به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، آیا در مورد اعتیاد به داروهای مسکن برای کاهش دردهای خود نگران هستید؟ در اینجا روشهای طبیعی جایگزینی برای تسکین درد شما پیشنهاد میدهیم.
دکتر رابرت جیمیسون روانشناس بالینی و استاد مرکز مدیریت درد بریگهام در مطالعات اخیر خود راهحلهای بدون مصرف دارو را برای تسکین درد پیشنهاد میدهد.
رابرت جیسون معتقد است هیچ داروی مسکنی چه با نسخه و چه بی نسخه بدون عوارض جانبی وجود ندارد. مصرف بی رویه و طولانی مدت همه مسکنها علاوه بر اعتیادآور بودن به آن مسکن عوارض جانبی مانند ناراحتی معده، حالت تهوع، یبوست، سرگیجه و... دارند که می تواند خطر سقوط شما را افزایش دهد. بنابراین بهتر است به جای مصرف آنها به دنبال راهحل جایگزین برای تسکین درد خود باشید.
یافتن گزینههای جایگزین داروهای مسکن
گزینه های تسکین درد بدون داروی گوناگونی وجود دارد که هر فرد باید آنها را امتحان کند تا تاثیرگذارترین و تسکیندهندهترین را انتخاب نماید. چرا که هریک که از این درمان ها برای برخی افراد موثر هستند و برای برخی دیگر نه و اثربخشی کلی آنها میتواند متفاوت باشد اما هیچیک دارای عوارض جانبی نیست و ارزش کاوش را دارد. به یاد داشته باشید که درد طولانی مدت یا دردی که با گذشت زمان بدتر می شود،نیاز به بررسی دارد و نباید به سادگی از کنار آن گذشت. راه حلهای جایگزین داروهای مسکن برای تسکین درد عبارتند از:
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی اولین گام عملی در تسکین بسیاری از دردهای رایج مانند؛ کمر، زانو یا شانه است. فیزیوتراپیست با انجام تمرینات، حرکات، کششها و سایر درمانهای ویژه، به شل شدن عضلات سفت، کاهش درد مفاصل و بهبود دامنه حرکتی کمک میکند.
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی با روغنها و اسانسهای ویژه با انواع متدهای مختلفی که وجود دارد در درمان بسیاری از دردها موثر است. حال باید دید برای هر درد چه نوع ماساژی بهتر است و نیاز به چند جلسه ماساژ دارد.
یوگا
طبق تحقیقات انجام شده، یوگا میتواند به تسکین کمردرد کمک کند و در کاهش ناراحتی مرتبط با استئوآرتریت زانو، آرتریت روماتوئید و مشکلات گردن تا حدی موفقیت دارد. بسیاری از مراکز یوگا جلسات تخصصی را برای تسکین انواع خاص درد برگزار میکنند.
طب سوزنی
یک متخصص طب سوزنی، سوزنهای نازکی به اندازه مو را در نقاط مختلف پوست بیمار وارد میکند که تصور می شود در مسیرهای خاصی در بدن است. سوزنها برای تحریک اعصاب و آزاد کردن انرژی مسدود شده به نام "چی" هستند و ممکن است به تسکین درد کمک کنند. برخی از مطالعات نشان داده اند که طب سوزنی به تسکین کمردرد و زانو درد، میگرن و فیبرومیالژیا کمک میکند. در نوعی از درمان به نام طب سوزنی الکتریکی، جریانهای الکتریکی کمی را از طریق سوزنها ارسال میکنند و گمان میشود این نوع درمان موثرتر میباشد.
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)
TENS، یک دستگاه کوچک با باتری است که جریان الکتریکی کوچکی را از طریق پدهای رسانا که پزشک روی پوست روی ناحیه دردناک اعمال میکند، منتقل میکند. جریان یک احساس سوزن سوزن شدن یا نبض ایجاد میکند که اعتقاد بر این است که سیگنال های درد از اعصاب را مختل میکند. اغلب برای درمان دردهای مداوم در ناحیه کمر، گردن یا شانه استفاده می شود. به گفته جیمیسون، شواهد در مورد اثربخشی TENS متفاوت است، اما برای اکثر مردم نسبتاً ایمن است. با این حال، افرادی که ضربان قلب بالایی دارند، باید از این درمان اجتناب کنند.
درمان شناختی رفتاری (CBT)
درد اغلب با واکنشهای ما به آن، مانند نگرانی، استرس و اضطراب بدتر می شود. جیمیسون معتقد است؛ درمان شناختی رفتاری(CBT) میتواند به مدیریت نحوه تفکر و واکنش شما به درد کمک کند. این به طور مستقیم به علت درد شما نمیپردازد، اما ممکن است از شدت در بکاهد. با این روش، یاد میگیرید که چگونه افکار منفی را به چالش بکشید. درمانگر به شما کمک می کند الگوهای تفکر منفی خود را کشف کنید تا بفهمید چه چیزی باعث تحریک افکار می شود و چگونه به آنها واکنش نشان میدهید. با در نظر گرفتن این اطلاعات، درمانگر استراتژی هایی را برای شما ایجاد می کند تا در هنگام مدیریت درد از آنها استفاده کنید.
بیوفیدبک
بیوفیدبک که اغلب همراه با روش درمان شناختی رفتاری(CBT) استفاده میشود شامل یادگیری کنترل فرآیندهای فیزیولوژیکی - مانند تنش عضلانی، فشار خون یا ضربان قلب است که در پاسخ به درد رخ میدهد. در طول یک جلسه معمولی، الکترودهای متصل به پوست واکنش شما به محرکهای مختلف را کنترل میکنند. درمانگر به شما کمک میکند تا روالهای ذهنی و تمرینات آرامش بخشی را برای مقابله با پاسخهای منفی اجرا کنید. از طریق روش آزمون و خطا، یاد میگیرید که در هنگام مواجهه با درد یا ناراحتی واکنش خود را تغییر دهید.
تنفس درست
هنگامی که درد شما شدت گرفته و به تسکین سریع نیاز دارید، تنفس شکمی را امتحان کنید. به پشت دراز بکشید. یک دست را روی شکم خود، درست زیر ناف قرار دهید. چشمهایتان را ببندید و به آرامی از طریق بینی نفس بکشید و ریههای خود را با هوا پر کنید. همانطور که دیافراگم پایین می آید، باید احساس کنید که شکمتان حدود سه سانت بالا میرود. قفسه سینه شما نیز در هماهنگی با شکم شما بالا میرود. نفس بکشید و اجازه دهید شکمتان به حالت اولیه خود بازگردد. تنفس را از طریق بینی و با دهان بسته انجام دهید، زیرا شکم و قفسه سینه شما بالا و پایین میرود، برای چند دقیقه اینکار را ادامه دهید تا زمانی که درد شما کاهش یابد.
موسیقی درمانی
گوش دادن به موسیقی با توجه به کاهش استرس و افزایش توانایی ها در تسکین درد بسیار موثر است. گوش دادن مداوم به موسیقی برای افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مانند فیبرومیالژیا یا آرتریت تسکین دهنده بوده و در کنار آرامبخش بودن از میزان اضطراب آنها میکاهد.
سخن پایانی
درد زنگ هشداری است برای مشکلی که در بدن شما ایجاد شده است و خوردن مسکن همانند خاموش کردن زنگ هشدار بدون توجه به آن است. لذا در صورتی که درد شما طولانی شد و با هیچ یک از روشهایی که پیشنهاد دادیم تسکین نیافت و کیفیت زندگی شمارا مختل کرد، حتما به پزشک معالج مراجعه کنید.
نظر شما