همشهری آنلاین: اگر میخواهید به روش جنوبیها این خورش را درست کنید، مقدار فلفل معمولتان را بیشتر کنید، چون قلیه جنوبی باید تند باشد. قلیه میگو شاید یککم سختتر از قلیه ماهی باشد ولی مطمئن باشید که خوشمزهتر است.
مواد لازم
۵۰۰ گرم میگو
۲ ساقه سیر تازه
۵۰۰ گرم گشنیز و شنبلیله
۲ حبه سیر
۱ عدد پیاز متوسط
۱ قس رب گوجهفرنگی
۱ بسته تمبر هندی
روغن به میزان لازم
۱ قس آرد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
۱. میگوها را پاک کرده و بشویید. در تابه مقداری روغن ریخته روی حرارت بگذارید تا داغ شود. حالا میگوها را در روغن سرخ کنید.
۲. سبزیها را شسته و خرد کنید. پیاز را هم خرد کرده و در روغن همراه با میگو تفت دهید. حالا نوبت افزودن سبزیهای خرد شده است.
۳. سیر تازه را خرد کرده به تابه اضافه کنید. حبههای سیر را هم ریز ساطوری کنید و آنها را هم تفت دهید. مواد را با نمک و فلفل و زردچوبه مزهدار کنید.
۴. به مواد داخل تابه دو پیمانه آب اضافه کنید و صبر کنید تا جوش بیاید. رب گوجه را هم به آب اضافه کرده و خوب حل کنید.
۵. تمبر هندی را در مقداری آب جوش ریخته و به مدت ده دقیقه بگذارید بماند. بعد با دست تمبر را در آب حل کنید. در اثر مالش دست، پوست و هسته تمبر جدا میشود بعد میتوانید این مخلوط را از صافی رد کنید.
۶. آب تمبر هندی را به خورش در حال جوشیدن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا خورش با حرارت ملایم بپزد.
۷. آرد را در کمی آب سرد حل کرده، به خورش اضافه کنید تا غلظت خورش مناسب شود.
۸. بعد از اینکه خورش ۴۵ دقیقه جوشید نوبت اضافه کردن میگوهای سرخشده است. میگوها در مدت ده دقیقه میپزند و بعد میتوانید خورش را در ظرف مورد نظر ریخته و با برنج سرو کنید.
فوتوفن
اگر میگوی مصرفیتان ریز بود احتیاجی به مرحله سرخ کردن ندارید.
نظر شما