نخستین فردی که به طور موفقیت‌آمیزی کلیه یک خوک اصلاح ژنتیکی به او پیوند شده است، پس از مرخصی از بیمارستان گفت این لحظه یکی از «شادترین لحظات زندگی‌اش» است و «شروعی جدید» برای رقم زده است.

TRANSPLANT

به گزارش همشهری آنلاین به نقل ای یواس تودی از ریچارد "ریک" اسلایمن اهل شهر ویموث ماساچوست حدود یک ماه پس از این عمل پیوند کلیه بی‌سابقه در یک عمل جراحی چهارساعته در بیمارستان عمومی ماساچوست در روز ترخیصش در بیانیه‌ای گفت: «اکنون بیمارستان را با گواهی سلامت کامل ترک می‌کنم- لحظه‌ای که رسیدن آن را برای سال‌های متمادی آرزو می‌کردم... . اکنون این آرزو به واقعیت بدل شده است و این لحظه یکی از شادترین لحظات زندگی من است."

او که مدیر تأسیسات در اداره حمل‌ونقل ماساچوست است از بیمارستان و کارکنانش و پزشکان به خاطر حمایتشان که طول دوره درمان و عمل جراحی را بر او آسان کرد، تشکر کرد.

در حالی که بیش از ۱۰۰۰۰۰ نفر در آمریکا در فهرست ملی پیوند قرار دارند، کمتر از نیمی از آنها در سال عضو پیوندی دریافت می‌کنند. از این بدتر اینکه بسیاری از افرادی که نیاز به عضو پیوندی دارند، هرگز به این فهرست راه نمی‌یابند، زیرا نامزدهای خوبی برای پیوند نیستند و این افراد زودتر از همه می‌میرند.

به همین دلیل است که پژوهشگران سال‌هاست که به دنبال یافتن راهی برای استفاده از اندام‌های بدن حیواناتی مانند خوک برای جایگزینی با اندام‌های انسان هستند.

عمل جراحی اسلایمن با توجه به موفقیتش لحظه مهمی در تاریخ پزشکی شمرده می‌شود و تاتسو کاوایی، جراح بیمارستان به خبرنگاران گفت هنگامی که رگ‌ها و حالب این کلیه خوکی را به بدن بیمار متصل کرد، این اندام بلافاصله به رنگ صورتی درآمد و به سرعت ادرار تولید شد.

کاوایی گفت:؛ «واقعاً زیباترین ادراری بود که تابه‌حال دیده بودم.»

به گفته رئیس شرکت eGenesis خوکی که زندگی و کلیه‌اش صرف درمان اسلایمن شد، در مزرعه‌ای در محلی اعلام‌نشده در غرب میانه آمریکا پرورش داده و برای انجام این عمل با هواپیما به بیمارستان منتقل شده بود.

چرا این مرد به پیوند کلیه خوکی نیاز داشت

دکتر وینفرد ویلیامز متخصص کلیه معالج اسلایمن گفت او ۳۰ سال است که به دیابت نوع ۲ مبتلا بوده و قبل از دریافت اولین پیوند کلیه‌اش در سال ۲۰۱۸ از یک اهداکننده متوفی، هفت سال زیر دیالیز بود.

به گفته ویلیامز، حتی قبل از این پیوند، وضعیت رگ‌های او انجام دیالیز را دشوار می‌کرد، زیرا به طور مداوم دچار لخته‌شدگی خون می‌شدند و جریان خون بند می‌آمد.

پس از پنج سال، کلیه انسانی پیوند شده به او شروع به از کار افتادن کرد. این کلیه برداشته شد و او دوباره دیالیز شد.

او ۳۰ تا ۴۰ بار تحت عمل جراحی و عمل با هدایت رادیولوژی برای باز نگه داشتن رگ‌هایش قرار گرفته بود، اما دیالیز هنوز به خوبی انجام نمی‌شد. ویلیامز گفت: «من شاهد ناامید و افسرده شدن بودن بیمارم بود. او در نقطه‌ای به من گفت: «دیگر نمی‌توانم ادامه دهم.» در این هنگام بود که شروع به فکر کردن به انجام اقدامات فوق‌العاده کردم.»

ویلیامر در این نقطه تصمیم گرفت که اسلایمن را نامزد عمل جراحی پیوند کلیه خوکی کند.

اسلایمن نیز در این هنگام به گفته پزشکانش با پیوند کلیه خوکی موافقت کرد، زیرا گزینه‌های پزشکی باقیمانده برای او محدود بودند و با انجام آن هزاران هزاران نفری که برای زنده ماندن نیاز به چنین پیوندی داشتند، امیدوار می‌شدند.

سلامت اسلایمن بدون مشکل دارد بهبود می‌یابد

دکتر ویلیامز می‌گوید که اسلایمن «از اینکه دوباره می‌تواند وقت بیشتری را به خانواده و دوستان و عزیزانش بگذارند، خوشحال است و بار دیالیز که سال‌ها بر کیفیت زندگی او اثر می‌گذاشت، از دوشش برداشته شده است. او گفت: «وضعیت سلامت او بدون مشکل دارد بهبود می‌یابد و او می‌خواهد این دوره را در خلوت خود بگذراند.»

اسلایمن در بیانیه‌اش می‌نویسد: «در پایان از هر کسی که با شنیدن ماجرای من برایم آرزوی سلامتی و به خصوص از بیمارانی که در انتظار پیوند کلیه هستند، تشکر می‌کنم. امروز شروع جدیدی را نه فقط برای من بلکه برای آنها نیز رقم می‌زند.»

بیشتر بخوانید

کد خبر 842870
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha