مواد لازم:
گندم: 250 گرم
آرد: یک کیلو
طرز تهیه:
• پس از اینکه گندمها را خوب پاک کردید آنها را شسته و درون کاسهای ریخته و تا روی آنها، آب بریزید.
• پس از دو روز که مرتب آب آنها را عوض کردید، خواهید دید که گندمها جوانه زدهاند و نوک آنها نقرهای رنگ شده است.
• در این مرحله، گندمها را از کاسه خارج کنید و آنها را درون دستمال خیسی بریزید و آن را درون کاسهای قرار دهید.
• هر روز با دست مقداری آب بر روی پارچه بپاشید. پس از یکی دو روز خواهید دید که گندمها ریشه زدهاند در این موقع آنها را از درون پارچه بیرون آورده و در یک سینی بریزید و باز هم به مرطوب کردن آن ادامه دهید تا گندمها کم کم دارای ساقه شوند.
• ساقههای ایجاد شده نقرهای رنگ هستند و برای تهیه سمنو آمادهاند.
• گندمها را با ساقه و ریشه خرد کرده ، خوب بشویید و آب آنها بگیرید، سپس با هاون یا چرخ گوشت، آنها را بکوبید و له کنید.
• در یک ظرف بزرگ ، گندمها را ریخته و تا اندازهای روی آنها آب بریزید که مایع شلی بدست آید.
• مایع شل را درون پارچهای بریزید تا شیره گندم خارج شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا عصاره آنها کاملا خارج شود.
• عصاره را چند دقیقه در جایی ساکن بگذارید تا نشاسته گندم ته نشین شود سپس فقط مایع زلال رویی را در دیگی بریزید.
• آرد را در دیگ الک کرده، سپس آرد و شیره را کم کم هم میزنیم تا رقیق شود.
• سمنو را روی حرارت زیاد گذاشته تا جوش آید. در این میان مرتب و پشت سر هم آن را هم بزنید تا غلیظ شده و به شکل حلوا درآید.
• سپس با حرارت کم به مدت نیم ساعت آن را دم کنید.
• سمنو آماده است.