به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، در حالی که تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی کلسترول است، خوردن آن در حد اعتدال سالم در نظر گرفته می شود و هیچ خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارد.
تخم مرغ منبع پروتئینی است که به طور منظم در بسیاری از خانواده ها مصرف می شود و سرشار از مواد مغذی ضروری مختلف از جمله ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۱۲، ویتامین D، کولین، آهن و فولات است که به حفظ سلامت کلی کمک می کند. اما مهم نیست که یک ماده غذایی چقدر سالم یا مغذی باشد، مصرف بیش از حد آن می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و خطرات مختلفی برای سلامت ما داشته باشد.
تخم مرغ و کلسترول
تخم مرغ حاوی کلسترول است که طبق انجمن قلب آمریکا (AHA) ذاتاً «بد» نیست، زیرا بدن شما برای ساختن سلول ها و ساخت ویتامین ها و سایر هورمون ها به آن نیاز دارد.
کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) دو نوع اصلی کلسترول هستند؛ در حالی که سطوح بالای کلسترول LDL خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد، کلسترول HDL یا کلسترول «خوب» از سیستم قلبی عروقی محافظت می کند.
در حالی که تخم مرغ سرشار از کلسترول غذایی است، ناسالم نیست و با کلسترول موجود در غذاها، مانند آنهایی که دارای چربی ترانس بالا و چربی های اشباع هستند، متفاوت می باشد.
تحقیقات همچنین نشان داده است که خوردن تخم مرغ باعث افزایش سطح کلسترول بد یا افزایش خطر بیماری قلبی نمی شود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله Nutrients منتشر شد، نشان داد که تخم مرغ به طور مثبت بر عملکرد HDL و پروفایل ذرات لیپوپروتئین در بسیاری از افراد تأثیر می گذارد. در حالی که برخی تغییرات حداقلی را در سطح کلسترول خود مشاهده می کنند، برخی دیگر دارای افزایش LDL و HDL هستند و برخی دیگر نسبت LDL/HDL بدون تغییر باقی می مانند.
طبق بررسی منتشر شده در مجله کانادایی دیابت، محققان بررسی کردند که آیا خوردن ۶ تا ۱۲ تخم مرغ در هفته بر عوامل خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا در معرض خطر ابتلا به دیابت تأثیر می گذارد یا خیر. پس از بررسی، آنها دریافتند که تخم مرغ هیچ تاثیر منفی بر عوامل کلیدی مانند کلسترول، انسولین یا التهاب ندارد.
جالب توجه است، برخی از مطالعات حتی افزایش کلسترول خوب (HDL) را با مصرف تخم مرغ مشاهده کردند.
خطر بیماری قلبی
محققان شرکت کننده در یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ که در شبکه JAMA منتشر شد، نزدیک به ۳۰۰۰۰ آمریکایی را به مدت بیش از ۱۷ سال دنبال کردند تا ببینند آیا کلسترول یا مصرف تخم مرغ در رژیم غذایی بر خطر بیماری قلبی و مرگ آنها تأثیر می گذارد یا خیر.
محققان دریافتند افرادی که کلسترول یا تخم مرغ بیشتری مصرف می کنند، با خطرات کمی بیشتر مواجه بوده اند. با این حال، با در نظر گرفتن میزان کلسترول افراد از منابع دیگر، ارتباط با تخم مرغ به طور خاص ضعیف شد و نشان داد که کلسترول رژیم غذایی، نه فقط خود تخم مرغ، ممکن است عامل مهم تری باشد که باید در انتخاب های سالم برای قلب در نظر گرفت.
توجه به این نکته مهم است که واکنش های فردی به مصرف تخم مرغ متفاوت است و برای بسیاری، مصرف متوسط تخم مرغ به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل بی خطر است.
افراد با شرایط سلامتی خاص، مانند دیابت، اختلال کلیوی یا بیماری قلبی، باید برای مشاوره شخصی با متخصص مشورت کنند. متعادل کردن مصرف تخم مرغ با یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی سلامت کلی را ارتقا می دهد و خطرات بالقوه را کاهش می دهد.
مصرف چند عدد تخم مرغ در روز بیخطر است؟
در حالی که تخم مرغ غنی از مواد مغذی است، هر زرده تخم مرغ بزرگ حاوی حدود ۱۸۶ میلی گرم کلسترول است که از حد توصیه شده روزانه ۳۰۰ میلی گرم فراتر می رود.
مصرف روزانه تخم مرغ بر اساس سلامت فردی، نیازهای غذایی و کالری دریافتی کلی متفاوت است. برخی تحقیقات محدود کردن مصرف تخم مرغ به ۲ تا ۴ تخم مرغ در هفته را برای افراد سالم و حتی مصرف محدودتر آن را برای افرادی که از بیماری های قلبی عروقی (CVD) و دیابت نوع ۲ رنج می برند، توصیه می کنند.
مطالعه دیگری که در مجله کره ای علوم غذایی و منابع حیوانی منتشر شد، نشان داد که خوردن ۲ تا ۷ تخم مرغ در هفته به حفظ سطح کلسترول HDL و کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک کمک می کند.
نتیجهگیری
بحث در مورد اینکه آیا خوردن تخم مرغ می تواند سطح کلسترول را افزایش دهد یا خیر مدت زیادی است که ادامه دارد. در حالی که تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی کلسترول است، خوردن آن در حد اعتدال سالم در نظر گرفته می شود و هیچ خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارد. اگر هنوز در مورد سطح قلب و کلسترول خود نگران هستید، صحبت با یک پزشک یا یک متخصص تغذیه می تواند بینش بهتری به شما ارائه دهد.
نظر شما