همشهری‌آنلاین: آمریکا آلمان را متهم می‌کند که با برنامه صرفه‌جویی خود رشد اقتصادی را به مخاطره می‌‌‌افکند و اروپا باید باز هم به حوزه‌ اقتصاد کمک کند.

فرانسه و آلمان معتقد به برقراری ثبات اقتصادی و پایان کمک‌های دولتی هستند.

اجلاس سران کشورهای عضو گروه ۲۰ روزهای شنبه و یکشنبه (۲۶ و ۲۷ ژوئن 2010 برابر با ۵ و ۶ تیر 89) در شهر تورونتو در کانادا برگزار می‌شود. رهبران ۸ کشور صنعتی یک روز پیش از آن ملاقات خواهند داشت تا این اجلاس را تدارک ببینند.

مسئله بحران اقتصادی جهانی هنوز موضوع اختلاف نظر میان سران کشورهاست. در آستانه‌ی اجلاس سران هشت کشورهای صنعتی که روز جمعه (۲۵ ژوئن) برای تدارک اجلاس گروه ۲۰ در تورونتو برگزار می‌شود، اختلاف میان اروپا و آمریکا بالا گرفته است.

آمریکا از آلمان انتقاد کرده است که با سیاست صرفه‌جویی‌اش، رونق در اقتصاد جهانی را به خطر می‌اندازد. آلمان که پیشتاز سیاست صرفه‌جویی در اروپاست، این اتهام را رد می‌کند.
از نظر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، هنوز زمان آن فرا نرسیده که از برنامه‌‌های کمکی دولت برای رشد اقتصادی فاصله گرفته شود.[آرشیو: خبر و تصویر از حمله پلیس آمریکا به مخالفان گروه 20]

آلمان: رشد اقتصادی به ثبات نیاز دارد

از نظر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و وولفگانگ شویبله، وزیر دارایی این کشور، سیاست ثبات اقتصادی نه تنها ضروری بلکه به روند رشد و رونق اقتصادی نیز کمک می‌کند. ژان کلود تریشه، رئیس بانک مرکزی اروپا نیز از استدلال مقام‌های آلمان حمایت می‌کند.

صدراعظم آلمان پس از یک گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهوری آمریکا به تأکید گفت که نباید فراموش کرد که آلمان در سال جاری یک بدهی بی‌سابقه بر خود تحمیل کرده تا رونق اقتصادی و مصرف در آلمان را به تحرک وا دارد. وی افزود که امسال نیز آلمان برای ایجاد تحرک در رشد اقتصاد جهانی دست به رشته‌ای از اقدام‌ها زده که بیش از گذشته بوده است.

مرکل به شبکه تلویزیون سراسری آلمان گفت: ما امسال نیز حدود ۱/ ۲ درصد از تولید ناخالص ملی خود را صرف اقدام‌هایی برای ایجاد رونق اقتصادی کرده‌ایم.

وی افزود که او این مسئله را در گفت‌وگو با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مطرح کرده است که مخالف برگشت سریع از برنامه‌های کمکی دولت برای رشد اقتصادی است. صدراعظم آلمان اظهار داشت: من یک بار دیگر توضیح دادم که پیشنهاد ما برای صرفه‌جویی برای کمک رشد اقتصادی تنظیم شده است.

فرانسه و آلمان با هم در یک جبهه

خانم کریستین لاگارد، وزیر اقتصاد فرانسه در رابطه با اجلاس دو روزه سران گروه ۲۰ در کانادا گفت که مسئله بودجه و کسری آن نقش بسیار مهمی دارند. وی که شامگاه چهارشنبه (۲۳ ژوئن) در نیویورک سخن می‌گفت، افزود که رؤسای دولت‌ها باید در صدد رفع کسری بودجه‌ی خود برآیند و این امر به رشد اقتصادی یاری خواهد رساند.
از نظر وزیر اقتصاد فرانسه، برای گروه ۲۰ مهم است که از برنامه‌های ناگهانی و عظیم بسته‌های کمک به رشد اقتصادی فاصله بگیرند و رهیافت‌های دقیق‌تری بیابند تا سیاست بودجه و پولی خود را با رشد اقتصادی و شغل‌زایی پیوند دهند.

مخالفت کانادا با طرح سهیم کردن بانک‌ها در هزینه‌ها

دولت کانادا که میزبان اجلاس سران گروه ۲۰ است با قاطعیت این خواست اروپا را رد می‌کند که بانک‌ها باید بخشی از هزینه ‌را بپردازند. از نظر اروپا، پرداخت بانک‌ها بدان معناست که حوزه‌ی اقتصاد مالی در تأمین هزینه‌ی میلیاردی بحران اقتصادی باید سهیم باشد. هر چه باشد این نهادهای پولی بوده‌اند که با معاملات مالی پرریسک خود باعث بحران مالی جهانی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، لن اواردز، مقام ارشد دولت کانادا برای تدارک اجلاس گروه ۲۰، روز چهارشنبه در این زمینه گفت: کانادا از هیچ سیاست پرداخت بانک‌ها حمایت نمی‌کند و طرفداران این سیاست در گروه ۲۰ در اقلیت هستند

وی افزود:در کانادا هیچ بانکی ورشکست نشده است.

اروپا و بییش از همه کشورهای آلمان و فرانسه می‌خواهند که بخش مالی در تأمین پیامدهای بسته‌‌های عظیم میلیاردی که به بانک‌ها داده شده، سهیم شود.

تنگدستان جهان را فراموش نکنید

در آستانه اجلاس سران گروه هشت، بانک جهانی و سازمان ملل خواستار کمک‌های بیشتر به کشورهای فقیر شدند. بانک جهانی هشدار داد که روند کند بهبود اقتصاد جهانی، مبارزه با فقر را به مخاطره افکنده است.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد قصد دارد در اجلاس سران کشورهای عضو گروه 20وجدان قدرت‌های راهبر جهانی را متوجه نارسایی در عرصه‌ی کمک به کشورهای در حال رشد کند.

همشهری‌آنلاین یادآور می‌شود گروه 20 متشکل از وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلیس، آمریکا و اتحادیه اروپا است

کد خبر 110386

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز