یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶
۰ نفر

خوابیدن روی شکم به‌خودی‌ خود «بد» نیست، اما ممکن است عواقب ناخوشایندی به دنبال داشته باشد. دراز کشیدن طولانی‌مدت روی شکم، فشار روی کمر، گردن و شانه‌ها را افزایش می‌دهد. با این حال، خوابیدن روی شکم برای افرادی که خروپف می‌کنند یا مشکل تنفس دارند، مفید است.

خواب روز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایندیپندنت، اغلب متخصصان مراقبت‌های بهداشتی خوابیدن روی شکم را مناسب نمی‌دانند، به‌خصوص برای افرادی که به درد گردن و کمر دچارند.

خوابیدن روی شکم موجب صاف‌شدن انحنای طبیعی ستون فقرات‌ می‌شود و فشار بر روی کمر را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، مجبور می‌شوید سرتان را به پهلو بچرخانید، که همین امر سفت شدن گردن یا درد آن را در پی خواهد داشت.

هنگام خوابیدن روی شکم یا به پهلو، صورت روی تخت فشرده می‌شود و همین امر پوست صورت را جمع‌شده و کج‌ومعوج می‌کند که موجب چین و چروک می‌شود.

خوابیدن روی شکم در دوران بارداری نیز مشکلاتی دوچندان ایجاد می‌کند، به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری که شکم سریع‌تر بزرگ می‌شود. در این دوران، خوابیدن روی شکم، یا صاف به پشت، می‌تواند به یک رگ خونی مهم در شکم فشار وارد کند و فشار خون را کاهش دهد. متخصصان سلامت و بهداشت توصیه می‌کنند، افراد باردار به پهلوی چپ بخوابند تا جریان خون به رحم و جنین بهتر شود.

چه وقت خوابیدن روی شکم مفید است؟

خوابیدن روی شکم همیشه بد نیست و می‌تواند خروپف را کاهش دهد.

دراز کشیدن روی شکم وضعیت تنفس افراد مبتلا به مشکلات ریوی را بهبود می‌دهد، زیرا جاذبه به ریه‌ها کمک می‌کند در موقعیتی قرار گیرند که حین نفس کشیدن راحت‌تر باد کنند.

نکاتی برای خوابیدن روی شکم

اگر درد ندارید و می‌خواهید روی شکم بخوابید، با رعایت این چند نکته می‌توانید ستون فقرات‌ را در موقعیت بهتری قرار دهید و خطر ابتلا به درد را کم کنید.

از یک بالش نازک زیر سر خود استفاده کنید یا اینکه اصلاً از بالش استفاده نکنید.

یک بالش نازک زیر لگن‌تان قرار دهید.

تشکی با فشار (سفتی) متوسط تا سفت انتخاب کنید.

قبل از بلندشدن، در رختخواب حرکات کششی انجام دهید.

کد خبر 844337

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha