به گزارش همشهری آنلاین در ماه مبارک رمضان، شیرینیهای سنتی در زنجان این شبها طرفداران پر و پا قرصی دارد. یکی از این شیرینیهای مخصوص و سنتی شهر زنجان با نام چای چورک یا نان چایی معروف است. یک خوراکی خوشمزه که به گفته قدیمیها بیش از پنجاه سال قدمت دارد و از همان زمان راه خود را به سفره افطار زنجانیها باز کردهاست.
این شیرینی ظاهری ساده و بیضی شکل دارد که روی اون چند خط موازی است و کمی کنجد یا خرفه برای تزیین ریخته میشود. از آنجایی که در مواد اولیه این نان از شکر استفاده میشود و طعم شیرین دارد، بیشتر در دسته شیرینیهای خشک قرار میگیرد تا نان.
این شیرینی نه تنها در زنجان بلکه در سایر استانها و حتی خارج از مرزها طرفداران بسیاری دارد به طوری که استقبال زیاد از آن در سایر مناطق موجب شده که کارگاه های صنعتی تولید آن هم در زنجان راه اندازی شود. چای چورک از آرد، آب، شیر، شکر، تخم مرغ، روغن مایع و کنجد در اندازههای کوچک پخته میشود و به «چای چورگه» هم معروف است. این شبها عطر این شیرینی از بیشتر قنادیهای زنجان به مشام میرسد و نزدیکیهای افطار در سفرهها دیده میشود. در قدیم نان چای زنجان در تنور تهیه میشد و امروزه با روی کار آمدن انواع فر و شیرینی پزها پخت این نوع شیرینی بسیار سادهتر شده است. این شیرینی در دمای اتاق قابل نگهداری است. اما در صورت بالا بودن دما بهتر است در یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود. بهطور معمول این شیرینی اگر در ظروف در بسته نگهداری شود، چهار ماه قابلیت نگهداری خواهد داشت.
این شیرینی ویژه ماه مبارک رمضان به سوغاتی زنجان هم تبدیل شده و در طول روزهای سال در قنادیها پخته میشود.
بیشتر بخوانید:
غذاهای محلی در ایام روزهداری | حلوای سیاه، پای ثابت افطار و سحر مردم این استان
از افطاری بلوچ ها چه میدانید؟ | تباهگ، چانگال و پکوره
نظر شما