در روزهای اخیر آیین نامه جدید کتابخانه ملی جنجال بسیاری در شبکه های اجتماعی ایجاد کرده است و از دانشجویان ارشد گرفته تا جامعه معلولان، هر یک به نحوی درباره آن انتقاد می‌کنند.

کتابخانه ملی

همشهری آنلاین-لیلا شریف: هر چند آیین نامه فعلی در فروردین 1403 تصویب شده است اما در روزهای گذشته بحث آن داغ شده است و مراجعین با شوک ممنوعیت ورود مواجه شدند.

«براساس شرایط عضویت در آیین نامه جدید، افراد دارای معلولیت نمی‌توانند در این کتابخانه عضو شده و از امکانات آن بهره‌مند شوند.» یکی از صفحات مجازی در حوزه مطالبات معلولان با نوشتن این جملات، پرده از محدودیتی جدید برای جامعه معلولان برداشت.

در یکی از بندهای آیین نامه قبلی آمده بود که «معلولین جسمی و حرکتی، نابینایان، کم بینایان و ناشنوایان» می‌توانند در کتابخانه ملی عضو شوند اما مقایسه آیین نامه سال قبلی با آیین نامه جدید نشان می‌دهد که اکنون خدماتی به آنها ارائه نمی‌شود و نامشان از لیست عضویت حذف شده است.

این اتفاقات در شرایطی رخ داد که از سال 1382 کتابخانه نابینایان و کم بینایان در کتابخانه ملی با هدف تأمین نیازهای فرهنگی این قشر مهیا شد تا امکاناتی همچون کتاب‌های گویا و بریل در اختیارشان قرار بگیرد.

ثبت نام دانشجویان ارشد با یک شرط

مشکل دیگر آیین نامه جدید کتابخانه ملی مربوط به محدودیت جدید برای دانشجویان کارشناسی ارشد است تا پیش از این دانشجویان این مقطع تحصیلی می‌توانستند از خدمات کتابخانه ملی استفاده کنند اما آیین نامه جدید برای حضور دانشجویان کارشناسی ارشد در کتابخانه ملی شرط گذاشته‌ است.

براساس شرایط جدید، تنها دانشجویانی در مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند از خدمات کتابخانه بهره‌مند شوند که موضوع پایان‌نامه آنها به تصویب رسیده باشد؛ در واقع دانشجویان ترم‌های پایانی کارشناسی ارشد از این پس امکان عضویت دارند.

کتابخانه ملی علاوه بر ایجاد محدودیت‌هایی که شرح آن بیان شد، دست به حذف برخی گروه‌های دیگر نیز زده است به عنوان مثال در آیین نامه جدید در بخش اعضای عمومی، بند«جانبازان، ایثارگران و اعضای درجه یک خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران» به «ایثارگران(منطبق با قانون) با مدرک کارشناسی»تغییر کرده و نامی از بازنشستگان دولت نیز آورده نشده است.

رئیس کتابخانه ملی و واحد اطلاع رسانی این مجموعه ظرف سه روز گذشته پاسخی به این حواشی نداشته‌اند و در تماس‌های تلفنی خبرنگار همشهری نیز می‌گویند که تمایلی به پاسخگویی در این باره ندارند.

کد خبر 859306
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۳
    0 0
    تحقیقات پژوهش ها و جستجو ها و کتابخانه ی بین المللی با استفاده از اینترنت پر سرعت و استفاده از فیبر نوری در شهرستانها و بکار بردن صنایع الکترونیکی ویندوز به روز رسانی شده میسر می شود.