به گزارش همشهری آنلاین به دلیل تنوع قومی در خوزستان انواع غذاهای عربی و بختیاری و غذاهای مربوط به اقوام شوشتری و دزفولی جزو محبوبترین افطارهای سنتی ماه رمضان در این استان محسوب میشوند.
از میان غذاهای ماه رمضان در خوزستان و اهواز میتوان به خورشت بامیه، قیمه نخودی، تشریبه، ماقوده، قورمه سبزی اهوازی، هریسه، محلبی و فلافل اشاره کرد. در کنار این غذاها که معمولا برای افطارهای ماه رمضان تهیه و سرو میشوند، شیرینیهای ماه رمضانی خوشمزهای مثل لگیمات و بامیه هم طرفداران زیادی دارند و معمولا با چای یا قهوه عربی سرو میشوند.
هریسه، خوراکی است که از پختن غلات یا حبوبات به همراه آب یا شیر درست میشود و گاهی به آن گوشت یا شکر اضافه میشود؛ غذایی شبیه حلیم که معمولا پای ثابت سفره افطار خوزستانیهاست.
شیرینی خوشمزه خوزستانیها در ماه مبارک رمضان هم لگیمات است. یک نوع شیرینی شبیه بامیه که در سفره افطار همه شهرها دیده میشود. لگیمات معمولا به جای شربت با شیره خرما سرو میشود. محلبی نیز یک دسر خوشمزه خوزستانی است که در ایام رمضان بازار داغی دارد. شیر، نشاسته ذرت، خامه و شکر از جمله مواد تشکیل دهنده این دسر است.
رسم دیگر خوزستانیها در ماه مبارک رمضان این است که دو روز قبل از عید فطر در میان عربهای خوزستان، ام الحلس یا ام الوسخ (به معنی روز پاکیزگی و پیرایش) نامیده میشود. آنان این ۲ روز را به خانهتکانی و تمیز کردن خانه اختصاص میدهند. خانوادهها همچنین وسایل نو و جدید را جایگزین وسایل قدیمی خانههای خود میکنند. جوانها روز عید فطر لباس محلی دشداشه (لباس مردانه عربها) میپوشند. دختران نیز دستهای خود را حنا میبندند و چادر عربی بر سر میکنند. خانوادهها برای ایام عید سفره عید تدارک میبینند و در این سفره که تا چند روز در خانه گسترده میماند میوه، آجیل، شیرینی و بیسکویت میگذارند. روزهای ماه مبارک در خوزستان با شور و حال خاصی همراه است.
بیشتر بخوانید:
از افطاری بلوچ ها چه میدانید؟ | تباهگ، چانگال و پکوره
غذاهای محلی در ایام روزهداری | حلوای سیاه، پای ثابت افطار و سحر مردم این استان
نظر شما