از فویل‌های آلومینیومی معمولا برای نگهداری غذای پخته شده و بسته بندی صبحانه، ناهار و شام گرم استفاده می‌شود. اما پرسش اصلی که در رابطه با استفاده از این عنصر شیمیایی در ذهن شکل می‌گیرد این است که آیا استفاده از فویل آلومینیومی برای پخت و پز واقعا بی خطر است؟ پاسخ به این پرسش بله و خیر است.

فویل آلومینیومی

همشهری آنلاینآرش نهاوندی: علاوه بر این مصارفی که ذکرشان رفت، از فویل‌های آلومینیومی به عنوان روکش ظرف‌ها و قبلمه‌ها هنگام پخت غذا استفاده می‌شود. اگرچه استفاده از آن‌ها در دماهای تا ۲۰۵ درجه سانتیگراد ایمن در نظر گرفته می‌شود، کارشناسان ایمنی مواد غذایی هشدار می‌دهند که استفاده از فویل‌های آلومینیومی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد.

دارین دتویلر، رئیس برنامه ایمنی غذای انجمن ملی بهداشت محیط، آمریکا در گفت وگو با هافتینگتون پست اظهار داشت که اگرچه فویل‌های آلومینیومی را می‌توان برای پخت و پز استفاده کرد، اما ممکن است کاملا ایمن نباشند. وی افزود کرد که غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی، مرکبات و سرکه ممکن است باعث نفوذ آلومینیوم به داخل غذا بخصوص در دماهای بالا شوند.

قرار گرفتن در معرض آلومینیوم

یک نکته مهم درباره یکبار مصرف‌ های آلومینیومی غذا

هنگامی که غذا با فویل آلومینیومی در دمای بالا پخته می‌شود، در صورت اسیدی بودن مواد غذایی ، مقادیر کمی از این عنصر شیمیایی می‌تواند وارد غذا شود. اگرچه بدن انسان می‌تواند آلومینیوم را در مقادیر کم پردازش کند، قرار گرفتن در معرض بیش از حد این عنصر، نگرانی‌هایی برای سلامتی ایجاد می‌کند. همچنین اشاره شد که قرار گرفتن در معرض آلومینیوم به دلیل سمیت عصبی (شکلی از سمیت است که در آن یک عامل زیستی، شیمیایی یا فیزیکی اثر نامطلوبی بر ساختار یا عملکرد دستگاه عصبی مرکزی یا پیرامونی ایجاد می‌کند.) می‌تواند باعث ایجاد شرایطی مانند بروز آلزایمر شود. استفاده از فویل آلومینیومی برای پخت و پز در دماهای متوسط یا پایین برای پخت، به طور کلی ایمن‌تر از کباب کردن در دمای بالا در نظر گرفته می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا تماس فویل آلومینیومی با غذای گرم را ایمن می‌داند، اما اعلام کرده که مواجهه طولانی‌مدت فویل با گرما باعث نگرانی می‌شود.

چگونه از نفوذ آلومینیوم به غذا جلوگیری کنیم؟

یک نکته مهم درباره یکبار مصرف‌ های آلومینیومی غذا

برای کاهش خطر ریزش آلومینیوم در غذا، هنگام پختن غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی یا سرکه، فویل را با کاغذ روغنی یا پوستی بپوشانید. مراقب مقدار نمک و ادویه‌ای که به غذای خود اضافه می‌کنید هم باشید چرا که زیاد بودن مقدار آن‌ها هم می‌تواند در نشت و نفوذ آلومینیوم به داخل غذا نقش داشته باشد.

از طرف دیگر، از فویل آلومینیومی فقط برای غذاهای غیر اسیدی استفاده کنید و در صورت نیاز به حرارت زیاد برای پخت و پز، جایگزین‌های مطمئن تری را انتخاب کنید.

به عنوان مثال برای پخت کباب به جای آلومینیوم از سیخ استفاده کنید. در حالی که میزان نفوذ آلومینیوم در مواد غذایی معمولا خطرناک نیست، محدود کردن استفاده از آن ایمن‌تر است.

همچنین می‌توانیم غذاهای اسیدی یا شور را بعد از پخت مدت طولانی روی فویل نگذاریم و از ایجاد طعم فلز در غذا جلوگیری کنیم.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 898474
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha