کریم مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در کل دنیا دو نوع زیتون سیاه وجود دارد. یکی زیتونهایی است که عمدتاً در کشورهای اسپانیا و ایتالیا تولید میشود و رقم آنها، زیتون سیاه است که تاکنون از این نوع زیتونها وارد کشور نشده و این زیتون در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: نوع دیگر این زیتونها، زیتون سیاهی است که کشورهایی مثل ترکیه و لبنان با خرید زیتون سبز معمولی، آنها را با استفاده از سولفات آهن، فرآوری کرده و در بازارهای کشور و دنیا توزیع میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه کشور ترکیه از طرق مختلف این زیتونها را فرآوری میکند، عنوان کرد: این فرآوری باعث میشود که زیتون خام به زیتون سیاه تبدیل شود که استفاده از آن از لحاظ سلامتی خطرات عمدهای برای فرد به همراه دارد.
رئیس ایستگاه تحقیقاتی زیتون طارم ادامه داد: فرآوری این زیتونها به گونهای انجام میشود که مردم عادی قادر به تشخیص اصلی یا تقلبی بودن آنها نیستند و تنها افراد متخصص میتوانند با انجام آزمایشهای لازم به تقلبی بودن آنها پی ببرند.
این کارشناس به عوارض استفاده از این زیتونها اشاره کرد و گفت: مصرف این نوع زیتونهای تقلبی، عوارض فراوانی در مغز و معده ایجاد میکند. همچنین به دلیل استفاده بیش از حد مواد شیمیایی، کلیه فرد به صورت کامل از کار میافتد و فرد در معرض خطرات بیشماری قرار میگیرد.
مصطفوی بیان کرد: شباهت این زیتونهای تقلبی به زیتونهای اصلی تا اندازهای است که تشخیص آنها به هیچ وجه ممکن نیست و تنها کارشناسان با حضور در آزمایشگاه و انجام آزمایشهای لازم میتوانند این امر را تشخیص دهند. البته هم اکنون این زیتونهای سیاه اصلی در کشور وجود ندارد و میتوان گفت تمامی زیتونهای موجود در بازار تقلبی هستند.
وی تصریح کرد: وجود زیتون و روغن زیتونهای تقلبی در بازار، اطمینان از اصلی و سالم بودن این محصول کشاورزی در هنگام خرید از سوی مردم را ضروری میسازد.
این مقام مسئول با بیان آنکه مردم تا از برندها و الصاقهای نصب شده بر روی ظروف مطمئن نشدهاند، نباید این کالا را خریداری کنند، توصیه کرد: از آنجا که انواع مواد شیمیایی که رنگ محصولات کشاورزی را تغییر میدهد، برای سلامتی انسان مضر است، از این محصولات استفاده نشود.