در روزی که تیم ملی والیبال ایران با وجود نمایشی خوب در اندازههای تواناییهای خود مغلوب جمهوری چک شد، اتفاقات بزرگی در گروه ایران و سه گروه دیگر افتاد.
در ناگانو قبل از رویارویی ایران با چک، آمریکا قهرمان دو المپیک 1984 لسآنجلس و 1988 سئول و قهرمان جهان در سال 1986 پاریس برابر ونزوئلا (حریف امروز ایران) از پای درآمد. ایتالیا قهرمان سه دوره جهان با همه نامدارانش در سد تیم شگفتیساز بلغارستان متوقف شد.
در گروههای دیگر نیز از این دست نتایج غافلگیرکننده کم نبود. در گروه یک آرژانتین در مقابل پورتوریکو بینامو نشان در رقابتی پنج گیمه 3 بر 2 شکست خورد و در گروه چهارم شکست سنگین روسیه رکوددار قهرمانی جهان و تیمی که دو ماه پیش از سکوی سومی لیگ جهانی بالا رفته بود، در مقابل صربستان همه را به فکر فرو برد.
زوران گائیج سرشناسترین مربی صرب که چند سالی است روی نیمکت تیم روسیه نشسته است، در مصاف با همتیمیهای سابق خود با چهرهای درهم رفته راهی رختکن شد. باخت سه بر صفر روسیه برای کمتر کسی قابل باور بود.
در روز نخست به جز ژاپن همه نمایندگان آسیا شکست خوردند. بدترین شکست هم در میان آسیاییها نصیب کرهجنوبی قهرمان بازیهای آسیایی بوسان شد که در مصاف با تونس یکی از نمایندگان آفریقا 3 بر 2 بازی را واگذار کرد. ژاپن به تلافی باخت کره مصر را در یک بازی نزدیک سه بر دو مقهور ساخت.
جمهوری چک 3 – ایران صفر
گیمها (23- 25، 19-25، 22-25)
ترکیب اصلی تیم ایران خیلی زود با بیرون کشیدن بازارگرد و به میدان رفتن محمودی در برابر جمهوری چک دچار تغییر شد. امیر حسینی، سید مهدی بازارگرد، محمد ترکاشوند، پیمان اکبری، علیرضا نادی و محمد منصوری به همراه فرهاد ظریف مردان شروعکننده بازی برای ایران بودند که تنها با رد و بدل شدن چند امتیاز محمودی جانشین بازارگرد شد.
عدم تعادل در زدن اسپک و سرویس کافی بود تا «کیاچ» از ذهنیت قبلی خود بیرون آید.
محمودی اگر چه تا پایان «ست» اول چندان رل مهمی در بازی ایفا نکرد، اما اثرات حضورش در این «ست» و به خصوص «ست»های دوم و سوم کاملاً به چشم آمد.
محمودی به پشتوانه تجربه بینالمللی خود درست در گیمهایی که ترکاشوند یکی از بهترینهای ایران کماثر مینمود بارها و بارها در کنار آنتن از دفاع پرقدرت حریف امتیاز گرفت. تیم ایران «ست» اول را در شرایطی از دست داد که در شروع بازی تحت تأثیر نام بازیکنان چک بود که در سراسر اروپا پراکندهاند.
با گذشت زمان بیشتری از بازی و گرفتن چند امتیاز توسط ترکاشوند باعث شد تا تیم ایران خود را بیشتر باور دارد. درخشش عالی محمد منصوری که سرعت عمل او در نواختن آبشارهای سرعتی مکمل تلاش ترکاشوند شده بود دست به دست هم داد تا تیم ایران در سایه توپرسانی پیمان اکبری و فرهاد ظریف موفق به تعادل کشیدن بازی شود.
اما چک معروف به تیم ستارهها با اتکا به مارتین لیبل و هودچک چپ دست و یان استوکر با دو امتیاز اختلاف جان سالم به در برد.
در «ست» دوم تیم ایران با وجود ارائه بازی طبیعیتر از خود چوب جاگیری غلط بازیکنانش و دفاع روی تور را خورد. در «ست» اول هم تیم ایران در دفاع با مشکل مواجه بود. این «ست» را چکها راحتتر بردند و به کسب پیروزی نهایی امیدوار شدند.
تیم ایران «ست» سوم را به امید پیروزی آغاز کرد. بازیکنان ایران که با ورود محمودی هماهنگی بیشتری پیدا کرده بودند به لطف سرویسهای خوب و چند دفاع حریف را در اضطراب فرو بردند.
این «ست» را میتوان بهترین نمایش تیم ایران در مقابل چک خواند، اگر چه با وجود بازی خوب نادی، منصوری و محمودی تیم ایران حتی با 4 امتیاز زودتر از حریف به امتیاز 20 رسید ولیکن عدم تداوم بازی خوب و بازگشت به موقع چک با درخشش هودچک و پیتر پلاتینک موجب شد تا این «ست» را ایران که میتوانست پیروز باشد با امتیاز نزدیک به حریف واگذار کند.
تیم ایران ساعت 30/8 صبح امروز در گام دوم به دیدار ونزوئلایی میرود که در روز نخست با شکست آمریکا خبرساز شده است.
تابلوی نتایج روز اول
- ژاپن 3- مصر 2
- لهستان 3- چین صفر
- چک 3 – ایران صفر
- بلغارستان 3 – ایتالیا 2
- ونزوئلا 3 – آمریکا یک
- کانادا 3- قزاقستان صفر
- تونس 3 – کرهجنوبی 2
- آلمان 3 – استرالیا یک
- فرانسه 3 – یونان یک
- صربستان 3- روسیه صفر
- برزیل 3 – کوبا یک
برنامه بازیهای شنبه 27 آبان
- آرژانتین – لهستان
- مصر – پورتوریکو
- ژاپن – چین
- بلغارستان – آمریکا
- ایران – ونزوئلا
- برزیل – یونان
- فرانسه – ایتالیا
- آلمان – کوبا
- روسیه – تونس
- صربستان – قزاقستان
- کرهجنوبی – کانادا
- ایتالیا – چک