سخنگوی شهرداری تهران درباره پروژه «خانه قصه» گفت: خانه هوشنگ مرادی‌کرمانی در مزایده‌ای از سوی شهرداری تهران به یک احیاگر بناهای تاریخی واگذار شد تا به «خانه قصه» تبدیل شود.

عبدالمطهر محمدخانی

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالمطهر محمدخانی درباره اهمیت نقش فرهنگ و هنر در جامعه اظهار داشت: هنر، از دیرباز به عنوان عنصری جدایی‌ناپذیر از جوامع بشری، نقشی اساسی در زندگی و فرهنگ انسان‌ها از نظر بصری و زیبایی ایفا کرده و با روح آدمیان عجین شده است. از همین رو مسائل فرهنگی و هنری تاثیر به سزایی در سرنوشت جوامع دارد و این مهم همواره در تحول و توسعه پایتخت مورد توجه مدیریت بوده است.

خانه قصه در کوچه‌های شهر

وی درادامه با اشاره به اینکه خانه «هوشنگ مرادی‌کرمانی» در مزایده‌ای از سوی شهرداری تهران به یک احیاگر بناهای تاریخی واگذار شد، افزود: این بنا که خانه پدری هوشنگ مرادی کرمانی محسوب می‌شود و از سال‌ها قبل با خاطره نویسندگی آمیخته شده است، بناست تا با عنوان «خانه قصه» در اختیار مردم شهر قرار بگیرد.

محمدخانی با بیان اینکه شهرداری منطقه ۱۲ پیشنهاد تملک این بنا را تحت عنوان «خانه قصه به هوشنگ مرادی‌کرمانی» داده است، در خصوص این بنا اظهار داشت: مساحت کل زمین ۹۴ متر و کل فضای زیربنای آن ۷۴ متر است.

وی با بیان اینکه قرار است تا در خانه این نویسنده نام آشنا کتابخانه، کتابفروشی و یک بوفه کوچک ایجاد شود، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که هوشنگ مرادی کرمانی اسناد و جوایز خود را برای قرار دادن در خانه قصه در اختیار ما بگذارد.محمدخانی درباره زمان شروع بازسازی این بنای تاریخی بیان کرد: روز پنجشنبه هفته جاری قرار است که این مکان را با حضور آقای مرادی کرمانی باز کرده و مرمت آنجا را کلید بزنیم. امیدواریم بازسازی این بنا تا سال آینده به پایان رسیده و آماده خدمت‌رسانی به مردم شود.

سخنگوی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شهرداری مالک بناست، عنوان کرد: این خانه‌ محلی است که آقای مرادی کرمانی بیش از ۲۵ سال در آنجا زندگی کرده بود و چند سال پیش شهرداری منطقه ۱۲ آنجا را خریداری کرد تا به یکی از خانه‌های مشاهیر منطقه تبدیل کند.

گعده معتادان برچیده خواهد شد

وی در پایان تصریح کرد: متاسفانه کار مرمت و پاکسازی این مکان به سختی طی خواهد شد چراکه به علت بلااستفاده شدن، خانه مذکور به محلی برای سکونت معتادان تبدیل شده بود. همین عوامل موجبات نارضایتی همسایه‌ها را نیز فراهم کرده بود. شهرداری منطقه تلاش می‌کند تا با استفاده بهینه از این مکان محیط را را از وجود آسیب‌های اجتماعی پاک کرده و به محلی برای گردهمایی دوستداران قصه و داستان تبدیل کند.

هوشنگ مرادی کرمانی کیست؟

هوشنگ مرادی کرمانی در شهریور ماه ۱۳۲۳ در روستای سیرج کرمان زاده شد. زندگی‌اش بدون پدر و مادر و در تنگدستی و سختی گذشت. از ۸ سالگی به کارهای مختلف پرداخت. دوره ی دبستان را در زادگاهش و دوره ی دبیرستان را در کرمان گذراند.سپس به تهران آمد و به تحصیل در دانشکده‌ی هنرهای دراماتیک پرداخت. هم‌زمان، از رشته‌ی ترجمه‌ی زبان انگلیسی دانش آموخته شد. نویسندگی را از سال ۱۳۳۹ با همکاری رادیو کرمان آغاز کرد. در سال ۱۳۴۷، نخستین داستانش با عنوان «کوچه‌ی ما خوشبخت‌ها» که طنز آمیز بود، در مجله‌ی «خوشه» منتشر شد. اولین مجموعه داستان مرادی کرمانی با عنوان «معصومه» و کتاب «من غزال ترسیده ای هستم» در سال ۱۳۴۹-۱۳۵۰ به چاپ رسید.

در سال ۱۳۶۰، به خاطر داستان «بچه‌های قالیباف‌خانه» از سوی شورای کتاب کودک لوح تقدیر دریافت کرد. این کتاب سرگذشت کودکان قالیباف کرمان است که از روی ناچاری و به سبب تنگدستی خانواده، زندگی خود را با بافتن قالی در پشت دارها می‌گذراندند. خود او درباره‌ این کتاب می‌گوید: «برای نوشتن این داستان، ماه‌ها به کرمان رفتم و در کنار بافندگان قالی نشستم تا احساس آن‌ها را به‌خوبی درک کنم».

از آثار او می‌توان به این‌ها اشاره کرد: نخل، چکمه، داستان آن خمره، مشت بر پوست، تنور، مهمان مامان، مربای شیرین، لبخند انار، مثل ماه شب چهارده، نه تر و نه خشک، شما که غریبه نیستید، نازبالش و فیلم‌نامه‌های کاکلی، تیک‌تاک، کیسه برنج و نمایشنامه‌های کبوتر توی کوزه، پهلوان و جراح، مأموریت. «هوشنگ دوم» گفت‌وگوی کریم فیضی با اوست که از سوی انتشارات معین منتشر شده است.

داستان‌های او به زبان‌های گوناگون ازجمله فرانسوی، انگلیسی، عربی، ترکی استانبولی، هندی و... ترجمه‌شده‌اند و از روی برخی از آن‌ها همچون حفره، چکمه، مهمان مامان و مثل ماه شب چهارده فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی ساخته شده است.

کد خبر 886449
منبع: آنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha