تیم تحقیقاتی فلاویو اولیوریا از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی منطقهای از مغز را کشف کردند که گرایش ما را به استفاده از دست راست و یا دست چپ تعیین میکند.
بی اثر شدن این بخش که به طور خودکار گرایش استفاده از یکی از دو دست را انتخاب میکند منجر میشود که چپ دستها که به طور معمول از دست راست استفاده نمیکنند راست دست شوند و برعکس.
این محققان به منظور دستیابی به این نتایج، مغز گروهی از داوطلبان چپ دست و راست دست را مورد بررسی قرار دارند.
فضایی که در این بررسیها کشف شد کورتکس آهیانه پسین است که نقش مهمی در طرح ریزی حرکات ایفا میکند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این حقیقت دارد که راست دستها استفاده از دست راست و چپ دستها استفاده از دست چپ را ترجیح میدهند اما همچنین این حقیقت وجود دارد که در حرکات ما باید یک طرح ریزی بسیار جزئی درباره دستی که از آن استفاده میکنیم وجود داشته باشد به خصوص زمانی که میخواهیم دو عمل را همزمان باهم انجام دهیم. برای مثال، درحالیکه میخواهیم دکمه آسانسور را فشار دهیم و همزمان با دست دیگر مشغول صحبت با تلفن همراه هستیم. در این حالت، طبیعی است که دست اصلی، عمل دشوارتر و دست دیگر، عملی که دشواری کمتری را دارد انجام میدهد."
به گزارش خبرگزاری مهر، در این تحقیقات، دانشمندان آمریکایی از گروهی از داوطلبان راست دست خواستند که با هر دو دست اشیا را در موقعیتهای مختلف روی یک میز قرار دهند سپس با استفاده از یک تکنیک بدون درد، تداخلی در امواج الکتریکی مغز ایجاد و فضای کورتکس آهیانه پسین چپ و راست را به طور موقت خاموش کردند.
نتایج این تحقیقات نشان داد زمانی که کورتکس آهیانه پسین چپ بی اثر میشد داوطلبان راست دست به جای استفاده از دست راست از دست چپ استفاده میکردند.
به این ترتیب این دانشمندان نشان دادند که این منطقه از کورتکس در طرح ریزی فعالیت دستی که استفاده میشود نقش دارد.