میوه‌ها منبعی غنی از فیبر، آنتی اکسیدان، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، همین موضوع آن‌ها را به غذایی مفید برای بدن تبدیل کرده است. آن‌ها علاوه بر جنبه خوراکی، دارای خواص درمانی نیز هستند و همواره در طب سنتی و نوین برای درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه‌ می‌شوند.

وعده صبحانه - غذا - خوراکی - تغذیه - میوه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، گرما و فصل میوه‌ها به تدریج در حال آمدن است. شاید شما هم از توصیه‌های عامیانه اطرافیان در رابطه با سلامت و تغذیه در امان نمانده‌اید. همه می‌دانند که خوردن میوه ضامن سلامتی است با این حال درباره زمان خوردن آن باورهای غلطی وجود دارد. خوردن میوه به صورت ناشتا، همراه، بین یا قبل از غذا تجویزهایی است که ممکن است در محل کار، درون اتوبوس، صف نانوایی یا هنگام خرید... زیاد به گوشتان برسد. اکثر این افراد مطلبی را که خوانده یا از جایی شنیده‌اند با آب و تاب فراوان برای دیگران تعریف می‌کنند شاید خیلی از آن‌ها حتی یک بار هم چیزی را که توصیه می‌کنند انجام نداده باشند.

بهترین زمان خوردن میوه ؛ میوه را با معده خالی بخوریم ؟

میوه‌ها بخش مهمی از تغذیه بشر

خوردن میوه، یک راه‌حل عالی برای حفظ سلامت بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها است. تأکید برای استفاده از میوه‌ها، علاوه بر فیبر موجود در آن‌ها، به خاطر وجود منابعی سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی نیز هست، موادی ضروری که نمی‌توان جایگزینی برای آن ها پیدا کرد. گنجاندن آن‌ها در رژیم غذایی، توصیه تمامی پزشکان و متخصصان تغذیه است. میوه‌ها علاوه بر جنبه خوراکی از دیدگاه دارویی دارای خواص درمانی نیز هستند. و همواره در طب سنتی و نوین برای درمان بسیاری از بیماری‌ها توصیه‌ شده‌اند.

اهمیت استفاده از میوه‌ها در دین اسلام

در قرآن کریم در سوره انعام آیه ۱۴۱آمده است هر زمان که میوه‌های باغ‌ها رسید، از میوه‌هایش بخورید. همچنین از میوه‌هایی چون انار، زیتون،‌ خرما،‌ انجیر و انگور نیز در قرآن یاد شده است. در حدیثی پیامبر اکرم(ص) توصیه می‌کنند که میوه‌ها در ابتدای فصل خورده شوند، زیرا باعث سلامتی بدن و برطرف شدن اندوه می‌شود؛ در آخر فصل نیز از خوردن آن‌ها پرهیز شود زیرا موجب بیماری بدن می‌شود.

خوردن میوه با معده خالی

بعضی از افراد معتقدند مصرف میوه به صورت ناشتا باعث جذب بهتر و بیشتر مواد مغذی و ویتامین‌های آن می‌شود، به اعتقاد آن‌ها خوردن میوه همراه با غذا باعث کندی فرآیند هضم و فاسد شدن آن می‌شود که نتیجه آن احساس ورم، نفخ و به طور کلی سوء هاضمه است.

این که میوه‌ها باعث کند شدن فرایند هضم می‌شوند، درست است اما کم شدن سرعت هضم به اندازه‌ای نیست که منجر به فاسد شدن غذا بشود. اسیدی بودن فضای معده، درستی این عقیده را زیر سوال می برد. چرا که اسید معده تمام باکتری‌هایی مورد نیاز برای تخمیر شدن را می‌کشد. در نتیجه بدن به خوبی قادر به هضم غذاهای مختلف در یک زمان است.

بنابراین خوردن میوه بعد از غذا آسیب خاصی به بدن وارد نمی‌کند؛ مگر اینکه به میوه خاصی حساسیت داشته یا بیماری گوارشی داشته باشید. تنها مسئله‌ای که در ارتباط با خوردن میوه بعد از غذا وجود دارد، این است که ممکن است سبب شود احساس سنگینی زیادی در معده کنید.

بهترین زمان خوردن میوه ؛ میوه را با معده خالی بخوریم ؟

چه کسانی نباید همراه غذا میوه مصرف کنند

زمانی که میوه را همراه یا بلافاصله بعد از غذا می‌خورید، مواد غذایی با سرعت بیشتری از دستگاه گوارش عبور می‌کند، در نتیجه جذب خیلی از مواد مغذی مثل ویتامین‌ها، مواد معدنی، به اضافه کالری و حتی ترکیبات غذایی مضر مثل کلسترول و قند کمتر می‌شود.

بنابراین برای کسانی که دچار کمبود وزن و لاغری بیش از حد هستند، مصرف میوه همراه غذا توصیه نمی‌شود چون باعث می‌شود کالری موجود در غذا به میزان لازم جذب بدن نشود. و در وزن‌گیری دچار مشکل شوند. به علاوه افرادی که دچار سوء‌هاضمه هستند، و کسانی که ترشح اسید معده‌شان زیاد است، یا مبتلایان به زخم معده، التهاب معده، زخم اثنی‌عشر و سایر مشکلات دستگاه گوارش فوقانی یا تحتانی، از مصرف میوه حین غذا منع می‌شوند.

خوردن میوه و لاغری

در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد اعلام شد که یک رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد می‌تواند به افراد کمک کند تا غذای کمتری مصرف کنند. دریافت کالری کمتر باعث کاهش وزن می‌شود و در نتیجه افرادی که قصد کاهش وزن دارند بهتر است از میوه در رژیم غذایی‌شان استفاده کنند. خوردن میوه‌های مغذی و کم‌کالری قبل از غذا ممکن است باعث ایجاد احساس سیری در افراد شود و در نتیجه از پرخوری یا مصرف میان وعده‌های ناسالم جلوگیری می‌کند.

زیاده روی در خوردن میوه ممنوع

به طور معمول در استفاده از هر چیزی به اعتدال سفارش شده، این قضیه در تغذیه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از افراد فکر می کنند چون میوه ها خواص بی شماری دارند محدودیتی در مصرف آنها ندارند. اگر چه مصرف میوه‌ها فواید زیادی دارد، اما اگر بخواهید آن‌ها را به طور کامل جایگزین سایر مواد غذایی کنید به زودی دچار کمبود مواد مغذی در بدن خواهید شد. برای مثال، میوه‌ها منبع مناسبی از عناصری همچون روی یا آهن نیستند. این درحالی است که این دو عنصر برای سلامت و کارکرد مناسب بدن ضروری هستند.

همچنین تحقیقات نشان داده است زیاده روی در مصرف میوه‌ها می‌تواند باعث ناراحتی گوارشی در برخی افراد شود. از عوارض جانبی زیاده روی در مصرف میوه‌ها می‌توان به سوزش سر معده (رفلاکس معده)، اسهال و نفخ اشاره کرد.

خوردن میوه هم مانند سایر مواد غذایی دارای میزان متعادلی است. بهتر است برای حفظ سلامتی در مصرف آن زیاده‌روی نکنیم. افرادی که مشکل خاصی از لحاظ گوارشی ندارند می‌توانند به راحتی در هر زمانی که بخواهند میوه مصرف کنند و محدودیت زمانی ندارند. میوه‌ها به دلیل کالری کم و فیبر بالا مکمل ارزشمندی در رژیم‌های لاغری هستند.

کد خبر 845987

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha