به گزارش همشهری آنلاین، دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی درباره اجرا نشدن برنامه پزشکی خانواده طی دو دهه گذشته گفت: قول میدهیم که پزشکی خانواده در کشور اجرایی شود اما از نظر ما، مشکل تامین منابع نیست بلکه مشکل اساسی، عدم اجرای قانون است؛ یعنی منابعی که برای نظام سلامت و بیمهها در نظر گرفته شده، تاکنون تخصیص نیافته است. بر اساس قانون باید ۱۵۳ همت به بیمه سلامت داده میشد که تاکنون ۵۸ همت تخصیص یافته و انتظار داریم که منابع مصوب به وزارت بهداشت و بیمهها به موقع و به طور کامل پرداخت شود.
رییسی تاکید کرد: برای اجرای پزشکی خانواده در حال حاضر همه دچار تردید و شک هستند چون بدهی و تکالیف زیادی در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد و ترس دارند که وسط اجرای طرح، رها شوند. چون سابقه آن در استانهای فارس و مازندران هم وجود دارد و استانهای دیگر هم تردید دارند. اما باید همه برای اجرای این طرح، متحد شوند و در صورت عدم اجرا، برکنار و مجازات شوند.
به گفته رئیسی در حال حاضر نظام سلامت کشورمان بیمار است و اگر این مساله نپذیریم خطا کردهایم. در حال حاضر مردم رضایتمندی بالایی از نظام سلامت ندارند چون هزینههای زیادی از جیبشان پرداخت میکنند. به عنوان نمونه پارسال بیش از ۶۹ درصد از هزینههای خدمات آزمایشگاهی، ۶۶ درصد در حوزه دارو، ۳۵ درصد در حوزه بستری را از جیب پرداختهاند و به طور کلی پرداختی از جیب مردم، بالای ۵۰ درصد است و مردم رضایت چندانی ندارند و بیشتر این پرداختی ها هم در خرید خدمات درمانی است.
او در بخشی از صحبتهایش در این برنامه هشدار داد که در صورت محقق نشدن وعدهها، اجرا نشدن قانون، نبودن شفافیت و عدم اعتمادسازی، برنامه پزشکی خانواده به همان سرنوشت سالهای گذشته دچار خواهد شد.
این بخش از صحبتهای معاون بهداشت وزیر بهداشت را در ادامه ببینید.
نظر شما