرید و عمارت نیمهکاره آن را ساخت. در سال ۱۳۱۴ شمسی، باغ منظریه توسط وزارت فرهنگ اجاره شد و در اختیار سازمان ملّی پیشآهنگی قرار گرفت تا برای امور تربیتی و اردوی جوانان مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
از سال ۱۳۳۵ که اولین گروه پیشآهنگی کشور تشکیل شد، کلیه اراضی و ساختمانهای منظریه در اختیار سازمان پیشآهنگی قرار گرفت. اردوگاه منظریه در دوران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۴ در مراسمی با حضور خانواده شهید باهنر به نام اردوگاه شهید باهنر نامگذاری شد.
دارالفنون؛ نخستین موسسه ورزشی
دارالفنون نخستین موسسه ورزشی شهر تهران بود که «میرمهدی ورزنده» با توجه به کسب مهارت و آموزش دیدن رشتههای ورزشی در کشورهای غربی، چند رشته ورزشی را در آن پایهگذاری کرد. او ژیمناستیک و شمشیربازی را فراگرفت و پس از بازگشت به ایران در سال ۱۲۹۳ در وزارت علوم و معارف مشغول به کار شد و به تعلیم ورزش در مدارس پرداخت.
ورزنده اعتقاد داشت باید ورزش در مدارس، بهویژه برای جوانان، رواج و توسعه پیدا کند. به همین خاطر نخست مدرسه دارالفنون را پایگاه اصلی رویاپردازیهای خود قرار داد و درباره فواید ورزش سخن گفت و مسابقات ورزشی برای جوانها برپا کرد. سپس در خرابههای ناصرخسرو امروزی «دارالمعلمین» را راه انداخت و به آموزش شمشیربازی و ورزش سوئدی پرداخت. ابوالفضل صدری، غلامحسین مفید، میراحمد صفوی، دکتر بصیر و گروهی از افسران دانشکده نظام اولین شاگردان دارالمعلمین بودند.
نظر شما