طرشت از روزگار قدیم با نام و سبک زندگی بسیاری از ورزشکاران مشهور پایتخت عجین بوده و برخی ورزشکاران نخبه تهران در دل همین محله رشد کردند و به مدارج بالای ورزش ایران رسیدند. اکبر زمانی که به پهلوان اکبر طرشتی مشهور شده بود هم می‌توان در ردیف همین ورزشکاران دسته‌بندی کرد.

زورخانه

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: پهلوان اکبرخان طرشتی که اصالت طرشتی داشت هرگز موفق به بستن بازوبند پهلوانی پایتخت نشد، اما معروف‌ترین پهلوانان دوره پهلوی اول بود و بارها با پهلوانان معروف زمانه خودش سرشاخ شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

قدیمی های طرشت روایت می کنند که پهلوان طرشتی در جوانی آنقدر به ورزش پهلوانی علاقه داشت که بارها به سبک عیاران تهران قدیم، یک لنگ دور کمرش می بست و یک گردنبند از انجیر خشک برای خوراک بین راه دور گردنش می انداخت و پای پیاده برای زیارت حرم حضرت معصومه(ع) راهی قم می شد. حاج محمدباقر حسین‌مردی از اهالی قدیمی محله طرشت درباره سلوک پهلوان اکبر طرشتی می گوید: «علاقه اکبرخان طرشتی به ورزش باستانی بر کسی پوشیده نبود و گاهی اوقات اهالی طرشت او را همراهی می کردند. همین ماجراها موجب شد تا سال‌ها بعد از فوت پهلوان اکبر طرشتی، اهالی محله زورخانه ای در یکی از باغ های طرشت ایجاد کنند.»

حکایت جوانمردی که حامی رعیت بود | پهلوان اکبر طرشتی چگونه به قتل رسید؟
اکبر طرشتی، نفر سمت چپ از جوانمردان طرشت بود.

پهلوان اکبر طرشتی به زورخانه های معروف پایتخت مثل زورخانه پهلوان‌پور و نیرو و شادی می رفت و گاهی اوقات در مسابقات کشتی پهلوانی شرکت می کرد. وقتی اکبرخان در اوج قرار داشت پهلوان مصطفی طوسی در تهران حریف نداشت و بازوبند پهلوانی را بر بازو می بست.

محمد باقر حسین‌مردی، پهلوان اکبر طرشتی را یکی از عیاران تهران قدیم می داند: «اکبر خان معمولا بانی کارهای خیر بود و برای کمک به فقرا و نیازمندان گلریزان برپا می کرد. به همین دلیل بین اهالی طرشت احترام فراوانی داشت. او سال‌ها قهرمان یا به عبارتی پهلوان منطقه طرشت بود، اما از آنجا که بیشتر وقتش را صرف کارهای خیر و عام‌المنفعه می کرد، مجال آماده‌سازی برای جدال با قهرمانان بزرگ پایتخت را پیدا نکرد.»

پهلوان طرشتی در سال ۱۳۲۰ و به خاطر اختلاف‌های قومی-قبیله‌ای که آن سال‌ها در قریه‌های اطراف تهران رواج داشت به قتل رسید. گفته می شود که او قربانی برخی اختلافات ملکی شد، اما یک روایت دیگر این است که پهلوان طرشتی بارها برای احقاق حق رعیت‌ها در برابر ارباب‌ها ایستاد و همین موضوع موجب شد برایش دشمن‌تراشی کنند و در یک نزاع دسته‌جمعی او را به قتل برسانند.

کد خبر 846568

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha