نان
-
گفت و گوی مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با همشهری آنلاین؛
قیمت نان تغییر کرد؟ | تشدید نظارت بر نانوایی ها ؛ این تخلفات را گزارش کنید
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از تشدید نظارت بر نانواییهای سراسر کشور خبر داد و گفت: مردم می توانند تخلفات مرتبط با نان از جمله گرانفروشی، کم فروشی و فروش نان کنجدی اجباری را گزارش کنند.
-
اینفوگرافیک | ایرانیها چقدر نان میخورند؟
معاون شرکت بازرگانی دولتی ایران میگوید: ایرانیها روزانه دستکم ۳۲۰ گرم نان میخورند و ۴۰درصد از تامین غذای ایرانیها با خرید و خوردن نان صورت میگیرد،
-
ما ایرانیها چند کیلو نان میخوریم ؛ آماری شگفتانگیز از مصرف سرانه نان در ایران | لواش، تافتون، بربری یا سنگک ؛ مردم کدام نان را بیشتر مصرف میکنند؟
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که ایرانیان روزانه ۸۲ میلیارد تومان نان خریداری می کنند، گفت: ۶۰ درصد سبد غذایی و تامین انرژی مردم ایران از نان صورت میگیرد. سرانه مصرف نان هر ایرانی به ۱۶۱ کیلوگرم رسیده که نسبت به گذشته افزایش یافته است.
-
آغاز اجرای طرح تشدید نظارت بر نانواییها | شناسایی۱۷ هزار نانوایی متخلف
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از انجام ۹۰۰ هزار بازرسی برای بررسی قیمت کالاهای اساسی خبر داد و گفت: از ابتدای آبان ماه طرح تشدید نظارت بر عرضه نان، آرد و نانواییها با اولویت مقابله با گرانفروشی، کمفروشی و فروش اجباری در کشور آغاز شده است.
-
کنترل نرخ نان در سفرهها ؛ پول بیشتر در جیب گندمکاران | دولت چگونه به قولش عمل کرد؟
کاهش ۴۰درصدی سهم نان در سبد خانوار ایرانی به روایت وزارت اقتصاد و پرداخت پول گندمکاران و افزایش میزان خرید تضمینی گندم، ۲دستاوردی است که دولت سیزدهم در کارنامهاش ثبت کرده است. باید دید با سیاست تثبیت قیمت نان در آینده بازهم این حمایتها ادامه مییابد؟
-
طرز تهیه یک میان وعده خاص برای بچههای محصل
یکی از قدیمیترین و سادهترین ساندویچها و لقمههایی که بچهها میتوانند با خودشان به مدرسه ببرند، ساندویچ نان و پنیر و گردوست ولی راضی کردن بچههای امروز به اینکه به عنوان میانوعده نان و پنیر و گردو همراهشان ببرند، کار راحتی نیست.
-
قیمت نان فانتزی بالا میرود؟ | نگرانیها از تاثیر آزادسازی صادرات بر قیمت نان
آزادسازی صادرات نان بعد از سالها ممنوعیت، این نگرانی را ایجاد کرده که قیمت نانهای صنعتی در بازار داخلی با افزایش همراه باشد.
-
صادرات نان آزاد شد
وزارت جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که صادرات نان با آرد غیریارانهای با تأیید ادارهکل غله و خدمات بازرگانی هر استان بلامانع است.
-
آیا امنیت غذایی در آینده تامین می شود؟ | حدود ۷۰۰ میلیون نفر در دنیا به غذا دسترسی ندارند | وضعیت منابع خاک حاصلخیز بحرانی است
امروز ۲۴ مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا است. تامین غذا برای بخش عمدهای از ۸ میلیارد ساکن زمین به معنای تغییر کاربری زیستگاههای طبیعی است. مساحت زمینهایی که برای ساکنان محیط زیست دست نخورده باقی مانده است روز به روز کمتر از قبل میشود.
-
نظارت بر نمک نان ها جدی تر شد
یکی از مشکلاتی که مردم را بعد از خرید نان دمغ میکرد و حتی گاهی باعث دورریز نانها میشد، استفاده نانوا از نمک زیاد و احتمالا بیکیفیت و در نتیجه شور شدن بیش از اندازه نانها بود.
-
تصاویر یک نانوایی که توسط ۲ زن اداره میشود | پوشش این زنان نانوا را ببینید
تصاویری از یک نانوایی لواشی که توسط زن اداره می شود را در این ویئو ببینید.
-
ساندویچ نان و پنیر و سبزی با روشی متفاوت
ساندویچ نان و پنیر و سبزی که فقط همان نان و پنیر خودمان نیست. این خوراکی ساده در اکثر کشورهای دنیا با اندکی تفاوت استفاده میشود.
-
واکنش فرماندار تهران به شایعه افزایش قیمت نان | تهرانیها تخلفات را گزارش دهند
فرماندار تهران با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ مصوبهای مبنی بر افزایش قیمت در انواع نان نداشته و مبنای قیمتها نیز همان مصوبات قبلی است، گفت: شهروندان هر گونه افزایش قیمت نان را به تعزیرات گزارش دهند.
-
ماجرای گرانی نان سنگک چیست؟ | ۵هزار تومان، حداقل قیمت نان سنگک
در روزهای اخیر زمزمههایی در خصوص حذف آرد یارانهای نانواییهای سنتی و افزایش قیمت نان سنگک در تهران به گوش میرسد که نگرانی مصرفکنندگان را به همراه داشته است.
-
قصههای تهران قدیم | راز محبوبیت نان عشقی در کوچه عشقی!
ساکنان قدیمی محدوده محلههای حصار بوعلی، نیاوران و فرمانیه هنوز هم مشتری پر و پاقرص این نانوایی هستند که قدمتی ۹۰ ساله در محله دارد و سالهاست عطر نانش در محله میپیچد. حتی رهگذرانی که برای یکبار هم از آن کوچه رد شده باشند، حتما وسوسه چشیدن طعم نان عشقی از سرشان گذشته است...
-
تغییر سهمیه آرد یارانه ای نانواییهای سنگکی در تهران ؛ نان سنگک گران می شود؟ | توضیحات رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران را بخوانید
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران درباره تاثیر تغییر سهمیه آرد یارانهای نانواییهای تهران بر قیمت نان گفت: هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و نرخ نان هنوز تغییر پیدا نکرده است.
-
خبر مهم وزیر اقتصاد درباره تعیین قیمت نان | شرایط افزایش قیمت به صورت منطقه ای
وزیر اقتصاد گفت: قیمت نان منطقهای و استانی تعیین میشود و برای نظارت بر قیمت نان به شکل ویژه اقدام خواهد شد.
-
سهمیه آرد یارانهای ۳۰۰ نانوایی سنگک در تهران تغییر کرد | آرد یارانهای حذف می شود؟
در حالی شایع شده که آرد یارانهای نانواییهای استان تهران حذف شده است که پیگیری هاحاکی است سهمیه آرد ۳۰۰ نانوایی سنگک در استان تهران از نوع اول به نوع دوم تغییر پیدا کرده است.
-
ماجرای حسنآقا شاطر و یک دستپخت متفاوت | جلسه نانوایان و پیشنهاد دزدیدن وزیر کار
تصویب بیمه کارگری برای نخستین بار زمانی به ثمر رسید که تعدادی از کارگران خبازیهای تهران دور هم جمع شدند تا از حقی به نام بیمه کارگری دفاع کنند.
-
عطر نان اولین سنگکپزی شمیران در یادها زنده است
قدیمیترین عکس به یادگارمانده از نانوایی سنگکی آقابزرگی در شمیران به سال ۱۳۳۷ برمیگردد. آن روزها تعداد نانواییها در شمیران انگشت شمار بود و خیلی از بانوان ترجیح میدادند در خانه نان بپزنند. نانوایی سنگکی آقا بزرگی از معدود نانواییهای شمیران بود
-
در هفدهمین تور تهرانگردی با موضوع نان در تهران قدیم مطرح شد
تهرانیها چه نانی میخوردند؟
نان و گندم در طول تاریخ تهران، چنان اهمیتی داشته که گاه کمبود آن باعث مرگ و میر فقیران و سقوط سیاستمداران شده و نارضایتی مردم از کمبود نان، آنها را تا لبه پرتگاه و سقوط پیش بردهاست.
-
در دوازدهمین نشست مرکز تهرانشناسی همشهری با عنوان «نان آن سالها» مطرح شد
«بولکی» چگونه رواج یافت؟ | نانی که از شوروی به ایران رسید
نانهای حجیم یا نانهای ساندویچی و آنچه امروزه با نام نان فانتزی هم شناخته میشود پیشینه طولانی مدتی ندارد و اکنون اغلب ما با انواع این نوع نانها آشنا هستیم و طعم آن را چشیدهایم. اما در بررسی تاریخچه نانهای حجیم به نانی با نام «بولکی» یا «بلکی» میرسیم.
-
در دوازدهمین نشست مرکز تهرانشناسی همشهری با عنوان «نان آن سالها» مطرح شد
قصه نخستین نانها
نان قوت غالب بشر که به اندازه تمدن بشریقدمت دارد و ارزش افزوده کشاورزی بشر بوده، هنوز هم بعد از گذشت قرنها جایگاهش را در میان فرهنگهای غذایی مختلف حفظ کرده است. به همین بهانه با دکتر «صبا کارخیران» نویسنده و محقق درباره فرهنگ مصرف غذایی نان گفت و گو کردیم.
-
در دوازدهمین نشست مرکز تهرانشناسی همشهری با عنوان «نان آن سالها» مطرح شد
نان ۲۰ شاهی، زنان و رئیس شهربانی که قربانی گرانی شد
نان گران شد. از ۵ شاهی به ۲۰ شاهی رسید. شوخیبردار نبود. نان سفره مردم، قوت غالب خانواده بازیچه دست مردان درباری عهد قاجار قرارگرفته بود. این بارزنان به کوچه و خیابان ریختند و مقابل کاخ گلستان فریاد و شیون به راه انداختند.
-
یادداشت | قداست نان در فرهنگ ایرانی
نان به عنوان اصلیترین غذای مصرفی و یکی از قدیمیترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه کردهاست و تاریخچه آن به اواخر عصر حجر برمیگردد که کارشناسان با اختلاف این زمان را بین ۳۵۰۰ تا ۵۰۰۰ سال قبل میدانند.
-
در هفدهمین تور تهرانگردی با موضوع نان در تهران قدیم مطرح شد
سیلوی تهران؛ یادگار مهندسان نازی
۸۴سال از ساخت اولین سیلوی کشور در تهران با دیوارهای بلند، مستحکم و استوانهای شکل میگذرد. وقتی به بالای سرمان نگاه میکنیم دریچههای خروجی غلات را در سقف دالانها میبینیم که هر کدام راهی به داخل کندوها دارند. کندو یعنی محل نگهداری، ذخیرهسازی و تخلیه گندم که با شماره جداگانه مشخص شدهاند.
-
در دوازدهمین نشست مرکز تهرانشناسی همشهری با عنوان «نان آن سالها» مطرح شد
نان محلی غرب تهران با سبزیهای تازه کوهی
غرب تهران بهدلیل قرار گرفتن کوههای مرتفع در آن، ظرفیتهای برجستهای برای گردشگری در محیط کوهستانی دارد. آب و هوای دلپذیر روستای واریش و دسترسی سریع به آن از دل شهر تهران، این روستا را به مقصد گردشگری محبوبی برای ساکنان پایتخت تبدیل میکند.
-
در حاشیه دوازدهمین نشست مرکز تهرانشناسی همشهری مطرح شد
نان جزغاله، سوغات مهاجران
در روزگاری که آرامآرام هسته نخستین شهر تهران شکل میگرفت و آغوش پایتخت به روی همه اهالی نواحی مختلف کشور باز بود، پخت نان محلی بخصوصی که در شهرستانهای شرق کشور مصرف میشد، میان تهراننشینان باب شد. به این خوراک متفاوت نان جزغاله میگفتند.
-
نان «خشک دوالکه» تا صبح در تنور میماند | خاطرات رقیه نانبند و هدیه خوشطعم بچهها
از میان نانهایی که در محدوده روستاهای غرب تهران پخته میشد «نان خشک دوالکه» خاص و متفاوت بود؛ نان معروفی که در میان اهالی طرفدار داشت.
-
در تور تهرانگردی مرکز تهرانشناسی همشهری به رویدادها و محلههایی پرداختیم که با نان گره خوردهاند
در جستوجوی عطر نان در تهران قدیم | از تاپوهای بدقواره تا ترور رئیس غلات
تهران و ساکنانش با هجوم انگلیس و شوروی و اشغال ایران در شهریور۱۳۲۰ درگیر ماجراهایی شدند که مستقیماً به شورش نان منجر شد و در این روزها اتفاقات و رویدادهایی تاریخی را تجربه کردند.