در دهه ۴۰ که تهران مملو از زمین‌های خاکی فوتبال بود، فوتبالیست‌های مشهوری از دل محله‌ها برخاستند و اغراق نیست اگر بگوییم نبض زندگی در همان زمین‌های خاکی می‌زد.

ناصر حجازی

حمیدرضا رسولی- همشهری آنلاین:سلسبیل هم مثل بقیه محله‌های تهران از نعمت داشتن زمین‌های خاکی فوتبال بی‌بهره ‌نبود و ۲ زمین خاکی در خیابان مرتضوی و خیابان جیحون داشت که در دهه ۴۰ و ۵۰ جولانگاه فوتبالیست‌های بااستعداد بود.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

برخی مشاهیر ورزشی از دل همین ۲ زمین خاکی برخاستند و در آن برهه به دروازه‌های تیم‌ملی ایران هم رسیدند. سید رسول امینی، نویسنده و اهالی قدیمی محله سلسبیل، درباره فوتبالیست‌های مشهوری که در زمین‌های خاکی خوش و جیحون کشف شدند و بعدها به اوج شهرت رسیدند، می‌گوید: «مرحوم ناصر حجازی، یکی از نامدارترین دروازه‌بان‌های تاریخ فوتبال ایران که در یک برهه ای مورد توجه باشگاه منچستر یوناتید انگلیس بود در خیابان آریانای قدیم و مالک اشتر فعلی به دنیا آمد و سال‌ها در زمین خاکی خوش که بین خیابان‌های رودکی و خوش بود، درخشید. حجازی از تحصیل هم غافل نبود و زمانی که در زمین خاکی خوش دروازه‌بان بی‌رقیبی بود، شاگرد ممتاز مدرسه هخامنش هم به حساب می‌آمد. بعد هم به مدرسه عالی ترجمه راه پیدا کرد و لیسانس زبان انگلیسی گرفت.»

ناصرحجازی تنها فوتبالیست مطرحی نبود که از دل زمین‌های خاکی سلسبیل برخاست. بهتاش فریبا و رضا احدی، ستاره‌های سال‌های دور استقلال که پیراهن تیم‌ملی را هم پوشیدند، در زمین خاکی جیحون برای خودشان اسم و رسمی پیدا کردند. امینی زمین‌های خاکی سلسبیل را محل رفت و آمد فوتبالیست‌های بزرگ پایتخت در دهه ۴۰۰ و ۵۰ می‌داند و می‌گوید: «رفاقت و صمیمیتی که در زمین‌های خاکی خوش و جیحون حاکم بود پای خیلی از فوتبالیست‌های مشهور را به سلسبیل باز کرد. رضا جباری، اسطوره باشگاه استقلال، یکی از کسانی بود که مدام به زمین‌های خاکی خوش و جیحون سر می‌زد و با فوتبالیست‌های این محله فوتبال بازی می‌کرد. علی‌اصغر میرزاعراقی که در برهه‌ای با علی پروین در پرسپولیس همبازی شد حلقه اتصال فوتبالیست‌های سلسبیل با سوپراستارهای فوتبال تهران در دهه ۴۰ و ۵۰ بود.»

کشف ورزشکاران نخبه سلسبیل صرفاً در زمین‌های خاکی فوتبال صورت نمی‌گرفت و باشگاه ورزشی البرز که با گذشت سال‌های طولانی هنوز در تقاطع خیابان مرتضوی سرپا مانده هم نقش بی‌بدیلی در کشف و تربیت ورزشکاران نخبه داشته است. منصور برزگر، قهرمان کشتی جهان در سال ۱۹۷۳ و نایب قهرمان المپیک ۱۹۷۶ مونترال، ناب‌ترین محصول ورزشی محله سلسبیل است. مرتضی سوهانی، بازیکن سابق تیم‌ملی بسکتبال، علی ستاره تبریزی، مربی و داور پیشکسوت کشتی، و رضا بیک ایمانوردی، بازیگر و قهرمان کشتی‌کچ ایران، که در باشگاه البرز تمرین می‌کرد را هم باید در زمره مشاهیر ورزشی سلسبیل قرار دارد.

کد خبر 869505

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha