همشهری آنلاین: سید احمد علوی، عضو شورای شهر تهران و رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی این شورا در آیین افتتاحیه روایت پنجم از «خیابان باغی به وسعت شهر» گفت: همیشه یکی از آسیبشناسیهایی که نسبت به موزهها و خانه موزهها که تملک و مرمت میکنیم داشتیم، نحوه استفاده از این خانههاست.
او با اشاره به اینکه تملک و مرمت خانه موزهها همیشه به صورت فیزیکی انجام میشود، بر اهمیت نحوه بهرهبرداری از این خانه موزهها تاکید کرد و افزود: ما در سه سال گذشته در حوزه مدیریت شهری با این موضوع درگیر بودهایم؛ به این صورت که در مناطق مختلف تهران خانه موزههایی را در دورههای مختلف خریداری و با هزینههای سنگین مرمت کردهایم، اما متأسفانه امروز کمترین استفاده از آنها میشود، حال یا به دلیل تعطیل بودن یا باز بودن خانه موزهها فقط در ساعات اداری یا حتی صرفاً در حد کاربری موزه از آن استفاده میشود.
به گفته عضو شورای شهر، اتفاقی که بین مجموعههای شهرداری فقط در سازمان زیباسازی افتاده این بوده که این موزهها و خانهموزهها به صورت موضوعی مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند. علوی اضافه کرد: خانه موزه ولیعصر(عج) که ما امروز در آن هستیم، از سری موزههایی است که با موضوعیتی خاص و متناسب با آن موضوع خاص خود فعالیت میکند. همچنین موزه خوشنویسی، موزه گرافیک یا مجموعههای دیگری که در اختیار سازمان زیباسازی است نیز به همین صورت اداره میشود. کمیته گردشگری و میراث فرهنگی تلاش دارد با یکپارچه کردن دستورالعملهای حوزه گردشگری، این فعالیتها را تعمیم دهد.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر، خانه عینالدوله را از سری خانه موزههایی دانست که هم کار موضوعی انجام میدهد و هم به عنوان یک اثر تاریخی و هویت شهر در اختیار شهروندان است. او تاکید کرد: باید بقیه موزهها و خانه موزهها هم همین مسیر را طی کنند.
به اعتقاد این عضو شورای شهر، مقدمه تبدیل شدن خانه موزهها به پاتوقهای هنری این است که خانه موزهها روی یک موضوع خاص بتوانند کار کنند و روی آن موضوع خاص وقتی برنامهریزی میکنند، میتواند پاتوق هنرمندان و فعالین آن موضوع خاص هم باشند.
نظر شما