به گزارش همشهری آنلاین در سرتاسر جهان، از هر ۱۰ تولد، یک تولد به طور زودرس رخ میدهند، به این معنی که نوزاد قبل از هفته ۳۷ بارداری متولد شده است. تولد زودرس علت شماره ۱ مرگ نوزادان و علت شماره ۲ مرگ در میان کودکان زیر ۵ سال است.
کارشناسان میگویند حالی که اکثریت افرادی که به طور زودرس به دنیا میآیند، تا بزرگسالی زندگی میکنند، شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد افزایش خطر مرگ زودرس در آنها برای دههها ادامه دارد.
پژوهشگران دانشگاه ویک فارست در ایالت کارولینای شمالی دادههای نزدیک به ۵ میلیون تولد زنده در کانادا را بین سالهای ۱۹۸۳ و ۱۹۹۶ تجزیهوتحلیل کردند. از این تعداد، ۶.۹ درصد به طور زودرس متولد شده بودند.
این نوزادان تا سال ۲۰۱۹ پیگیری شدند – یعنی یک دوره پیگیری ۲۳ تا ۳۶ ساله.
پژوهشگران دریافتند که تولد زودرس را با افزایش خطر مرگ در تمام گروههای سنی تا ۳۶ سالگی ارتباط دارد. بیشترین افزایش خطر مرگ در دورههای ۰-۱۱ ماهگی و از ۱ تا ۵ سالگی رخ داده بود.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که خطر مرگ زودهنگام با سن بارداری کمتر در هنگام تولد بیشتر میشود، به طوری که آنهایی که قبل از هفته ۲۸ بارداری متولد شدهاند، با بالاترین خطر مواجه هستند.
علت
این افزایش خطر مرگ به علل گوناگونی از جمله اختلالات تنفسی، گردش خون و گوارش؛ بیماریهای سیستم عصبی و غدد درونریز؛ عفونتها؛ سرطانها و نقایص هنگام تولد رخ داده بود.
به گفته این پژوهشگران، این یافتهها نشان میدهد که زایمان زودرس باید به عنوان یک عامل خطرساز مهم برای مرگومیر زودهنگام افراد شناخته شو و این افزایش خطر مرگ زودرس تا دهه سوم و چهارم زندگی ادامه دارد.
بنابراین نهتنها مراقبت بالینی از نوزادان زودرس در طول دوره نوزادی مهم است، بلکه مراقبت و نظارت طولانیمدت برای کمک به کاهش این خطرات ضروری است.
این پژوهشگران بررسیهای بیشتری در این مورد نیاز است، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط که میزان تولد زودرس در آنها در بالاترین میزان است.
یافتههای این بررسی صورت آنلاین در JAMA Network Open منتشر شد.
منبع: HealthDay
نظر شما