تاریخ انقلاب اسلامی ایران
-
آخرین روز طاغوت ؛ ۲۶ دی ۱۳۵۷ به روایت تصویر
روز ۲۶ دی ماه سال ۱۳۵۷ یک اتفاق بزرگ جریان انقلاب ملت ایران را تسریع کرد؛ شاه به بهانه استراحت و بلافاصله بعد از معرفی کابینه بختیار آخرین نخست وزیر سلسله پهلوی، تهران را ترک کرد.رفتن محمد رضا پهلوی از ایران واکنش های فراوانی را از کف خیابان های تهران تا رسانه های داخلی و خارجی داشت.
-
نکته بسیار مهم در پرونده فعالیت هاشمی رفسنجانی؛ روایت پسر از پدر | هاشمی توسعه کشور را بر آبروی خود ترجیح میداد
محسن هاشمی رفسنجانی گفت: افق دید آقای هاشمیرفسنجانی ورای مجادلات سیاسی در همه ادوار، توسعه و رشد کشور بود
-
پرونده ویژه؛ خانههای تاریخی / سیاسیون _ ۲۷
این خانه سالها محل رفتوآمد انقلابیون بود
خانه دکتر شریعتی جایی است که به دلیل دستگیریها و زندان رفتنهای مکرر دکتر شریعتی، مجموعاً ۲ سال محل زندگی این اندیشمند بود.
-
خاطرات مرحوم محمد محمدی ریشهری
اعتراض آیت الله منتظری به برخورد با آیتالله شریعتمداری | محورهای اعتراض چه بود؟
خاطرات مرحوم ری شهری درباره آیت الله شریعتمداری در روزنامه کیهان، به فصلی رسیده که به اعتراض مرحوم منتظری اشاره دارد.
-
رضا پهلوی سالروز جنایت پدرش را گرامی میدارد! | نکته ای که پسر محمدرضا به روی خود نیاورد
«به دستور محمدرضا پهلوی، در داخل دانشگاه تهران به دانشجویانی که به روابط با امریکا و انگلیس بعد کودتا معترض بودند، تیر مستقیم جنگی شلیک کردند، شد روز دانشجو؛ حالا با فراخوان پسر محمدرضا و با حمایت امریکا و انگلیس، در روز دانشجو، بزرگداشت گرفتند. دنیا همینقدر مضحک است.»
-
ایده ایرانشهری سیدجواد طباطبایی و نقد و نظرهای مرحوم فیرحی پیرامون آن
در حوادث اخیر که اعتراضات و اغتشاشاتی را در پی داشت، نظریهپردازان و نظرورزان متعددی به تحلیل اوضاع پرداختند. در این میان سیدجواد طباطبایی بهعنوان یکی از مدعیان نظریهپردازی درباره ایران که با ایده ایرانشهری خودش را مطرح کرده است، تحلیلهایی را در راستای تحمیل تئوری بر واقعیت منتشر ساخت.
-
جنایت منافقین در دهه ۶۰ تکرا می شود؟
ورود مسلحانه اغتشاشگران برای انتقام | کمیته جوانان محلات؛ یک نامگذاری انحرافی | تکلیف نهادهای امنیتی و انتظامی چیست؟
اتفاقی دو هفته گذشته در کرج شاهد آن بودیم و شب گذشته در حمله تروریستی در ایذه و اصفهان به اوج خود رسید و مردم هدف شلیک گلوله قرار گرفتند، ورود دشمنان به فاز تروریستی و مسلحانه است.
-
رئیس ستاد مرکزی دهه فجر منصوب شد
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در حکمی سید نظامالدین موسوی را به عنوان رئیس ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب اسلامی منصوب کرد.
-
برشهایی از زندگی طیب حاج رضایی و حاج اسماعیل رضایی | روضههای جانانهای داشت، غذا هم میداد
شهید حاج اسماعیل رضایی بهخاطر مشغلههای زیادی که داشت، خیلی نمیتوانست به بچههایش برسد. حضار نقل میکردند: بچه را بغل کرد و محکم زد روی دست خودش و گفت:ای زندگی! بعد هم گفته بود: اسمش را بگذارید علیاصغر! بههرحال این هم حسرتی بود که به دلش ماند ...»
-
اسناد ساواک، مجاهد دیرین را روایت میکنند
در روزهایی که بر ما گذشت، زندهیاد آیتالله عباسعلی اختری، مبارز دیرپای نهضت اسلامی و کارگزار خدوم نظام برآمده از آن، پس از دورهای بیماری دشوار، روی از جهان برگرفت و رهسپار ابدیت شد.
-
تصاویر | باخت شاهِ پهلوی و میزِ قمار ارتشبد ازهاری | آنها که فدای بقای سلطان شدند
تیم مشاوران پهلویِ پسر کارتهای برنده خود را پیدرپی روی میزِ قمار ریختند و نخستوزیران شیک پوش و کراواتیِ با رنگ و لعاب متنوع و شعارهای رنگارنگتر، بله قربان گفتند و فدای بقای سلطان شدند اما نتیجه عملکرد نخستوزیران مردمگریز جز تسریع سقوط سلطنت پهلوی نشد.
-
او را «خمینی آذربایجان» خواندند
سیره سیاسی شهید آیتالله سیدمحمدعلی قاضیطباطبایی، در آینه ۵روایت
شهید آیتالله سیدمحمدعلی قاضیطباطبایی، از شاگردان دیرین امامخمینی(ره) به شمار میرفت و از بدو نهضت اسلامی، در زمره هواداران آن درآمد.
-
مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران تهران بزرگ در بهشت زهرا(س):
شهید فهمیده پای ولایت ایستاد و جانش را فدا کرد| با عروسکهای بزککرده، این نظام تکان نمیخورد
مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران تهران بزرگ در چهلودومین سالگرد شهادت دانشآموزبسیجی شهید محمدحسین فهمیده در بهشت زهرا(س) با بیان آنکه شهید فهمیده پای ولایت در خط مقدم ایستاد و جانش را فداکرد، گفت: با عروسکهای بزککرده غربی،این نظام تکان نخواهد خورد.
-
نماینده سازمان «سیا» در تهران، مستأجر منصور بود | به جرم دفاع از استقلال وطنم تبعید میشوم!
اگرچه ریشه امتیاز اعطای حق قضاوت کنسولی یا «کاپیتولاسیون»، به دوران مغولان در ایران برمیگردد اما آغاز رسمی آن را میتوان در اوایل قاجاریه و با شکست ایران در جنگ با روس و تحمیل معاهده ترکمانچای در سال۱۸۲۸م/ ١٢٠٣ش دانست.
-
تصاویر | نرگس را در خانهاش با گلوله کشتند!
این روزها بازماندگان دودمان پهلوی در حالی بار دیگر تلاش دارند تا با شعار «آزادی زن» کلاه بر سر مردم ایران بگذارند که تاریخ هنوز کشتار بیرحمانه زنان ایرانی را به دست مزدورانشان فراموش نکرده؛ «نرگس» یکی از این بانوان است که او را در خانهاش با گلوله کشتند!
-
حاج آقا مصطفی به روایت همسر: آقا مصطفی مدرن و امروزی بود | از افکار متحجرانه ناراحت بود | چندان در بند تقیدات آخوندها نبود | نعلین نمی پوشید
حاج آقا مصطفی خمینی فرزند ارشد امام خمینی در اول آبان ماه سال ۵۶ به طرز مشکوکی از دنیا رفت. او داماد آیت الله شیخ مرتضی حائری بود. همسرش، بانو معصومه حائری که علاقه بسیاری به او داشت، در گفت و گویی گفته است که اگر زمان به عقب برگردد باز هم وی را انتخاب می کند.
-
تصاویر | ۳۰ مهر؛ همدان یکپارچه آتش شد | وقتی انقلاب دانش آموزی روشن شد | جرقه از خیابان های همدان؛ قیام خونین در تهران رقم خورد
حماسه ۳۰ مهر ۵۷ در همدان، حماسهای دانشآموزی است، نسلی که به موقع علیه رژیم منحوس پهلوی اعلام انزجار کردند و غیرت ایرانی را به نمایش گذاشتند.
-
داستان تغییر ساختمان وزارت کشور از بهشت به فاطمی | ماجرای خطرناک جسد حامل تی ان تی
علی اکبر ناطق نوری وزیر وقت کشور در دوره جنگ، از چرایی تغییر محل وزارت کشور از خیابان بهشت به فاطمی میگوید.
-
من هر کجا بروم، حرفم را میزنم! | رهبر کبیر انقلاب اسلامی در نوفل لوشاتو، زمینهها و پیامدها
یکی از مقاطع مهم در نهضت امامخمینی(ره) که نقش برجستهای در ظهور انقلاب اسلامی ایران داشت، مهاجرت ایشان از عراق به فرانسه، در بازه زمانی ۱۴مهر تا ۱۲بهمن ۱۳۵۷بود.
-
مکانت نظم در سیره عملی رهبر کبیر انقلاب اسلامی
روحالله، واقعاً روحالله است!
در تمامی برنامههای زندگی امامخمینی (ره)، نظم، دقت و وقتشناسی حرف اول را میزد. مسئله نظم و انضباط آن بزرگ، زبانزد عام و خاص است.
-
تصاویر | این جوان بوشهری حیثیت آمریکا را بر باد داد | چهره یک مبارز بینالمللی را ببینید
آمریکا برای زمینگیر کردن نادر، قدرتهای نظامی خود را روانه ایران کرد، دشمن از موشکهای هوایی گرفته تا بالگردهای خود را بهکار بست تا تنها یکی از جوانان این سرزمین را که خواب از چشمان آمریکاییها گرفته بود، به چنگ آورند.
-
بیستمین حضور رییس جمهوری ایران در نیویورک؛ چرا سفر رئیسی به نیویورک مهم است؟ | روسای جمهور ایران در سخنرانی مجمع عمومی چه گفتند؟
سخنرانی در صحن سازمان ملل از معدود فرصتهایی است که جهان میتواند صداهای مستقل را هم بشنود و آیتالله رئیسی به عنوان صدای ملت ایران در نخستین حضور خود، از این تریبون درباره ضرورت نظم عادلانه در جهان سخن خواهد گفت.
-
«ظلمستیزی پدر» در آینه روایتهای فرزند؛ درباره زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی
تنها روحانی که در مجلس ختم جهان پهلوان غلامرضا تختی شرکت کرد | برای زندان رفتن هماره وسایل خود را آماده داشت!
زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی، عمدتا به کرنشناپذیری در برابر استبداد و استعمار شناخته میشود. کارنامه ۴دهه تکاپوی روشنگر و مداوم وی نیز شاهدی بر این مدعاست.
-
خبر مهم سید حسن خمینی درباره باز شدن برخی اسناد؛ پرونده های بسته جمهوری اسلامی را در معرض عموم قرار می دهیم | امام از محبوب ترین رهبران تاریخ است
سید حسن خمینی گفت: انقلاب ما فقط مردمی ترین انقلاب قرن نیست، بلکه مردمی ترین انقلاب تاریخ است؛ امام فقط محبوب ترین رهبر قرن نیست، از محبوب ترین رهبران تاریخ است.
-
کاری که منافقین با طالقانی کردند| سیدمحمود از تولد تا مرگ
امروز ۱۹ شهریورماه چهل و سومین سالروز درگذشت آیتالله سید محمود علایی طالقانی در سال ۱۳۵۸ است. مردی که اعضای سازمان مجاهدین خلق که بعدا سازمان منافقین لقب گرفت، او را پدر خطاب میکردند.
-
تصاویر | در جمعه خونین تهران چه گذشت؟ | جزئیات کشتار مردم؛ روزنامه ها چه نوشتند؟
قیام خونین ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ و قتلعام مردم تهران در این روز از روزهای مهم انقلاب اسلامی است که به باور برخی از کارشناسان و تاریخ پژوهان، مقدمهای بر آغاز مرحله نهایی قیام ملت ایران و سقوط رژیم پهلوی بود.
-
ناگفتههایی از شیخ احمد کافی به روایت خواهر | صحنه تصادف برادرم ساختگی بود
از مسجد علیآباد تا مقصد پیاده راه میافتیم و فرصت مناسبی پیدا میشود که در طول مسیر به سؤالات ذهنمان فکر کنیم! نخستین چیز که نظرمان را جلب میکند، این است که اهالی با شنیدن نام شیخ احمد کافی خیلی احترام می گذارند و در پیدا کردن آدرس منزلش کمکمان می کنند.
-
اسناد همکاری برادران رجوی با ساواک؛ تصویر ۱۰ سند محرمانه | ماجرای سرقت اسناد پس از انقلاب
مسعود رجوی سرکرده منافقین، جزو معدود بازماندگان نسل اولیه سازمان مجاهدینخلق بود که شهریورماه ۵۰ توسط ساواک دستگیر شده اما اعدام نشد؛ برای نخستینبار با مروری بر اسناد پرونده برادران رجوی در ساواک، علت عفو وی از سوی شاه مشخص میشود.
-
تصاویر یک دیدار تاریخی؛ گورباچف میزبان آیتالله جوادی آملی
آیت الله جوادی آملی در دی ماه ۱۳۶۷ در شوروی با میخائیل گورباچف دیدار کرد.
-
خاطراتی جالب از چریک انقلابی به روایت ۴ تن از نزدیکانش | این مردک ۱۲ سال است که دارد ساواک را سر انگشتش میچرخاند و ما را مسخره کرده است!
این روزها تداعیگر سالروز شهادت سیدعلی اندرزگو، چریک نامدار انقلاب اسلامی است. اما اندرزگو که امروزه حالا یکی از بلوارهای مشهور شمال شهر تهران نیز به نام اوست، که بود؟