به گزارش همشهری آنلاین، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امروز دوشنبه با حضور در دانشگاه شاهد پاسخگوی سوالات دانشجویان شد.
وی در این نشست در خصوص مکانهای ادعایی مطرح شده توسط آژانس گفت: دولت حاضر آمریکا تصمیم گرفت که به برجام بازگردد، به همین خاطر مذاکراتی شروع شد. از سال گذشته تا حال با شیب متفاوتی پیگیری شده است. تمام آنچه را که مطرح کرده و میکنند، آوردند و چند مکان را که همانهایی بود که به عنوان "پیامدی" بسته شده بود، گفتند بازرسی کنیم. این ساخته و پرداخته منافقین و سیستم جاسوسی رژیم صهیونیستی بود که ما فعالیت هستهای در این مکانها میکردیم و اعلام نکردیم!
اسلامی افزود: این در سطح شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و گفته شد حالا که برای بازدید این چهار مکان اصرار دارند، بازدید کنند. یکی از آنها مریوان بود که یک معدن متروکه است. یکی دیگر جایی است که آهن قراضه فروخته میشود. مکانهای اعلامی آنها از این جنس است. اینها بازدید کردند و کشور گزارش تهیه کرد. آنها اراده کردند که این مکانها زنده بماند و آن را اعمال فشار بر ایران قرار دهند. از این چهار مکان مطرح شده، دو مکان تا اسفند پارسال بسته شده و آژانس گفته که سوالی ندارد. جالب است همین مورد دومی را که بستند، یک معدن متروکه در آباده است. هفتاد سال پیش روسیه در آنجا کار میکرده و قبل از جمهوری اسلامی معادن ما دست خارجیها قرار داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره اقدامات سازمان انرژی اتمی و همکاری با آژانس گفت: اقدامات ما در سازمان انرژی اتمی بر اساس قانون اقدام راهبردی انجام میشود. هیچ کسی نمیتواند به ما بگوید چه کاری انجام دهیم یا ندهیم. ما عضو انپیتی هستیم و این در مجلس کشور ما قانون است. پادمان هم قانون است و ما آن را پذیرفتیم و متعهد به قوانین و مقررات هستیم. فعالیتهای هستهای ما در چارچوب مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی است. آژانس فعالیت ما را که طبق پادمان و ان پی تی است مرتب نظارت دارد و ما به صورت قانونی و حرفهای این ارتباط را داریم.
اسلامی نسبت به اتهامات علیه ایران در خصوص مکانهای ادعایی آژانس اضافه کرد: خود آمریکایی ها که در عراق حضور داشتند و از انواع تسلیحات استفاده کردند، ضایعاتی به جای گذاشتند. اینها میشود اتهام برای ایران که اینجا ذرات مشاهده شده و شما سایت داشتید. ما گفتیم آنجایی که میگویید گاوداری است. در گاوداری کسی کار هستهای نمیکند و چندین سال پیش این مکانها مزرعه متروکه ای بوده و اکنون گاوداری است.
وی در خصوص پرتودهی محصولات کشاورزی گفت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ما ضایعات است. ۱۲۰ میلیون محصول تولید میشود. وقتی ۳۰ درصد ضایعات دارد یعنی حجم زیادی دور ریز که تولید کشور و نعمت خداوند است، دور ریخته میشود. نکته مهمتر این است که وقتی پرتودهی نمیشود باقی مانده آفات و سموم هم جدا نمیشود و اینکه جدا نشود، خود به خود به سمت جان مردم میرود.
اسلامی ادامه داد: بایستی با پرتودهی، خیلی جنگنده عمل میکردیم. سامانه های پرتودهی که مولد پرتوهاست شناسایی کردیم. یک شبکه دانش بنیانی ایجاد کرده و با آن تولید دستگاه را در دستورکار قرار دادیم.
رئیس سازمان انرژی همچنین گفت: امروز تا پایان این دولت میتوان گفت در قطب هایی که تولیدی هستند، حداقل یک دستگاه پرتودهی راهاندازی خواهیم کرد. خیلی تلاش کردیم سازمان های متولی این امر را مجاب به همکاری کنیم تا ما این فنآوری را ایجاد کنیم. در این دوره مدیریت وزارت جهاد کشارزی تنظیمات ما خوب شکل گرفته و ما وارد این مرحله شدیم که بتوانیم دستگاه های مولد پرتو به خصوص پرتودهی با اشعه گاما را فعال کنیم.
نظر شما