به‌واسطه اختلاف میان آموخته‌های آموزش عالی با نیازهای بازار کار جدید، بازار کار ایران با چالش مهارت آموزی نیروی کار جدید مواجه است و برنامه‌های مختلفی برای رفع این چالش در دستور کار قرار گرفته که مراکز جوار کارگاهی یکی از کارآمدترین این برنامه‌ها برای ورود سریع به بازار کار است.

مهارت‌های فنی و حرفه‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، اهمیت مهارت‌آموزی نیروی کار جدید، چند سالی است که موردتوجه قرار گرفته و متولیان امر در تلاش هستند از راه‌های مختلف، نامتناسب بودن آموزش عالی کشور با نیازهای بازار کار را مرتفع کنند. مراکز جوار کارگری، یکی از این راه‌هاست که با انتقال کارآموز به محیط واقعی، هم زمینه را برای پرورش نیروی ماهر و باکیفیت فراهم می‌آورد و هم راه را برای اشتغال صنعتی کارجو نزدیک می‌کند.

با منسوخ شدن روابط استادشاگردی مرسوم در اقتصاد سنتی ایران، سال‌هاست که مهارت‌آموزی نیروی کار جدید از مسیر تعامل با همکاران و ارتقای لاک‌پشتی در دوره اشتغال محقق می‌شود درحالی‌که مهارت‌آموزی پیش از اشتغال می‌تواند میانبری برای ورود نیروی کار جدید به بازار کار و رشد پیشرفت او باشد. اتفاقی که هم‌زمان به سود تولید و کارفرما نیز تمام می‌شود و اولین دستاورد آن در افزایش بهره‌وری مشهود خواهد بود.

مزیت کارآموزی در محیط واقعی

در ایران، مهارت‌آموزی در بازار کار به سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای سپرده شده و این سازمان ضمن انجام مأموریت در هنرستان‌ها و مراکز تحت مدیریت خود، با مراکز آزاد نیز همکاری می‌کند.

در این میان، چند سالی است که همکاری با صنایع بزرگ برای ایجاد مرکز آموزشی جوار کارگاهی هم در دستور کار قرار گرفته و آن‌گونه که رئیس این سازمان می‌گوید: تعداد این مراکز از ۳۵۰۰ مرکز فراتر رفته است. این مراکز در توانمندسازی سرمایه‌های انسانی و تربیت نیروی کار ماهر برای بنگاه‌ها نقش بسزایی دارند و هم‌زمان امکانی به صنایع می‌دهد تا نیروی کار موردنیاز خود را به‌صورت گزیده و آموزش‌دیده، جذب کنند.

یکی از گام‌های مؤثر در حوزه مهارت‌آموزی در محیط واقعی، پروژه همکاری آموزش شغلی دوگانه ایران و آلمان بود که از اواخر سال ۱۳۹۶ و با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان اتاق ایران، بنیاد آموزش و مهارت آلمان (SBH) و سازمان فنی و حرفه‌ای آغاز شد و اواخر سال قبل به پایان رسید.

بیشتر بخوانید:
کاردانی شرط کاریابی | ثبت نام کارجویان برای مهارت آموزی چگونه است؟

درس خوانده‌ ها در صف اول مهارت آموزی! | جدیدترین آمار مهارت آموزی در فنی و حرفه‌ ای اعلام شد

آموزش برد – برد در مراکز جوار کارگاهی

مهارت‌آموزی در مراکز جوار کارگاهی به‌ویژه در ساختار موردتفاهم با بنیاد آموزش و مهارت آلمان از چند جهت برای نظام آموزشی و بازار کار ایران مناسب است. در این شیوه ضمن غلبه بر تب مدرک‌گرایی، شرایطی برای آموزش نظری، فنی و اشتغال هم‌زمان برای نوجوانان فراهم می‌آورد و به پیشبرد بحث بورسیه تحصیلی صنایع در داخل کشور نیز کمک می‌کند.

به واسطه فاصله شدید نیاز بازار کار با آنچه نیروی کار تازه وارد در نظام آموزش عالی فراگرفته است، سبب شده مهارت آموزی به یکی از نیازهای بزرگ بازار کار کشور تبدیل شود و آمارهای نیز حاکی از این است که بخش بزرگی از متقاضیان مهارت‌آموزی، فارغ التحصیلان آموزش عالی هستند.

مهرداد عظیمی، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور هدف از راه‌اندازی مراکز آموزش جوار کارگاهی را ارتقای سطح مهارت، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، کاهش هزینه‌های جانبی تولید و تربیت نیروی کار ماهر عنوان کرده و می‌گوید: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای توسعه مراکز جوار کارگاهی با هدف توسعه آموزش در صنایع و بنگاه‌های بزرگ است و اکنون بیش از ۳۵۰۰ مرکز جوار کارگاهی در کشور فعالیت می‌کنند.

کد خبر 832856
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha