تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۳

همشهری آنلاین: باقلوا، شیرینی مخصوص ترکیه است که در ایران و در بسیاری از کشورهای عربی نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است این شیرینی معمولا از لایه‌های آرد خمیر شده و خرده‌های گردو و پسته تهیه می‌شود و با شهدی که از گلاب و زعفران درست شده،‌ شیرین می‌شود که البته از عسل نیز می‌توان برای این کار استفاده کرد.

این شیرینی معمولا از لایه‌های آرد خمیر شده و خرده‌های گردو و پسته تهیه می‌شود و با شهدی که از گلاب و زعفران درست شده،‌ شیرین می‌شود که البته از عسل نیز می‌توان برای این کار استفاده کرد.

زمان تهیه:20 دقیقه

زمان پخت: 40 دقیقه

خمیر ورقه‌‌ای آرد: 15 ورقه

کره دوب شده: ‌یک چهارم پیمانه

گردو: نصف پیمانه (کاملا خرد شود)

پودر پسته و نارگیل: مقداری برای تزیین

ترکیبات شهد:

شکر: 2 پیمانه

آب: یک پیمانه

گلاب:‌ یک چهارم پیمانه

هل: یک هشتم قاشق سوپ‌خوری (اختیاری)

زعفران: یک هشتم قاشق سوپ‌خوری (اختیاری)

آب‌لیموی تازه: یک تا دو قطره (اختیاری)

طرز تهیه:

• فر را از پیش روی دمای 350 درجه فارنهایت، گرم کنید.

• یک تابه به اندازه 23*33 برداشته،‌کف و دیواره‌های آن را کره بمالید.

• ورقه‌های خمیر را بازکرده و با یک پارچه نمدار روی آن‌ها را بپوشانید تا در اثر مجاورت با هوا خشک نشوند.

• یکی از ورقه‌های خمیر را تا کنید و آن را به اندازه تابه درآورید و درون تابه قرار دهید، رویش را کره مالیده و این کار را تا حدی که 4 لایه خمیر در تابه قرار گیرد ادامه دهید.

• 2 تا 3 قاشق سوپ‌خوری از پودر گردو‌ را روی آن‌ها بپاشید و این کا را دوبار دیگر نیز تکرار کنید.

• روی آخرین لایه از گردوها که رویش با ورقه خمیر پوشانده شده، کره مالیده و این کار را تا آخرین ورقه ادامه دهید.

• با یک چاقوی تیز، برش‌های مربع یا لوزی شکلی را تا کف تابه ایجاد کنید.

• باقلوا را در فر به مدت 45 -40 دقیقه یا تا زمانی که طلایی – قهوه‌ای رنگ شده و ترد شوند حرارت دهید.

• وقتی باقلوا در حال پختن است، شهد را آماده کنید.

• برای تهیه شهد، ابتدا آب و شکر را جوشانده تا شکر کاملا در آب حل شود. زعفران را در 2 قاشق سوپ‌خوری آب داغ حل کرده و به شهد اضافه کنید، هل را نیز اضافه کرده و تا 15 دقیقه آن را بجوشانید تا کمی غلیظ شود. گلاب را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر نیز شهد را حرارت دهید.

• شهد را از روی حرارت برداشته، دو قطره آب لیموی تازه در آن بچکانید و بگذارید خنک شود.
• باقلوا را از فر بیرون آورید و فورا شهد را روی آن بریزید.

• روی باقلوا را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید و بگذارید کاملا خنک شود.

• تا وقتی کاملا سرد نشده روی آن را نپوشانید.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها