همشهری آنلاین: رییس مرکز آمار ایران آخرین وضعیت طرح جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار را تشریح کرد.

محمدمدد در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت در خصوص آخرین وضعیت طرح جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار، اظهار داشت: این طرح ‌تمام مناطق جغرافیایی کشور را پوشش داده و تا کنون61 میلیون و 107 هزار و 796 نفر در قالب 17 میلیون و 49 هزار و 854 خانوار در این طرح شرکت کرده اند که از این میزان جمعیت 41 میلیون و 373 هزار و 788 نفر در قالب 11 میلیون و 823 هزار و 429 خانوار مربوط به جمعیت شهری و 19میلیون و 734 هزار و 8 نفر در قالب 5 میلیون و 226 هزار و 155 خانوار مربوط به جمعیت روستایی بوده است.

وی افزود: افرادی که در این طرح شرکت کرده اند، مشمول خوشه بندی می شوند و مقایسه‌ی جمعیت شرکت کننده با جمعیت حاصل از سرشماری نشان می دهد که حدود 90 درصد مردم در این طرح مشارکت کرده اند.

وی با بیان اینکه در این طرح خوشه بندی براساس تعداد اعضا و در آمد کل خانوار انجام شده است،اظهارداشت: برای خوشه بندی خانوار‌های کشور در ابتدا از طریق ارتباط متغیر‌هایی مانند ارزش ملک، ارزش خودرو، تحصیلات سرپرست خانوار، تعداد افراد دارای در آمددر خانوار ،‌میزان اجاره بها برای افراد مستاجر و میزان اقساط ماهیانه خانوار، مدل آماری طراحی شد و در نهایت در آمد خانوار از روش آزمون تقریب وسع بدست آمد.

وی تصریح کرد: بر اساس اطلاعات موجود و با استفاده از مدلهای آماری به کار گرفته شده طبقه بندی خانوارها به دهک‌های درآمدی و خوشه های یک ، 2 و3 صورت پذیرفته و آماده اطلاع رسانی به مردم و دولت برای اجرای مراحل بعدی طرح و افتتاح حساب‌های بانکی برای افراد مشمول هستیم.

درآمد، سواد، تعداد افراد خانوار مهم‌ترین شاخص‌ها

رئیس مرکز آمار ایران یادآور شد: مهم‌ترین شاخص‌هایی که در ارزیابی طبقه بندی درآمد خانوارها از آن بهره گیری شده، عبارتند از؛ سواد و تحصیلات سرپرست خانوار، تعداد افراد شاغل در خانوار، قیمت خودروی در اختیار خانوار، میزان اقساط ماهیانه خانوار بابت وام‌های ماخوذه، قیمت مسکن مورد تملک اعضای خانوار و میزان اجاره بها برای افراد مستاجر که در قالب یک مدل آماری برای برآورد درآمد خانوار مورد استفاده قرار گرفته اند.

رئیس مرکز آمار ایران، با اشاره به اینکه این جمعیت در قالب سه خوشه اصلی طبقه بندی شد،تاکید کرد: در خوشه اول که دهک های درآمدی 1 تا 4 را در بر می گیرد، 29 میلیون و 408 هزار و 864 نفر در قالب 6 میلیون و 822 هزار و 900 خانوار قرار دارد.

به گفته وی، خوشه دوم با در برگیری دهک های درآمدی 5،6 و 7 بالغ بر 17 میلیون و 672 هزار و 69 نفر درقالب 5 میلیون و 111 هزار و 945 نفر و در خوشه سوم با در برگیری دهک 8، 9 و 10 نزدیک به 14 میلیون و 26 هزار و 234نفر در قالب 5 میلیون و 114 هزار و 739 خانوار قرار دارد.

وی با بیان اینکه طرح جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار در8 قسمت انجام می شود، افزود: این مراحل شامل تکمیل فرم پیش نویس توسط خانوار، تحویل فرم و مدارک به دفاتر وزارت رفاه، ورود اطلاعات از طریق فرم الکتریکی، اختصاص کد رهگیری به خانوار، دریافت اطلاعات به صورت همزمان توسط وزارت رفاه و مرکز آمار، راستی آزمایی، خوشه بندی و معرفی برای افتتاح حساب می شود.

معیار طبقه بندی افراد میزان سطح درآمد خانوارها است

مدد در ادامه گفت: معیار طبقه بندی افراد میزان سطح درآمد خانوارها است که از طریق استفاده از مدل آماری طراحی شده و مبتنی بر اطلاعات اظهار شده توسط خانوارها صورت می پذیرد. مهمترین مسئله در شناسایی خانوارها برای اجرای این طرح و در سال‌های آتی بهنگام شدن پایگاه‌های اطلاعات سایر دستگاه ها و ارتباط مستمر و تنگاتنگ آنها با پایگاه اطلاعاتی طرح است که به صورت همزمان و مستمر امکان طبقه بندی خانوارها در آن وجود داشته است و با اتصال به سایر پایگاه‌ها دقت راستی آزمایی در آنها افزایش یابد.

مدد با انتقاد از برخی جهت گیری های سیاسی که نتایج این طرح را غیر قابل اتکا عنوان می کنند، اظهارداشت: آنچه را که این رسانه ها به عنوان خطای 30 درصدی نتایج این طرح بزرگ نمایی می کنند، مربوط به اطلاعات اولیه است، حال آنکه خطای این اطلاعات پس از راستی آزمایی ها و مقایسه با آمار سایر پایگاه ها به حد بسیار قابل قبولی رسیده است.

6/99 درصد اطلاعات صحیح است

مدد تصریح کرد: نتایج راستی آزمایی با پایگاه ثبت احوال (هویت افراد) نشان می دهد که 6/99 درصد افراد شرکت کننده اطلاعات را به درستی اعلام کرده اند.

به گفته وی، همچنین نتایج راستی آزمایی سطح تحصیلات با پایگاه کارکنان دولت و سایر پایگاه‌ها 85 درصد، نتایج راستی آزمایی در خصوص اظهار بیکاری افراد خانوار 70 درصد، نتایج راستی آزمایی در خصوص وضعیت مالکیت خودرو سواری 80 درصد، نتایج راستی آزمایی در خصوص وام‌های بانکی 90 درصد، نتایج راستی آزمایی در خصوص افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی 97 درصد، نتیجه راستی آزمایی در خصوص ملک 70 درصد، نتیجه راستی آزمایی در خصوص دارایی های اظهار شده 70 درصد و نتیجه راستی آزمایی در خصوص اجاره نشینی90 درصد اطلاعات صحیح بوده است.

وی در خاتمه تاکید کرد: آن دسته از خانوار‌هایی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند در طرح شرکت کنند به طور مجدد دعوت به مشارکت در طرح خواهند شد و فرصت دیگری به این خانوار‌ها داده می شود.

کد خبر 99282

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز