ماه رمضان فرا رسیده  و یکی از دغدغه‌های روزه‌داران، داشتن احساس تشنگی و عطش در مدت ۱۲-۱۳ ساعت روزه‌داری است؛ چراکه این ایام معمولا میزان مایعات مصرفی در طول روز کاهش می‌یابد؛ از این‌رو روزه‌داران باید آب موردنیاز بدن را با مصرف انواع نوشیدنی‌ها و دمنوش‌های مقوی و خوش‌طعم جبران کنند.

نوشیدنی

همشهری آنلاین: به‌گفته کارشناسان، گنجاندن نوشیدنی‌های طبیعی، عرق‌ها و دمنوش‌های گیاهی در سفره‌های افطار و سحر اهمیت زیادی دارد و روزه‌داران با نوشیدن آنها می‌توانند مقاومت بدن خود را تضمین کنند. اگر می‌خواهید در این مدت، مفیدترین نوشیدنی‌ها را تهیه و مصرف کنید، این مطلب را از دست ندهید.

دمنوش نعناع

مناسب: افطار و سحر

ویژگی: رفع نفخ و بهبود اختلال سیستم گوارشی، کاهش بوی بد دهان

مواد لازم:

نعناع: به مقدار کافی

- عسل: یک قاشق مرباخوری

-آب لیموی تازه: یک قاشق چای‌خوری

روش تهیه:

۱. چند برگ نعناع را در یک فنجان آب‌جوش بیندازید.

۲. حدود ۵ تا ۸ دقیقه درپوشی روی فنجان بگذارید تا دم بکشد.

۳. پس از آماده‌سازی چند دقیقه آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود.

۴. سپس چند قطره آب لیموی تازه و کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.

نکته:

اگر نعناع تازه در دسترس‌تان نیست، می‌توانید نعناع خشک را جایگزین کنید.

دمنوش بابونه

مناسب: بعد از افطار و قبل از خواب

ویژگی: رفع عطش، تسکین‌دهنده معده، آرام‌کننده اعصاب و خواب‌آور

مواد لازم:

بابونه: یک قاشق چایخوری

دارچین: خیلی کم

عسل: یک قاشق مرباخوری

روش تهیه:

۱. به ازای هر یک فنجان آب، یک قاشق چای‌خوری بابونه در قوری بریزید.

۲. قوری را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.

۳. بعد از ۵ دقیقه دمنوش بابونه را در لیوان یا فنجان مدنظر بریزید و سرو کنید.

نکته:

اگر می‌خواهید این دمنوش را به‌صورت سرد مصرف کنید، بهتر است هنگام تهیه آن چند چوب دارچین هم در آب بیندازید و پس از خنک شدن کمی عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید.

آموزش چند نوع دمنوش متفاوت برای ماه رمضان | نوشیدنی‌های مناسب زمان روزه‌داری را در خانه تهیه کنید

دمنوش زنجبیل و پرتقال

مناسب: افطار و سحر

ویژگی: سرشار از ویتامین C، رفع خشکی گلو، بازگرداندن انرژی ازدست رفته بدن

مواد لازم:

زنجبیل: چند برش

پرتقال: یک پیمانه آب

آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱. زنجبیل را در یک پیمانه آب با حرارت ملایم بجوشانید.

۲. پس از چند دقیقه جوشیدن، زنجبیل را از آب خارج کنید.

۳. آب پرتقال و آب لیموترش را به محلول بیفزایید.

۴. دمنوش را از روی حرارت بردارید و در فنجان مناسب سرو کنید.

نکته:

برای شیرین‌کردن این دمنوش می‌توانید از عسل استفاده کنید.

شیر بادام

مناسب: سحر

ویژگی: انرژی‌بخش، تقویت مغز و سیستم ایمنی بدن

مواد لازم:

مغز بادام بدون پوست: یک فنجان

عسل: ۲ قاشق

روش تهیه:

۱. ابتدا باید بادام‌ها را پوست بگیرید.

۲. برای پوست کندن بادام‌ها می‌توانید آنها را در آب در حال جوش بریزید و پس از جوش خوردن، ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام‌ها را با آب سرد بشویید. بعد از این مرحله به‌راحتی می‌توانید پوست بادام را جدا کنید.

۳. مغز بادام را به همراه عسل و ۲ لیوان آب سرد در مخلوط‌کن بریزید.

۴. پس از یک دقیقه هم زدن مخلوط کاملا به‌صورت شیر درمی‌آید و می‌توانید آن را در ظرف مدنظر بریزید و میل کنید.

نکته:

با کم و زیاد کردن عسل می‌توانید مقدار شیرینی نوشیدنی را کنترل کنید. برای بیماران دیابتی این نوشیدنی بدون عسل توصیه می‌شود.

آموزش چند نوع دمنوش متفاوت برای ماه رمضان | نوشیدنی‌های مناسب زمان روزه‌داری را در خانه تهیه کنید

اسموتی سیب و دارچین

مناسب: افطار

ویژگی: کنترل قند خون، ضدالتهاب و انرژی‌دهنده

مواد لازم:

سیب: ۲ عدد

موز: یک عدد

پودر دارچین: کم

شیر: نصف فنجان

ماست: نصف فنجان

روش تهیه:

۱. ابتدا پوست سیب و موز را بگیرید و آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.

۲. میوه‌های خرد شده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در فریزر قرار دهید و صبر کنید تا میوه‌ها یخ بزنند.

۳. میوه‌های یخ‌زده را در مخلوط‌کن بریزید و سپس شیر، ماست و پودر دارچین را اضافه و حدود ۲ تا ۳ دقیقه، مخلوط‌کن را روشن کنید. اجازه دهید همه مواد با هم ترکیب شوند و مخلوط یکدستی داشته باشید.

نکته:

اگر می‌خواهید نوشیدنی‌تان رقیق شود، می‌توانید مقدار موز را کم و به جای آن شیر را اضافه کنید.

شربت نارنج

مناسب: افطار

ویژگی: کنترل قند خون و افزایش انرژی بدن

مواد لازم:

نارنج: ۴ عدد

شکر: ۴ پیمانه

پوست پرتقال رنده شده: یک قاشق مرباخوری

روش تهیه:

۱. ابتدا آب نارنج را بگیرید.

۲. آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و بدون هم زدن ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.

۳. آب نارنج را به همراه رنده پوست پرتقال به قابلمه اضافه کنید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شربت قوام پیدا کند.

۴. شربت را از روی حرارت بردارید و از صافی رد و در لیوانی مناسب با آب و چند تکه یخ سرو کنید.

نکته:

هنگام قوام آمدن شربت بهتر است کف روی قابلمه را بگیرید تا شربت خوش‌رنگ و شفافی داشته باشید.

کد خبر 838688
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha